sunnuntai 18. syyskuuta 2016

18.9 Kotona ollaan!

Eilinen päivä meni kotiin matkatessa - tuskallisen tuntuinen setti. Kokonaisuudessaan lähes 11,5 tuntia taivallettiin, mutta tästä ajasta toki about 1,5 tuntia meni Kuusamon Suurpetokeskuksessa.

Oli ristiriitaisia tunteita herättävä mesta! Mä pelkään karhuja ihan saatanasti jo ajatustasolla, mutta tuollahan ne näytti vallan säyseiltä nallekarhuilta. Olivat kuulemma jo lakanneet lähestulkoon syömästä ja todella vetelyksiä kun talviunet kutsui.

Mua hämmentää ajatus, että esim. Juuso-karhu 475 kg:a, joka on tuolla syntynyt, on toistakymmentä vuotta elänyt minun mittapuussani vallan pienessä virikkeettömässä aitauksessa! Okei, eihän se tiiä muusta ja nautti ihmisten seurasta mitä ilmeisemmin, mutta luonnossa noi liikkuu valtavia kilsoja, kahlaa soissa ja joissa sekä kiipeilee kait puissakin. Nyt ne pallustelee siellä ihmisten pällisteltävänä päivät pääskytysten vuodesta toiseen ja nameja kuin apinat konsanaan...  Mutta siis ehdottomasti jäi vaikutelma ja tunnelma että niistä pidetään hyvää huolta ja niitä rakastetaan! Ruokitaan ja huolletaan!

Toiminta on toki myös valvottua (ell käy säännöllisesti) ja tiiä sitten kuinka käy, kun perustaja Sulo siirtyy ikuisesti karhujen kanssa metsiin vaeltelemaan (ikää nyt kait rapiat 70)... Juuso on kait ainut karhu joka tuolla on syntynyt, muut on pelastettuja kun ovat jääneet orvoksi.Jos oikein muistan/ymmärsin nykyään pelastetut karhut menevät muualle. Ja nyt en muista mikä tämä paikka oli ennen ollut - jokin tutkimuskeskus? - mutta Sulon kotitila / talo on ihan vieressä, jokunen 10 metriä karhuaitauksista!

Ilveksiä oli jokunen, susia ei lainkaan - vain koiran ja suden risteytyksiä. Kettuja ei kait ollut ja poroja oli kaksi. Hinta opastetulla kierroksella 10 eur/nenä ja Juuso karhua pääsi siitä ihan häkin vierestä moikkaamaan. Ei muita. Juuso lipasi yhden tytön naamaakin!

Ja jos muuten metsässä karhu vastaan tulee, sille ei kannata tarjota grillimakkaraa repusta! Sitä ne ei syö! Lähes kaikkea muuta kyllä. =) Opas tarjosi karhuille makkaraa ja ei syönyt! =) Ilvekselle ja koira-susille makkara kelpas.

Tänä aamuna Leevillä oli taas masu vähän pipi.. Lääkitsin suosiolla ja nyt on nukuskellut koko aamupäivän. Rusakon jalka ok! Vaikka reissussa hörpötti aika lailla. Blogissa nyt ei ihmeemmin taas tapahdu jollen tokon saralla jaksa aktivoitua... Himo aksailuihin menee vielä tovi. Valitettavasti.. mun kantilta! Mä kaipaisin jo kirmailemaan. =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti