lauantai 21. marraskuuta 2009

Hugo treenaa Rannikko... 20.11

Oli taasen Rannikon valmennuspäivä. Päätin mennä Hugolla, koska osoitti kykynsä viimex ja sitäkin on opittava ohjaamaan! Rata oli niin haastava miljoonine päällejuoksuineen, väliin työtöineen ja vetoineen. =) Hugolla enempi vauhtia ja ei ole yhtä hyvin ohjauksiin mukaan lähtevä kuin Leevi. Siksi Hugolla meneminen toi vielä oman haasteensa tähän hommaan.
Mutta hyvinhän se meni. Loppujen lopux pienellähän tuokin koiruus ohjaantuu. =)
Alotus oli jännä ja siihen en kyllä tehnyt parasta ohjausvalintaa. Kaarratti liikaa ykköseltä kakkoselle. Lopussa kokeiltiin yhtä toista kuviota ja se oli huomattavasti parempi. Kepeille koiruus meni kohtuu jees ja jopa haukku pujotellessaan!?!! =) Putkiin Hugo irtoo hyvin.
Yhtä irtoomiskohtaa hypylle jouduttiin hinkkaamaan (opettamaan koiralle/vahvistamaan) kun piti suora putki leijeröidä ja irrootaa koiruus sen puolenvälin paikkeille olevalle hypylle suoraan leijeröitävän putken suun kohdilta. Eräänkin kerran Hugo suikkasi ittensä sinne putkeen. Mutta "eteen-mene"-käskytys auttoi tuossa myös!
Päällejuoksut ja välistävedot sekä työnnöt kerkesin tekemään hyvin. Yllättävää. Mutta liiaksi hakeuduin estelinjalta siivuun ja siksi meno ei ollut niin sujuvaa ja suoraan etenevää kuin olisi voinut olla. Eli siivekettä nuollen ponnistus ja samaten alastulo ja taas seuraavalle esteelle. Nyt tuli vähän siksakkia. Mutta, kun sitä on niin tottut kropalla ohjaamaan ja vedot tekemään puolivalssin omaisesti. Ei vain vastasta kättä käyttämällä ja ronskisti kutsumalla. Mutta toimi koira tuollakin!! Eikä tollasseen kohtaan, jos noita vetoja on noin monta peräkkäin, vois kisoissa muuta tehdäkään!

Eipä hirveesti palikoita puuttunut kuitenkaan tästäkään setistä jotta oltaisiin Hugon kanssa tuo nollilla menty. No joo, tiiä häntä! =)

Leevillä otin samaa rataa lopux, mutta tökkäsi alkuunsa keppidilemmaan. Ei pujotellut loppuun ei! Ei sitten millään!!??!! Sit itellä oli ARMOTON HÄSLÄ päällä, kun piti äkkiä tehdä, että muut pääsee kotiin ja saadaan esteet kannetua sisälle. Mahdoton yhtälö tuo -->teen nopeesti! Ei pitäs ikinä ruveta!!!
Osa kohdista meni kuitenki ihan suht jees...kait?

Nyt ei ookkaan koulutuksia vähään aikaan. =(
Hyvää aikaa siis treenata nyt tässä lähiaikoina opittuja juttuja ja kisatkin on pakollisella tauolla joulukuun.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti