sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Kepakkotreeni 22.6

Kävin Himon kanssa kentällä tekemässä pikaista kepakkotreeniä. Mulla oli siinä suppeessa tilassa kepit, kaksi putkea ja yksi hyppy. Alotettiin tokoilemalla esteiden välissä ja on kyllä Himolle äärimmäisen vaikeaa. Pälyilee vaan esteitä ja on kyyrynen jne jne... aivot ja kroppa huutaa lupaa pinkoa esteille. Ihan onnistuneesti siinä kuitenkin tehtiin sivulletuloja ja kaukoja. Sit pyörittiin muuten vaan esteissä kiinni "tähän"-käskyllä - kyllä sai pariin otteeseen huomauttaa, että ei lumpsahdeta putkeen tai hypylle tai kepeille. Tais kyl kerran hypyn ottaa.

Itse keppitreeni on ton kanssa haasteellista, kun palkkaa tulee tavallaan paljon, koira tietää mitä jyystetään ja suorittamisen pakko nousee! Hinku painua sinne kepeille mistä välistä tahansa on kova - hullu palo silmissä.

Nyt alotin avokulmasta joka oli alkuun aivan hukassa, silkkaa kohellusta! No, kun se rupes löytymään harjoiteltiin poispäinkäännöstä keppien lopusta putkeen... hmm, tein sen kerran jonka jälkeen koira alko ennakoimaan sitä ihan sikana ja oli suikkimassa sinne putkeen jo kolmanneksi vikasta välistä - oli otettava verkko jotta sain sen pujottelemaan loppuun vaikkakaan en edes ollut tekemässä enään sitä pp.käännöstä.

No, sain menemään loppuun, mutta kääntyili silti pakosti aina väärään suuntaan ja oiko keppien kautta mun luo palkalle. Taas avustettiin..hain keppien lopusta oikeeseen suuntaan. =) Hän niin rivakasti haluaa tehdä kaiken ja suorittaa suorittaa ja suorittaa oikeesti vartomatta / kuuntelematta mitä mä haluan.

Sit kuitenkin avokulma kepeiltä löytyy ihan sairaan hyvin jopa 135 asteen kulmasta! Tänäänkin ja useasti!


Treenin lopuksi rallateltiin kuviossa jos jonkinlaista settiä minä likimain paikallaan olleen. Hän osaa kyllä todella mallikkaasti asioita jos tuo pää vaan pysyisi hommassa mukana! Tuli avokulmaa, umpikulmaa tiukkaa päällejuoksua jne jne... Huikee loppu!


Nää keppitreenit pitää Himolle saadaa yllätyksellisiksi. Treenata oikeesta aina jossakin kuviossa (mulla niitä riittää) ja välttää toistoja, jotta ei pääse ennakoimaan ja toistelemaan omaa tekemistään.
Himon kanssa on ärimmäisen tärkeää tehdä asioita tasapainossa - kumpaakin puolta aina! Ja tänään se tarkoitti keppien lopusta kääntymistä molempiin suuntiin - sinne minne MAMMA HALUAA! =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti