sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Längelmäellä Leevin kanssa Janitan opissa 3.10

Leevin kanssa päästiin taas Janitan oppiin. Jes!
Oltiin Längelmäellä Kana-areenalla. Kiva paikka! Vanhasta kanalasta tehty lämmin agihalli, kumimattopohjainen.

Rata oli haastava! Ja mä en oikeen pytyny jostain kumman syystä keskittymään ollenkaan rataatutustuessa. Siinä tuli tehtyä tosi tyhmiä mokia, esim. en muistanu kaikissa kohdissa kattoa mitä koira miltäkin esteeltä näkee. Sit esteet 3-6 tuotti pään vaivaa sen tähden, et en oikeesti tienny mitä kerkeän siinä tekemään. Vitsattaa, kun puuttuu noin iso ja tärkeä pala yhteistyöstä! Eli, en siis osaa "yhtään" sanoa mihin kerkeen ja missä sijaitsen verraten koiraani!
Sit tollanen epätietoisuus, kun valtaa heti radan alussa (vaikkakin on kyse koulutuksesta) se herpaannutta kekittymistä lisää ja vaikuttaa jatkoon. Jää ns. möyrimään siihen et "apua en osaa, en keksi mitään". Sitten radasta jäi sellanen fiilis, et varmana unohdan sen ja niinhän sinä kävi. Se on vaan fakta jos noi aattelet se TOTEUTUU! =)

Mutta, kun porukassa oltiin käyty rata läpi ja alkuunkin saatu ratkaisu, niin ihan hyvin lähti koulutus käyntiin. Esteet 1-6 meni loistavasti! Liekkö turia?! =) Päästiin ekalla yrittämällä esteelle nro 11 asti, kunnes koira lähti takaakiertoon hypyllä mikä olisi pitänyt suorittaa siitä suoraan. Syytä en kyl osaa sanoa miksi noin teki. Ois varmaan pitäny suhista ennen hyppyä. Ohjaus kyllä itellä jatkuu oikiseen suntaan vai olikohan vaan merkkiä liikaa päällä? Jaa-a?
Sit Janitalta tuli heti ton setin jälkeen kommenttia siitä, kun hoen kokoajan koiran nimeä mennessäni "Leevi, Leevi,Leevi,aita,Leevi,putkeen,Leevi,Leevi" Voi perse! En tiiä mistä toikin on tullu!?! Tässättelystä päässy eroon, mut sit tullu tollanen tilalle! Siitä on kuulemma päästävä heti eroon! Oon kyl samaa mieltä, jo senkin takia et on kauheen kuulosta, mutta suurin syy siinä, et menettää merkityksensä kokonaan. Jos joskus tarttis "herättää" koiraa radalla kutsumalla sitä, ei varmaa reagoi!
Takas harjoitukseen, jatkettiin putkelta 8 ja nyt meni 11-12 paremmin (videolta katsottuna, nyt oli kaksi kättä ohjaamassa ja suhisin) 15 vein poispäinkäännöksella ja putkelle leikkaus, mikä tuli liian myöhään ja koira painui sieltä seuraavan näkemäänsä putkeen. =) 15:sta käyttöön vippaus mitä ei olla aiemmin tehty, leikkausvalssinomainen juttu, mutta koira siis sillä takaakiertoon. Toimi Leevillä loistavasti! Sit opetltiin putkijarrutusta. =) Kellotettiin yhtä kohtaa muutamalla eri ohjausvaihtoehdolla....Opeteltiin pakkovalssaamaan vauhdista, niin että Janita joutu meikää tönimään radalla jne.
Oli taas opettavainen setti! Täytyy vielä kattella videota useampaan otteseen läpi kirjailla oppimaansa ylös...

Alun onnistunut setti, millä voi hehkuttaa omaa mieltään taas hetken....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti