keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Hannan opissa 17.6


Hanna käväsi vetämässä meittille treeniä tänään. Pyöritystä tilasin, kun Niinun koulutuksessa sain taasen havaita et "tiukoissa" pyörityksissä paketti hajoo ja sitä saa mitä tilaa.
Ja taaskin sai huomata, että ei paketti pysy kasassa tollassissa jutuissa. =(
Mutta, Hugolla alotin ja jo alotuksessa tuli mutkia matkaan, kun joku ei luottanut koiraan!?! Mut kun homman teki koiralle selkeex ja itte vaan uskalsi niin kas kummaa koirahan meni! =)
Alotuksista/paikalleen jätöstä tuli molempien koirien osalta noottia. =) Ole johdonmukainen!!!!
Sit ihan yllättäviä ongelmia tuli eteen, ns. uusia juttuja. Kepeiltä koira piti lähettää muurille takaakiertoon.
Muuri suoraan linjassa kepeiltä, ei muuten ollu helppo. Vaati tarkkuutta ja oikeanlaista ennakointia jotta koira lähti kiertoon eikä hypännyt estettä suoraan. Oli pakko uskaltautua vedättämään koiraa kepeillä ja muistaa pitää merkki päällä kokoajan niin koira kyl pujotteli. Sit tästä jatko tuotti rataan tutustuessa suunnatonta päänvaivaa. Tuli kyllä punnittua eri vaihtoehtoja mut mikään ei tuntunu hyvältä. Pitkät tiet olevinaan vaikeutti asiaa. Molemmilla koirilla joutu tekees kohdan erilailla, kun ei vaan samat hommat käy mm.irtoomisen puutteen takia (Hugo). Sit kans ihan perusjuttu lähetys "taka-takaan", kun toinen hyppy on ns. ylempänä kun ensimmäinen. Koirat ei hypännytkään "kakkoshyppyä" vaan tuli ohi. Vaikka Leevilläkin "vedin" sitä valssilla yli niin sai kyllä tosissaan merkata esteen ja vetää.
En tiedä, nyt taas tuntuu olevan omaan tekemiseen uskon puute. Kova halu olla parempi! Tuntuu, että pitäskö taas vaan kekittyä yhen koiran treenaamiseen, noi on niin erilaisia, et mulla ei taida rahkeet riittää. Tosin olishan se opettavaista kun opettelis saamaan molemmat toimimaan ja itsen muuttumaan tarpeen mukaan.
Ja treeneissä täytys oikeesti muistaa kokeilla rohkeesti eri juttuja niinkuin tänään Hugon kanssa persjättöjä. Ne on ollu vähän spookeja, kun koira meinaa muutenkin hukkua selän taa omille teilleen.
Hannalla on aina sika hyviä ja ajatuksia herättäviä kommnetteja, ne vaan pitäs kirjottaa ylös niin muistas ehkä toimiakin niiden mukaisesti. Tänään taas tuli hyvä (aiemminkin kyllä kuultu mutta), " treenejä et voi viedä kisoihin, siksi kisat täytyykin tuoda treeneihin" Toimittava siis johdonmukaisesti!!!
Ja jatkossa keskityttävä treenissäkin vain siihen omaan tekemiseen(mm. rataan tutustuessa), hakea sitä tietynlaista mielentilaa. Tekemisen makua. Menee ihan lörinäx, kun lähtee löysäillen huonosti kekittyen tekemään harjoitusta.
Koirakin vaan kärsii kun sit tulee turhia sössejä! =(
Treenattavia juttuja:
- omaa liikkumista, juoksentelua peruuttaen, valssaten, kädet tekee muuta kuin jalat jne =)
- koirille sietoa omaan irtoomiseen kepeillä, jotta sais tehtyä persjätön/sujuvan valssin tms keppien jälkeen
-Hugolle eri ohjauskuvioita (irtoominen eri suuntaan kuin mitä minun rintama näyttää, siis "taaksepäin heittoa" ja opettaa sille kunnolla ohjaavan käden merkitys. Nyt seuraa vahvasti vain toista kättä, "ei ymmärrä" et vaihtuu välillä. Ja irtoomista..takaaleikkaus...
-paikallaan oloa MOLEMMILLE!
-katseen hallinta, tarkoitan siis et pystyis vähän kattelemaan mihin menossa niin, et se ei riko ohjausta.
Kai tää taas tästä.... =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti