sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Niinun koulutus illalla 19.4 Leevi


No huh huh mitä pyöritystä. :)  Olihan meinaan tekemisen makua tässä treenissä. Hetkeksikään ei ollut vara herpaantua! Ei tarvinnu uneksiakkaan pääsevänsä kerralla läpi. :) Mutta asiaan...
2:lle twistillä lähettäen koira 1-2 hyppyjen välistä liikkeelle plokaten vain rima hypylle 2, jotta ei hyppää väärästä suunnasta tai hae puomia. 3.lta pientä vetoa kepeille päin jotta koira ei paina putkeen. Tässä meinasin et ei Leevi ainakaan mene ja kuinkas kävikään. :) Kepeiltä selkeä linja itellä vähän niinkuin puomin alkupään suuntaan ettei koira suikkase väärään päähän putkea ja sit oikiseen päähän poispäinkäännöksellä. Ihan jees meni! (tai sit valssi keppien jälkeen)
 6 hypyltä käänty hyvin puomille. Puomin jälkeen valssasin ja sit 8 ja valssin "kautta" taka-taka 9.lle (valssi siis 8 jälk, tavallaan 8 ja 9 väliin.) -> 10 ja 11.sta poispäinkäännöksellä. Mut paremmin homma toimi, kun jäin hyppyjen tälle puolelle (puomin) ja tein välistävedon -> poispäinkäännöksen 10.lle ja 11 .sta. 13-16 pysty viemään monella tapaa...valssi 13 jälkeen 14 ja 15 puomin puolella ohjaten ja putkeen 16 veto. Toinen versio kentän keskipuolelta ohjaten...13 -> 14.sta koira tuli sieltä luontevasti -> tökäsy 15.sta ja putkeen poispäinkäännöksellä. Toimi LOISTAVASTI! Vaik ei olla ikinä moista kokeiltu!! =) 17.sta twistillä tai niistolla-> kepit taasen ja sit pikku nykäsy ulos kepeiltä ja vekkiä pituudelle. Tästä oli vedettävä koiraa 20 suorituspuolelle puolivalssilla. 21 kerrottava käännöksestä ennakoivalla valsilla. Ja sen jälkeen oikeesti ohjattava koira 22.lle eikä olettaa sen menevän :)Miksi moinen kommentti? =) Ennakoivaa valssia värkäten kohti 23 ja toinen moinen heti perään ja tästä pussiin. Helppoo ku heinän teko! Heh he! Ei vaan ne meni loppujen lopux ihan sika hyvin! Kerrankin mä osasin valssata ja liikkuen!!! :) Taas ennakoivalla valssilla 25.lle ->putkeen veto 26 -> loppu poispäinkäännöksillä. Tässä vähän hinkattiin, kun ohjasin niin vahvasti koiraa oikeelle et paineli hypylle 2 . Siis Leevi!?! Se alkaa irtoomaan, suorittamaan kyselemättä, liikkuu reipaasti! WOW! =)
Hiki tuli todella ja puhina kävi. Olihan taas siistiä. Mä vaan sanon, et kun se päivä koittaa, et tollasista radoista päästään läpi ekalla yrittämällä, nollilla niin.... =) Ja kun osais tehä oikiset ohjausratkasut koiraansa ajatellen.... =)
Tänään halusin näköjään mennä vaikeemman kautta. Kerran Leevi myös jätti kontaktin alastulon suorittamatta kun lähin valssaa ennen aikojaan puomin jälkeen. Vaati nyt selkeen vedon alas tai ianakin oman liikkeen puomin suuntasesti loppuun asti. Kivaa oli!!!! :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti