lauantai 14. maaliskuuta 2009

Anna Oreniuksen opissa 13.3

Mentiin molempien koirien kanssa Vantaalle hakemaan Annalta neuvoja pujotteluun.
Valitettavasti oikotietä onneen ei ole (tiedossa kyllä oli :)), mutta hyviä neuvoja ja ohjeita saatiin. 
Leevillle vaan paljon sisäänmenoharjoituksia ja kovasti täytys välttää virhesuorituksia. Eli siis itse oltava tarkkana, ettei mitenkään pöllösti lähettele koiraa kepeille!  Hyvällä mallilla ollaan jo nyt. Eri kulmia vaan ja vaikka apuria käyttäen palkkaamista ekavälistä..... tai sit verkko vielä siinä kohdilla, että menis aina oikein sisään. Saatyas toi oikea sis.meno nyt vahvistettua.
Hugon kohdalla vahvistui se, ettei kepit ole todellakaan sen lempi este! Motivaatio niiden suorittamiseen on todella alhainen. Tähän etsittiin ratkaisua. Mistä ilo ja into hommaan? Kuppia lähettiin koikeilemaa, kun nami kädessä ei ole riittävä, mutta jos se kuppi oli keppien päässä tai Annalla, koira ei malttanut suorittaa keppejä. "Vitsinä" lähettiin kokeilemaan, että vien koiraa kepeillä kuppi kädessä (ei koiranpuoleisessa), hah, kuulostaa naurettavalta, mutta toimi!! Oikeesti!! 
Koira pujotteli ja jopa kohtuu vauhdikkaasti. Ei kyttänyt ees kuppia, vaan maltto odottaa, että se napsahtaa eteen, kun on pujotellut!
Sit Anna oli ihmeissään, kun kokeiltiin verkkokeppejä. :) Koiralla oli ihan toisenlainen tekemisen into nyt. Se tiesi tarkalleen mihin mennä ja mitä tehdä! Paineli jopa ittekseen sinne verkkokujaan useamman kerran ja pujotteli innolla ja tosi vauhdilla! Rytmitti! Miksi nyt? Koska minkäänlaiset pakot ne verkot ei Hugolle näytä olevan, pikemminkin turva, tietää, että näin mennään?! En tiedä? Se ei siis mitenkään törmäile verkkoon tai yritä mistään poistuloa, päinvastoin pujottelee määrätietoisesti loppuun!
Verkkokeppejä kerettiin syksyllä ottamaan muutamia kertoja ja sillonkin Hugo toimi.
Tätä täytys nyt päästä jatkamaan, eli sulais ny noi lumet.
Sit hyvä neuvo oli sekin, kun koira usein saattaa jättä vikavälin pujottelematta. Syy on ohjaajassa, se antaa joitain signaaleja. Eli ajattelet aina ihan kuin kepit jatkuisi vielä vikankin kepin jälkeen...auttaa.
Molemmat koirat kesti ja jakso sika hyvin pelkkien keppien höyläämisen reilu puoltuntia / koira. Mentiin eri kulmista, putken kautta..molemmilta puolilta jne.
Sen Anna sano kans, et pitäs aina treenata keppejä kummaltakin puolelta yhtäpaljon. Aina 1 oikeelta...1 vasemmalta jne.... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti