lauantai 6. kesäkuuta 2009

Niinu Mäntsälässä... 6.6


No niin, taasen koitti toikin päivä! =) Tälläkertaa osallistuin molemmilla koirilla.
Ensin Hugo aamusta. Jotenkin rataan tutustuessa ei tullut sellainen vaikutelma, että rata olisi suunnattoman vaikea, mutta päähän se ei meinannut jäädä millään. Minnalle äänen sen tokaisinkin ja niinhän siinä kävi, että Hugon kanssa siellä tulikin ihan pöllöjä kämmejä. Laiton koiran väärään päähän putkea, koira meni kepeille oikein sisään ja mä lopetin kesken, kun tuli joku ajatuskatko. Että sellasta! :(
Mutta itse suorituksesta...Koira oli innokas, mutta haahuileva. Se ei reagoi käännöksiin heti vaan aina melkein pitää kutsua mukaan. Kaarroksista tuleee pitkiä. Ja sitten varsinkin Hugoa ohjatessa mä jään AIVAN LIIKAA odottelemaan koiraa. Varmistamaan, että meneehän se varmasti esteen.
Voihan Fiddu! =) Päästävä eroon!!! =) Toi varsinkin aiheuttaa sen, et valssit on aina myöhässä ja kyl muutkin ohjaukset!
Alotettiin niin et radasta sai valita 5 esteen pätkän minkä suorittaa ennakkoon. Molemmilla otin saman pätkän 7-11. Hugolla pätkä meni muuten jees, mut toi kepeille meno ei onnistunu tosta muuten, kun tekemällä valssi 10 jälkeen ja törkkäämällä+vetämällä se kepeille. Siinä taasen kyseltiin meikäläisen motoriikkaa ja hahmotuskykyä. Aika pian se eka kepakko siinä nenän edessä oli, kun vauhdista valssin pyöräytteli. =) Sitten pikku huilin jälkeen koko radan kimppuun: 1-> 2 pakkovalssilla, 3:lta valssilla veto yli ja 4->5:lle takaaleikkaus. Missä painoin koiran päälle ja se paineli ohi 5 esteen oikeelta. Että sillälailla!?! Uudestaan alusta...nyt 5 hyvin yli, mutta Hugo lähti pitkälle kaarteelle ja mä huudan "Hugo tässä", seurauksena, että koira tulee 5 ja 6 välistä suoraan mun luo! Hyvä Taija! Ja eikun 2 esteeltä uudestaan, nyt päästiin jo keppien loppuun asti, mutta 7 putkeen vienti otettiin uusix. Koiran oli tarkotus meinaan mennä mun editse (siivekkeen ja mun välistä putkeen) eikä niin et leikkaan putkelle. Huono jatkoa ajatellen. Koira tuli putkesta ulos vähän jalkoihin.
Jälleen kakkoselta kepeille saakka, no päästiin kunnialla. =) Kepeiltä jatkettiin...seurasi esteet 12->13 välistäveto->putki ja keinu->kepit taasen. Meni ok, koira liikku aika tahmasesti ja välistävetoon lähdin ite myöhässä, mikä aiheutti hiukan sik sakkia koiran liikkeeseen. Kepeille koira meni loistavasti, mutta tässä kohtaa mä löin pelin poikki. ÄÄLIÖ!!! Sitte Hugolla meni tonkapapu nokkaan kepittelystä, jouduttiin hinkkaa ja Niinu sano että palkkaa vähennettävä. No taas päästiin jatkamaan esteelle nro 23 asti ja tässä taasen ÄÄLIÖ laittoi koiran väärään päähän putkea! =) Oli niin loogista tehdä tuohon twisti niinkuin aikaisemminkin samanlaisessa kohdassa.... Ei osaa ottaa koiraa eteensä... =0 No, eikun uusix putkelta nro 19 ja päästiinhän siitä loppuun asti. =)
Iltapäivällä oli sitten Leevin vuoro, mikä ei jostain kumman syystä ollut täydessä vedosssa meidän aloittaessa. En tiedä vaikuttiko, kun oli ollut kotona oottamassa vuoroan vai mikä? Keskittyminen puuttui alussa siltä tyystin. Jonkun aikaa sitä siedin, mutta kun tuon takia jouduttiin toistelemaan juttuja moneen otteeseen, "hermostuin" hiukan ja otin koiraa leuan alta kiinni ja kattelin silmiin toikasten, että "NYT HEI!!" Ja kas kummaa Leevi "löytyi" =) Ja meikäläinen oli tähän settiin päättänyt, että rata ei unohdu jne...
Asiaan, esteet 7-11, 8.lle sylivekki-jaakotuksella, ensimmäistä kertaa tehtiin moista! Eka kerta meni jees! Ja muutenkin kepeille asti, mitä Leevi ei hakenu ollenkaan!?! Käskytin jo aidalla 10 vaan "kepit kepit". Kunhan pomppi, perkele! Uudestaan, eikä vieläkään hajuakaan kepeistä! =) Sit koira istumaan 10 taa ja siitä kepeille (suhahdus ennen keppejä), ei mitään ongelmaa, sinne meni loistavasti!!!=) Sit 7-> taasen, tossa oli aivan sairaan tarkkaa oma sijainti ja ajatuskin noille kepeille mennessä. Jos ennakoit liikkeellä yhtään kepeille päin ennen kuin koira oli ekavälissä, painu se varmasti kakkoseen!!! Mutta liike täytyi kuiteski kokoja säilyä! Pikku huilin jälkeen sitten koko harjoituksen kimppuun....pariin otteeseen höylättiin vliä 1-6, kun en saanu koiraa 6.lle. Ja kerran tuli 4 rimakin alas!?! Jälleen parit höyläykset ja koiran pööpöilyt...sitten tuli mun mitta täyteen!=) Keskustelusetti oli tässäkohden. Johan rupes koiruus olemaan mukana, mutta aika pätkissä päästiin etiäpäin. Mokasin ton sylivekki-jaakotuksen ja kepeille viennin...No, nyt jatkettiin kepeiltä 11 ja tästä päästiin kerralla loppuun, tosin rimaa hipoen kun oma linja taas petti 25.lle. Jes! Olipas työntäyteinen päivä tänään. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti