lauantai 8. helmikuuta 2014

Haastavaa oli! 6.2

Himon kanssa Juhan treeneissä. Ja taas tuo pääkoppa teki pikkuset tepposet... On se vaan kumma kapistus!
Nimittäin treeneissä oli todella paljon hyvää, mutta mieleen jäi pyörimään kohta mitä "jouduttiin" hinkkaamaan, kohta jossa kaikki ei mennyt putkeen. Mistään epäonnistumisesta ei voi missään tapauksessa puhua!! Juha teetti vaikeita asioita erittäin haastavassa kohdassa!!!

Juhaa jouduimme taas oottamaan tovin ja kun menin ekana kerkesin tehdä hallissa itsekseni yhtä sun toista ennen hänen tuloa.
Kerkesin ottamaan rengasta, puomia ja radan alkuakin useamman kerran sekä 12-13 välistävetoa (ekat päin prinkkalaa ja huom! eipä olla tätäkään paljon tehty!!).

Oheessa rata (osat mitä kerettiin tehdä):

Kuva ei ihan vastaa todellisuutta! Kakkosen sijainti oli niin, että alotuksessa sille "ei tarvinnut tehdä mitään", suora linja koiralla 1 takaa kolmoselle.

Itteksiin kokeilin radan alkuun kolmoselle valssia (tämä ohjaus säilyi Juhan tultuakin) ja sitten 5-6 väliin flippiä, 7 vastakäännös ja 9-10 väliin valssi. No, flippi ei oikeen toiminut, ja kuinka voisikaan kun koira EI ole sellaista ikinä ennen kokenutkaan!! Tosin ohjaushan koostuu valssista ja persjätöstä... Eli alun valssiosioon koira lähti todella huonosti. Okei, tämäkin on jo läksylistalla, mutta eihän tässä ole omatoimitreenattukaan kun on tuo juoksu.
Eli mitäpä tuota "murehtimaan", se treenataan kuntoon ja sehän on epäonnistumisten tarkoituskin, kertoa meille mitä tulee treenata! =)

7 vastakäännöllä käänty alkuun hyvin, liiankin hyvin. Tuli pituudesta ohi, mutta... =) Himo ei ole pituuttakaan montaa kertaa mennyt ja ei kertaakaan niin, että olisi ollut 4 palikkaa. Sitten otinkin pelkkää pituutta valmiilla palkalla ja asia korjaantu. Nää olis aina hyvä muistaa siinä treenin tiimellyksessä, ettei olis se vaatimustaso itellä liian korkeella ja se hei tapahtuu aika vahingossa.
Kyllä mä oikeesti tajuun kuinka nuori toi koira on! Luonnollista, että se ei osaa moniakaan asioita vielä piiiitkään aikaan! =) Mutta niinkuin sanottu tuo kuuppa tekee meille tepposia. Positiivista on se, että tulee edes jälkikäteen mieleen eikä jää tuskastelemaan "epäonnistumisten" kanssa...armoa..armoa... Ja mun on helppo olla armollinen koiralle, ei itselle! =)

Juhan kanssa tein ekaksi kohdan flipillä, tais onnistua 7 vastakääntöön saakka, mutta on kyllä haastava ohjaus tuossa kohden ja varsinkin kun siihen ei voinut luottaa 100% = olet kiinni ohjauksessa ja jatkoon kerkeeminen kärsii.
Sitten muutettiin 5:lle puolivalssi ja kappas, kummasti homma helpottu! =) 9-10 väliin persjättö johon kerkesi ihan sairaan hyvin noilla 40 cm rimoillakin! Valssi siihen väliin oli tökerö!
Kolmas vaihtis oli 5:lle valssi 6:lle takaakierto-persjättö...helppoo ku heinän teko! Ja paskat, kaikkea muuta! =) Mutta onnistuessa ihan sairaan hyvän tuntuinen ja 7 vastakäännökseen tästä pääsi loistavasti! Useempi toisto tuli tätä yritellessä ja vaikeaksi sen teki taas Himon huonosti lähtö 5.n valssiin. Oli pakko ootella (ottaa koiraa tiukasti kiinni) ja sit olit persjätöstä myöhässä.. Mutta onnistu tuokin ja vissiin pariin kertaankin. Mutta selkeesti helpointa oli itelle puolivalssi 5:lle. Juha kellottelikin näitä, mutta en muista mikä oli nopein...

Oli haastava treenikohta! =)

Sit kerettiin ottamaan vielä kerran 11 - 17 väli, joka tais mennä laakista kohtuu hyvin. Puomi loistava ja 15 takaakierto-päällejuoksu hyvin sekä valssi 16.sta! Välistävedosta Juha tais kommentoida, että sais olla tiukempi/ minä ohjauksessani tiukempi + ennakoida enemmän!Oikeesti taitava teini ja (liki =)) kaikkea mitä olen olen halunnutkin! Äärettömän hyvällä mallilla ollaan. Ehkä vähän liiankin hyvällä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti