sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Hugo kisat Kirkkonummi 4.10

Hugolla kaksi kakkosluokan starttia Kirkkonummella. Ekat kisat nousun jälkeen ja Hugohan nousi kakkosiin syyskuun 5 pv.
Tuomarina oli Risto Ojanperä joka oli meille tyystin tuntematon tyyppi. No, radat näytti ihan hyvältä ja ehkä "helpohkoilta". Tosin tutulta kuulin, että ko. tuomaria on tituleerattu "rusetti-Ristoksi" ja nämä olivat häneltä hyvin suoraviivaiset radat. =)
Meijän ekarata oli hyvä! (loppua lukuunottamatta)
Alun valssi kakkoselle käänti koiraa hyvin, mutta 5.lle pyörityksessä tuli pitkä tie. Ei selkeästikkään lähde pyöritykseen mukaan. Tietääköhän edes mitä pitäisi tehdä! =) Näissä pitäisi Hugon kanssa pystyä nipistämään ajassa, kun mm.kepit ja kontaktit on niin hitaat. Ennen keppejä puolivalssiin reagoi hyvin, mutta kepeillä pientä sähläystä. Oli nääs suora vienti ja niitä Hugo EI osaa. Vaikka päätät ette varmistele, siellä oot seassa sörkkimässä.... =) Keppien jälkeiselle renkaalle leikkasin ja videon mukaan kohtuu ajoissakin, mutta koira ei reagoi leikkaukseen mitenkään. Eipä kyllä ole varmaan opetettukkaan kunnolla. Hugo raukka ollu vaan oppikapulana. A.lle tein persjätön, mutta koira ei silti tullut kontaktille alas kunnolla ja reippaasti. Keinu mentiin veitsen terällä, näytti jo että kääntyy siitä pois. Se pitää nyt treenata kuntoon!! ja noi kepit... ja kontaktit... ja käännökset/tekniikat... jne jne =)
Keinun jälkeen alkoi haastavampi syherö. Oli vaikeuksia päättää kuinka sen vien. Päädyin muurin jälkeiselle hypylle viemään poispäinkäännöksellä, mutta videolla teen siinä kyllä jotain sylkkärin tapaista (perkeleen korkeella kädellä!?!) ja koira on vähän pihalla. =) pyörähtää ennen hyppyä, mutta tästä ei kuitenkaan tullut vitosta. Sit tokavikalle esteelle leikkaus ja pelkäsin et jos koira reagoi OIKEIN se kääntää liikaa ja näin kävi! Ohi vikasta hypystä vasemmalta ja sit Hugo hyppäsi sen väärään suunta! Tuloksena HYL! =)

Toka rata meni ihan vituralleen. Koira ei jotenki ollu oma ittensä... Ja varasti lähdössä!! Mun niisto kakkoselle hiukan myöhässä (en lähteny etenemään kunnolla) ja koira ei siihenkään kyllä reagoinu toivotulla tavalla. Valu selän taa ja siellä puomi. Siinä vaiheessa karjasin koiralle ja vauhti tyssäs tyystin. En tiiä vetikö koiruus siitä hernarit nenään. No, seuraava este oli keinu jolle koira meni ylösmenokontaktille asti ja sit pois -> uusix ja sama homma. Kolmaskerta sitten toden sanoi...rengas...hyppy jolle puolivalssi, ok..hyppy jonka jälk suora linja kepeille ja Hugohan EI OSAA näin niitä hakea -> paineli täpöllä pitkälle ohi ekavälistä. Siinä sitte kikkaloitiin että saatin kepit suoritettua. Sit mulle taas iski liikkumis hepuli toden teolla, sit mentiin. Mutta, keppien jälkeiselle hypylle leikkaus myöhässä ja kutsun koiraa kesken hypyn. No, kääntyy ja ei onnex tiputa rimaa. Kotvan aikaa sitten vauhdikasta menoa..puomi..putki..hyppy.. pituus jonka jälk valsii aikasta ok. A ja käskytin tiukkaa "ota" liikkuen samalla hyvin ite eteen. Koira ei suorita kontaktia niinkuin pitäisi ja palautin. HYL! Tästä parin putken kautta loppuun ja vikasta esteestä jälleen ohi! Vittu! En tiedä, mielestäni ekaa kertaa havaitsin koirasta, et on kiire maaliin saamaan namia ja kun ei ollutkaan perinteistä loppuSUORAA, niin tuli nuo ohitukset. Itselle tarkkuutta jatkossa! Mut, näitten ratojen loput treenataan kyllä kotona!!!!

Nyt onkin mietintämyssyssä, mennäänkö RimA.lle kisaamaan vai treenaillaanko...Voi olla, et noi kisat käydään ja sit pidetään kisataukoa ja treenataan asioita kuntoon. Noihin kisoihin pitäs kyl saada toi keinu kondikseen (sen verran kuin vaan voi) ja noihin kepakoihin varmuutta AINAKIN! Pari viikoa olis aikaa....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti