maanantai 21. syyskuuta 2015

Kurssilla 21.9

Ilmosin Himon seuran järkkäämälle tokokurssille ja nyt oltiin ekaa kertaa mukana. Ihan virallinen eka kerta jäi välistä, kun oltiin Lapissa.

Kaikki teki osuuntensa vuoron perään joten suurin tekeminen tuli tehtyä itekseen.

Toki aloitimme paikkamakuulla, jossa meillä oma versio. Rivissä vuoronperään maahan käskyttäen ja Himo tokavikana sekä mä olin koiran edessä seisomassa lähes varmaan 10 metrissä. Ei langennut vaikka tuli 4 maahan käskyä eri versioilla ennen kuin oma vuoro koitti. Kehuin jokaisestä jätetystä käskystä.

Itekseen tein seuraamiskaaviota, missä palkkailin lähinnä seuraamisen kontaktista.
Hyppynouto (metalli) otin kolmesti, kahdesti kehumalla suullisesti palautukseen lähtiessä ja 1 kisanomainen. Ekalla kapula lensi sivuun ja koira todella upeasti kaarsi hypyn kautta mun luo. Luulin ihan, että tulee suoraan hypyn sivusta mun sivulle. =)
Tokalla otti sen huonosti suuhun ja tuli sivulle saakka roikottaen kapulaa jossa tiputti sen, mutta nosti välittömästi takaisin suuhun ja nousi istumaan hienoon perusasentoon.
Kolmas hyvä!

Tunnarin otin ekaa kertaa niin, että kapulat laittoi joku muu paikoilleen, laittaen niihin samalla omaa hajuaan. Eka toisto meni hyvin, vaikkakin "rouhasi" vähän ensin väärää, mutta luopui ja toi oman.
Tokalla lähti melkein metsään saakka etiskelemään, mutta olin hiljaa ja palasi riville - toi oman. Mutta leikkii matkalla kapulalla..
Kolmas oli hyvä!

Luoksetulon stopin otin myös itsekseen. Ekalla stopilla ja siitä palkka - oli hyvä! Tokalla joutu tulemaan suoraan sivulle saakka - ei ennakoinut yhtään! =)

Open kanssa tehtiin sitten häiriöitä. Hän katsoi seuruumme ja se oli sitä juuri meidän paskaa tekemistä. Ko. hetkellä kentällä kukaan ei tehnyt mitään. Aiemmin siinä kaaviota tehdessäni kentällä tapahtu ja koira oli selkeesti skarpimpi kun oli häiriötä, nyt kun oli seesteistä ni koira oli ihan laama.

Perusasennossa Sari häiriköi Himoa ja ai että kuin se lankesi. Maahan käskyihin varsinkin! Sai aika vahvaa palautetta siinä multa ja pikkusen jopa paineistu. Yksi onnistunut toisto = luopuminen pienemmillä häiriöillä jotta päästiin superpalkkaan ja sit taas palattiin haastavampaan ja koira selkeesti skarppasi! Mutta on sille vaikeeta luopua käskystä mistä hyvänsä. Se tekis vaikka oli kuka käskyttämässä..
Tämä läksyksi omilla häiriökäskyilla ja kaverin. Mä yritän nyt jaksaa skarpaa ton seuruun opetuksen kanssa. 5 minsaakin kun päivässä jaksaa panostaa! Ei olis paljon vaadittu! =D

Kivaa oli ja kiva kun seurassakin ollaan vähän aktivoiduttu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti