sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Vuoristoradassa!

Tortaiset Juhan treenit meni ihan ok. Pitkästä aikaa osui kohdille rata jossa jouduttiin oikeesti treenaamaan. =) Voi kuulostaa pröystäilyltä, mutta sitä EN tarkoita! Kokoajanhan treenataaan, mutta nyt siis erityisesti osui rataan meidän heikkouden kohteet. Ja muuten myös vahvuuden kohteet! =)

Eli kääntyminen ja ne saatanan takaakierrot oli ne treenikohteet. =D Ihanaa pitkästä aikaa, kun oikeen vahvistettiin palkkauksella jarrutusta ja kääntymistä! Oli meinaan paikka jossa koiran on pakko osata jarrutaa ja kääntyä! Seuraavat kolme estettä kusi ihan tyystin jos näin ei tapahtunut. Oli ihan saakutin vaikee muuten itellä rytmittää ohjaukset! Ja siis tämä kaikki yhden hypyn KUNNOLLA kääntymisestä kiinni! =)

Kepeillä irtoominen ja tänään loistavat sis. menot oli puolestaan ne meidän vahvuudet!

Ainiin ja kontaktit oli taas vähän kiikka kaakka! Heidiltä tuli treenin loputtua ihana muistutus Janitan jo antamista neuvoista / opeista...nimittäin niistä kontaktien palkkauksista, uusimisista ja niiden treenitavasta ylipäätään. Että kiitos vaan taas tästä hyvästä muistutuksesta!! =) Videopätkä.

HAUSKA TREENI!

Lauantaina (eilen) kisattiin Ojangossa. Odotukset ehkä liian korkeella kun olihan kyseessä hallikisat!?? Yksin kisoihin ajellessani toki taas keskusteltiin pääkopan kanssa kaikista jutuista... =) Ihan ok fiilareilla ekalle radalle joka oli hyppäri ja tuomarina Heidi Viitaniemi. Hänen radoillaan en ole tainnut pitkään aikaan olla ja siksi rataprofiili hiukan yllätti. Ajattelin hänen vielä tekevän ns. helpompia ratoja. Tämäkään ei missään tapauksessa ollut vaikea suoritettavaksi, mutta paljon huomioonotettavia asioita oli!! Kiva rata vaikka hyllyksi menikin!

Meillä heti jo esteellä kolme tuli virhe. Yllättävä Intoksi, mutta meillehän kaikkea sattuu ja tapahtuu ja tässä taisi kuski olettaa liikaa ja katse siirtyi koirasta liian aikaisin pois. Koira nimittäin kääntyi putkesta takasin!!?! (kielto)
Saatoin kyllä hyvin vahvasti kutsuakin koiraa jo siinä vaiheessa, kun putkesta piti tulla suht tiukasti kohden mua. Ja sitten loppujen lopuksi yksi oma ohjausvalinta koitui kohtaloksi. Mutta, kun haluaa kokeilla asioita niin haluaa! =) Viskileikkaus oli "ongelma" - koira lähti musta poispäin putkelle eikä hakenut hyppyä ollenkaan (kielto). Mutkan kautta kuitenkin oikein hypylle ja kääntykin oikein. Mutta havaitsin sen myös himmaavan reippaasti mun jättäytyessä taakse. Treenilistalle!!! Noitten sössien johdosta muutin suunnitelmaan loppuradalle lennosta, taas kokeilunhalusta, ja tulos oli ehkäpä odotusten mukainen. Into haki suoran putken jälkeen edessään näkevän esteen mun leijeröidessä keppejä... Mun ollessa lähempänä olis varmaan kääntynyt paremmin mua kohden ja oisin tehnyt ehkä sen putkijarrunkin. Jos oltas nollilla oltu, olis ohjausvaihtehtoni ollut jälkimmäinen.

Oheessa Heidin rata mun tekemänä:

Alkuun tein ihmisnuolen ja näin pääsin ihan hyvin etuperin saattelemaan koiraan putkeen. Moni otti valssilla ja valui pahasti. Kepeille vientä pohdin pitkään! Tässä luotto omaan tekemiseen valssilla 0 ja muissa tapaukissa koiraan heikkoa, ajattelin sen hakevan maltin puuttuessa kakkoseen tai kolmoseen sisään...vekillä, sylkkärillä tms. Ja olihan siellä se putkikin houkuttimena takana! Valssin sitten kuitenkin valitsin ja se meni HYVIN molemmilta!!

Siinä sitten kun kisapäivä alkoi taas tällä mallilla tartti taas pääkoppa työstöä. =D Seuraavalle radalle kuitenkin enemmän asenteella ja hiton hyvää rataa tehtiinkin KUNNES.... koira alkoi ravistelemaan puomin jälkeen, joka oli about 5 vika este, päätään ja roikotti TAAS korvaansa. Hyppäsi pituuden vielä ja sit tuli esteiden välistä kun piti mennä takaa ja plaah se oli siinä. Pysäytin koiran ja tutkailin korvaa hetken jonka jälk. mentiin putken ja keinun kautta maaliin. Kyllä taas painui oma mieli maahan... =( Heti kun sai hyvää fiilistä tekemiseen niin sitten taas jotain tällaista.... Mun on vaikee käsittää, miksi mua koetellaan tälleen!
Maalissa vielä tutkailin koiran korvaa ja kaivelin sitä. Mitään siellä ei näy. Mutta ens viikolla saa käydä eläinlääkärissä tsekattavana! Ylitoimitsija Jessi tuli radan jälk. jutskaamaan ja sanoi Inton tömpsähtäneen A.lle aika kovaa/pahasti! Mun eka kommentti tohon oli että ahaa, katse ei ole ollut koirassa, kun en tätä ole nähnyt! =D Varmistin, että turvalleen ei kuitenkaan ollut mennyt! Mutta hullun kovaahan se A.lle aina menee ja alaskin. En tiiä johtuko korvahomma tosta, tuskin. Sillon taannoin treeneissä ei oltu vielä menty estettäkään, kun piteli korvaansa. Kävi siinä tuomari Heidikin ja sanoi, että voihan kumirouhetta mennä korvaan - tuskin sekään oli syy. Niin ja nämä aksaradat tuomaroi muuten Muotkan Esa! Älyttömän kivat radat!! Reippaat estevälin sun muuta!! Jes!

Pohdin, että meenkö vikalle radalle enään.. Päätin mennä verkka-alueelle tekemään aksaa ja kattomaan miten korvansa kanssa käyttäytyy. Tehtiin vaikka ja mitä ja korva oli ok! Vielä tuonkin jälkeen sitä kaivelin ja mitään siellä ei ole! Päätin, että mennään vikalle radalle, mutta jos korva "tippuu" tai rimoja tulee alas tai jotain muuta tällaista keskeytän.

Päästiin kuin päästiinkin rata alusta loppuun, mutta ihan ÄLYTTÖMÄN varovaista oli meno. Mulla ns. "kakka housussa" kokoajan! =D Musta koirakin oli varovainen = hidas ja kolisteli varmaan jokaista rimaa. En tiiä johtuko siitä, että olisin ollut myöhässä kaikissa ohjauksissani varovaisuuden takia vai mitä? Radalta en oikeen muista mitään muuta, kun miettineeni noita rimoja että hui, pysyi... hui, pysyi... hui... ja hui... ja sit sen, että suunnitelmien mukaan se ei mennyt, siis sen suhteen, että kuinka koira irtoisi mihinkin. Aika käs'kädessä mentiin. Ja lopussa tuli vielä paskaakin paskempi ajatus mieleen... ei olis enään montaa estettä ja oltaisiin nollilla maalissa. Kipeetä!! Nollaa nollaa nollaa...saakutti kun sais edes hyvän mielen aksaa!! Ehjää kokonaisuutta! Nautittavuutta! Joku oppi näillä kaikilla kait on ja ehkäpä se joskus avautuu mullekin.

Harmittaa vaan, kun yksin kisaa nykyään niin ei oo ketään kuvaamassa ratoja (ja samaten sitä on aika yksin siellä kisapaikalla näitten kakkojen ajatustensakin kanssa). Toi vika rata olis ainakin ollut kiva nähdä videolta! Oliko niin paska kuin miltä tuntu? Useinhan se ei näin ole. Ja kun ei ole sitä suurta muistikuvaa radasta. Kepeille meno oli hyvä!!

POSITIIVISTA tässä kisapäivässä oli se, että riman rimaa ei tullut alas!! Vaikka vikalla radalla tuntuikin, että jokainen hyppy oli ihan hiinä ja hiinä.

Esan piirrokset ei ihan vastaa todellisuutta. Vikalla radalla renkaan tilalla oli hyppy ja putkesta kome takaakiertoon lähettäessä oli puomi todella tyrkyllä! Ja toisella radalla aloituksessa A oli tosi tyrkyllä!

Koiran oon ilmonnut ens viikolle KAT:n kisoihin...Hyvä vai huono asia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti