sunnuntai 2. elokuuta 2009

Leevi JAU.lla kolme starttia 2.8

C-kisa
E-kisa

D-kisa
Vaiherikkaat kisat! =)
Radanrakennusta katsellessani taas mietin, että miksi minien kolmosluokan radat täytyy olla kokoajan kauheeta hanskaamista ja kieputusta? Ei pääse koiran kanssa vauhtiin ollenkaan.
Olisi kiva päästä radoilla etenemään välillä kunnolla, kun ei muutenkaan ole mikään tykki koira. =)
Mutta, itse radoista.... Kisoihin lähtiessä tuntu hiukan siltä, että on "takki tyhjä". Johtui varmaan edellisen päivän kisoista, kun lataus on aina kova.
Paikalle päästyä kumminkin helpottaa ja alkaa into kasvaa. Kisat oli aika paljon myöhässä ja jouduttiin odottelemaan.
Rataantutustumiset meni ok! Ainut ehkä vika rata, kun ei oikeen enään jaksanu. =)
Kiva, kun on paikkoja mitä voit ohjailla useammalla eri tavalla ja mietiskellä vaihtoehtoja. Kun vaan joku päivä oppis tekemään ne valinnat mitkä olisi nopeimmat. Ja sellaset, et ite liikkuis hyvin kokoajan, auttashan tuo sitä koiraakin liikkumaan ripeemmin!
Eka rata, C-kisa, alko välistävedolla, mikä meni hyvin! Sieltä putken kautta suoraan putkeen mistä koira piti saada jyrkästi takasin päin hypylle. Tässä pitkähkö tie. Sit tein rohkeesti kulmaan sylkkärin ja tästä vastasella putkeen. Ok! =) Ei ehkä nopein! Puomi ja leikkaus hypylle 9 -> "taka-taka" jees! A.lle ja kontaktin roiskasu vaikkakin vedätin koiraa. Sit koiruus ei varmaankaan saanu käskyä ajoissa ja ohjaaja kaksinkerroin vedättämässä kontaktia, niin kepeille mutkien kautta ja kakkoseen. =( Tästä vitonen. Korjaus ja kepeille päällejuoksu -> muurille, kaarrehypyt jees. Keinulle leikkaus ja loppusuora hyvin! Tulos 10 ja yliaikaa 0,81!

D-kisa alko kans samaisella välistävedolla, mut nyt painettiin siitä toisen hypyn sijaan putkeen. Hyvin tämäkin. Hypyltä 4 persjätöllä puomille. Hyvin! Pyörittämällä hyppyä 6 ennen keppejä, tässä koira ei oikeen ollu mukana ja joudun vetämään ja liikaa tuli! Pikku siksakkia matkaan ja hienosti kepeille, vastasella! A.lle, tarkka kontakti ja rytmin paha katkos, tästä puolivalssilla 9.lle ja leikkaus putkelle. Mikä käänsi koiraa hyvin seuraaville esteille!! Nollaa oltiin toistaiseksi tekemässä!!! =) Sit valssiväkkärät takana oleville hypyille (aika hitaasti) ja keinulle......................... =) Ja mitä tapahtuukaan (koira on kotona karsastellut seuran keinua) Leevi pinkoo keinulle täböllä ja juuri, kun se pääse kontaktipinnalle jostain kuuluu TÖÖÖÖT. Meidän Hugo alias tööttiukko nykyään, siellä hiacessa pomppii rattia vasten ja painaa torvea!!! Voi vittu!! =) Ite jymähin, kun näin koiran reagoivan pelokkaasti tööttiin. Yritin vedättää eteenpäin , mutta ei! Se kääntyi takaisin keinulla ja poistui siltä! =( Tästä vitonen! No eikun uusix, hyvin meni ja loppusuora puhtaasti. Että silleen! En tiedä oisko aika riittäny?

E-kisan rataantutustumiseen mentäessä tuntui, että kroppa menee vielä, mutta pää oli jo hyytymässä! =) Epäilen, että ihan heti ei samana päivänä tulla kisaamaan kolmea starttia.
Lähdössä koira kans katteli sinne ja tänne. Selkeitä väsymyksen merkkejä. =) Alku ok, perjättö muurin ja A.n väliin. Tarkasti kontakti ja aika varmasti homputellen suoralle putkelle 9 asti. Tästä olis pitäny mennä kepeille. Tutustuessa otin huomioon, et koira täytyy tässä hanskaa hyvin, mutta eipä tullu radalla sitä tehtyä ja koirakin kyllä paineli omiaan. Jäi iloisesti heittämään "volttia" selkäni taa eikä kuunnellut enään ollenkaan vaikka kutsuin Leeviä. Pyörähtelyjen päätteeksi oikoi siitä sitten suorinta tietä puomille patsastelemaan. =) Mikä tuntui aiheuttavan hilpeyttä katsomossa! =) Selkeetä väsyneen koiran toimintaa! HYL! =) Jatkettiin loppuun kuitenkin. Kepit jees ja PERSJÄTTÖ NIITTEN JÄLKEEN!!!! =))) Hyppy ja seuraavalle niistolla.... Jatko ok, mutta tokavikasta hypystä ohi. Tätä pelkäsinkin, kun en keksinyt hyvää ratkaisua kerkeemisongelman takia ko. paikkaan. Päällejuoksulla yritin. No, hyvä mieli jäi päivästä kumminkin!!! Ainut, että tuo nopeus, siis hitaus kismittää. Mutta, katsotaan mitä aika tuo tullessaan. Josko tuota vauhtiakin tulisi, kunhan molemmat kartutetaan tuota kokemusta. Leevi on kuitenkin harrastanut agilitya vasta 1 vuoden ja 2 kuukautta, aloittanut kilpailemisen tämän vuoden tammikuussa ja osallistunut tähän mennessä 31 startiin (nämä mukaan luettuna). Minä puolestaan olen ollut lajin parissa reilut 2 vuotta ja aloittanut kisaamisen niinikään tammikuussa 2009. =)

Näitä täytyy itselle välillä muistutella ja antaa vähän armoa. Mutta, kun sitä on kunnianhimoinen ihminen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti