perjantai 26. kesäkuuta 2015

Sitä sun tätä! =) 25.6

Juhan rata koostui kuulemma Marjo Heinon ja Heidi Viitaniemen radoista - niistä poimituista osista. Vaikea se ei sinäänsä ollut, mutta kyllä siinä tekemään joutui. Ja olipas taas kohtaa missä en tiennyt mihin kerkeen / mitä siksi teen. Nää aiheuttaa ekaan yritykseen eli vastaavaan tilanteeseen kuin kisoissa, niin kauheeta rynnimistä ja hosumista - tokalla kerralla tehdessä uskaltaa jo ihan ohjata. =) Paljon on vielä opittavaa mulla...

Meillä treeni oli aika rikkonainen, mun tähtäin oli alusta asti vetää rata nollilla ja saada kunnon asenne. Asenne olikin hyvä heti ensimmäisestä esteestä alkaen, MUTTA homma todella oli pätkivää.. Moninaisista syitsä! =)
Ekax se katkesi esteen  4 riman putoomiseen. Oli 65 cm.ssä. Uudestaan alkuun ja sit tyssäs keinun läpituloon... Ja taas alkuun, sit alko tökkimään kepeille meno. Positiivista asiassa oli se, että koira tuli niin hyvin saksalaiseen ettei sillä ollut hajuakaan kepeille menosta! Tällaiset jutut on otettava huomioon kisoissa! Saatiin hyvää oppia!

Sit oli mun hosumista ja pelkotiloja. Pelkään ton koiran rikovan itteensä ja esim. muurille ohjaus oli siksi äärimmäisen varovaa ekalla kerralla - ettei vaan vetäisi päin jälkimmäistä tolppaa. Tämähän aiheutti sitten mulle heti seuraaville esteille ongelmaa ja homma tyssäs, kun sain koiran koiran putkesta ohi.

Videolla näkyy yhdessä kohdin vikan riman pudotus, tähän en puuttunut koska este oli niin lähellä seinää, että en itsekään uskaltanut sinne täysiä juosta ja ohjata koiraa sinne täysillä!

Loppuun lähettiin kokeilemaan rataa nollilla ja tällä kertaa siitä ei tullut mitään useasta yrityksestä huolimatta. Rimoja ropisi ja koira ei väsyneen toiminut mm. keppejä edeltävässä kohdassa enään samalla lailla kuin alussa. Toki minäkin siellä vuorostani aina  sohelsin! =)Videolla on kaikki mitä tehtiin eli alle 5 minuuttia treeniä, mutta kaikkensa koira antaa aina niin väsyykin nopemmin!

Jos jaksan käyn perjantaina ottamassa kontaktit kentällä ja pari kertaa 65 rimoilla hypyt! Eihän tällaisilla viimehetken treeneillä ihmeitä tehdä, mutta pienenä muistutuksena toiminee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti