torstai 14. tammikuuta 2016

Kivaa vaihtelua! 13.1.

Olen monesti aiemminkin tainnut mainita, että tuo meidän "oma" halli ei oikein palvele Himon ja mun treenaamista. Tarvitaan aakeempaa ja laakeempaa... siksipä on ihanaa, kun saa innostuneen kamun lähtemään vähän "merta edemmäs kalaan", eli käyntiin Minna K.n kanssa Lahdessa A-Qilityn hallilla treenimässä valmiissa pöydässä ja lämpimässä hallissa. Hiukanko luksusta!!! =)

Ratakin oli niin passeli meille! Paperilla ei näyttänyt ollenkaan pahalta, mutta olipas siinäkin paikkansa. mm. 8 hypyn rima tuli todella usein alas - liian usein! Ja loppu oli haastava 21 - 27. Älyttömän hyvä rata ja treenisetti meille! Laitettiin tarkotuksella rimat tappiinsa 65 cm ja tiputuksia tulikin aika paljon. Joista annettiin palautetta, niinkuin oli tarkoituskin. Käännöksiin oli niinikään tarkoitus puuttua, mutta jostain kumman syystä ne olikin suht ok.

Tehtiin useemmassa pätkässä vuorotellen! Meillä suurimmaksi murheeksi muodostui toi 8 riman alastulo - se tuli usein. Liian usein! Koira alko skarpaamaan vasta ihan vikalla setillä, mikä olikin sitten nolla, kun olin juuri saanut sille suorastaan raivarin sen tiputettua 8 rima kerta toisensa jälkeen. Väli oli lyhyt ja kulma tiukka, mutta silti. Mielestäni en mahdottomuuksia koiralta ko. kohdassa vaatinut! Minnan Usva tiputteli sitä myös sekä 9 hypyn rimaa,  kohta oli esteväleiltään haastava ei muuten!

Päänvaivaa tuotti myös löytää oikeat ohjausvalinnat kohtaan 21-27.

Hyvä treenisetti vaikka heti treenin jälkeen oli tunne, että menikö liikaa palautteen annoksi palkkaamisen ja vahvistamisen sijaan (jota toki joukossa oli!), mutta mä uskon, että kaikki meni niinkuin pitikin. Himo ei oo mikään herkkis ja  kaipaa välillä "kurinpalautusta".  Sain siinä reaktiota vikalle setille aikaiseksi ja hyvä niin! Koira paransi tekemistään kuin sika juoksuaan - koska mä olin taatusti paljon huonompi lopussa  kuin alussa, oman väsymisen vuoksi. =)

Video!


(saattaapa video herättää kysymyksen - miksi koira ei saanut palkkaa LELU tms PALKKAA suoritettuaan 8 hyppyä ohjaajan halumalla tavalla? No, perustelempa (ja harvoin käytän tätä argumenttia), että tuollaiselle koiralle on paras palkka se, että se saa jatkaa tekemistä! =D Pahin rangaistus, että tekeminen loppuu! Ja syvästi olen konkreettisen palkan kannalla!  Ja palkkaus treenin tarkoituksen mukaan! Nyt kisanomainen treeni ja kisavireen haku - siinä tehtyihin virheisiin puuttuminen! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti