tiistai 23. kesäkuuta 2015

Mevetissä jälleen! 23.6

Tänään oli Hugon ultran ja kontrolliverikoiden aika Paavo Karihaaralla Mevetissä.
Mä pelkäsin tätä kuin ruttoa, olin jo valmis jättämään väliin ettei sieltä vaan saada mitään kasvain-/tappotuomiota koiralle!

Sit vielä kaiken kukkuraksi Hugo oksensi ruoat hiukan ennen ell.lle lähtöä - mulla meni kroppa ihan veteläksi ja tuli paha olo... Pahimman pelko vaan lisääntyi! Koko viikonloppu tähän asti oli mennyt hyvin / oskennuksitta!

Toi koira on mulle niin kaikki kaikessa! Hugo vaan on se ykkönen jos noita voi ja saisi johku tärkeysjärjestykseen laittaa. Toki kaikki on tärkeitä!!

Mutta itse ell-keikkaan:

Paavo aloitti tunnustelemalla koiran vatsan, aika reippaasti painelemalla ja koira ei aristanut. Hyvä merkki kuullemma! Eikä kyl mun mielestä öhissytkään! Tärisi kyllä ihan sikana jo sydämmen kuuntelusta saakka.

Sitten tuli hoitsu ja otti Hugosta 2 putkea verta. Ei käynyt tällä kertaa ihan niin helposti! =)
Verikokeen tuloksia odotellessa oli ultran vuoro - tässä kohden alko mulla hiki nousta pintaan...
Mulle siinä ruudulla kaikki näytti samalta musta-harmaalta puurolta, mutta Paavo ystävällisesti kokoajan selosti näkemäänsä.. Mun korvaan kuullosti hyvältä, ei kasvaimia.. maksa normaalin kokoinen, ohutsuoli normaalin näköistä, munuaiset ja virtsarakko ok jne jne..

Sappirakossa oli ongelmat niinkuin Tuire veikkasi. (Täytyy häpeäkseni myöntää, että olen iloisasti Tuirea asian tiimoilta "jonkin verran" häirinnyt näin privaatistikin =) )
Limottumista, limakavojen paksuuntumista ja sappitiehytkin näkyi liian pitkälle. Haimakin erottui liian selvästi.

Uä:n jälkeen odottelin tovin verikokeen tuloksia, koiran vein jo autoon.

Verinäytteissä puna- ja valkosolut oli normaalit, crp hiukan koholla. Alat-arvo ja bilirubiini selvästi laskeneet! Jälkimmäinen nyt normaali. Ggt ja afos edelleen koholla. Proteiinit ja glugoosi normaalit. Kolesteroli oli koholla!

Löydökset viittavat sapen kulun häiriöön ja Hugo sai lääkkeet sapen parantamiseen.

Adursal sekä 20 vrk kestävä  antibioottikuuri. Sekä luontaistuote epato.

Kontrolliin mennään 4 vkon päästä 21.7.

Tuirelle vielä kotiinpäästyä pirautin ja kerroin tulokset - hän sanoi, että paras ongelma tämä kaikista jos jotain kerran piti olla!

Hugo on kyllä tähän asti saanut viettää mielestäni hyvinkin tervettä elämää, ei sen kanssa ole kauheasti tarvinnut ell:llä ravata. Nyt tässä muutaman viimekuukauden aikana ollaan käyty sitäkin useammin, kun aloin tutkituttaa sen lisääntynyttä veden juomista (en tiedä onko alunperin yhteyttä tähän sappeen?). Otettiin isomman kaavan kautta verikokeita ja sieltä tuli viitteitä cushinin-taudista, no sitä tutkittiin lisäverikokeilla ja onneksi ko. sairautta ei ollut, mutta näihin on paloi rahnukkaa sellainen 500 euroa ja nyt pe + tää ti yhteensä 810 euroa. Lääkkeineen, naftoineen jne lähestulkoon 1400 euroa on mennyt. Enemmän kuin mun kk palkka! Mutta ei pidä laskea! Pääasia että koiruli on vielä meidän kanssa ja hengissä!!!!!! Ja vakuutustahan tuon ikäisellä koiralla ei enään ole!

Raha on nykymaailmassa ihan hubaa... omaan maha- / hiustenlähtöongleman selvittelyyn / hoitoon on humpsahtanut varmaan 1 tonni tässä kevään aikana. Siis oikeesti ei pitäs laskea ja aatella, alkaa vaan vituttaas...


Veriarvoista:

pe 19.6
ALT oli niin korkea että mitkään laitteet ei sitä pystyneet mittaamaan! viitearvot 10-125
ALKP 1007 U/L viitearvot 23 - 212
GGT 34 U/L viitearvot 0 - 7
TBIL 56 umol/L viitearvot 0 - 15

ti 23.6 (vain osa otetuista)
ALT 795 U/L viitearvot 10-125
ALKP 945 U/L viitearvot 23 - 212
GGT 32 U/L viitearvot 0 - 7
TBIL 9 umol/L viitearvot 0 - 15
CHOL 10.52 mmol/L viitearvot 2.84 - 8.26
TRIG 1.60 mmol/L viitearvot 0.11 - 1.13
CRP 55 viitearvot < 30

Haimatesti tehtiin syvällisempi nyt ja tulokset tulee myöhemmin!

To 25.6

Paavo Mevetistä soitteli Hugon haimakokeen tuloksia:

Haimatulehdustesti arvo 755 kun viitearvo on 200-400 (nämä siis nyt puhelimitse saatuja! )
Sappihappotestin tulos oli 33 kun pitäsi olla alle 20

Eli edelleen haimassa on tulehduksen merkkejä tiistaina!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti