lauantai 16. elokuuta 2014

Jopa liiankin taitava ikäisekseen 15.8

sanoi Juha treeniemme loputtua. =) Kehui taas koirulia kovasti!
Mä en oikeestaan taida itse tajutakaan millä tasolla toi koira on! On se kyllä äärettömän hyvällä mallilla ja suuntamme on oikea! Mä en aattele sitä myöskään niin, että pistäisi olla jossakin tietyssä iässä jonkun tietyn tasoinen jne..
Vaan oon määrätietoisesti ja hyvin suunnitelmallisesti rakentanut sitä tiettyä unelmakoira-tavoitetta kohden. Ja meillä on vielä paljon hommia tämä saavuttaaksemme ja valmista tulee tuskin koskaan. =)

Kantaa hedelmää kun panostaa laatuun eikä määrään ja toi kuuriluontoisuus treeneissä on myös toimiva juttu!

Mutta päivä treeniin yksitysikohtaisemmin:Alku sujui hyvin! Kakkosen niisto pelitti ja välistäveto 3-4 välissä. Keinu oli saakutin vauhdikas ja sai antaa kovaa käskytystä. Renkaalle halusin ekalla kokeilla irrotusta ja saksalainen 7:lle. Otti kiellon renkaalta (käänty rivakasti kohti 7, tuli mun mukana!)! Jatkoin kuitenkin samoin tein palauttamalla sinne ja tulihan saksalaisesta kiire valssiin 8-9 väliin!! Kepit löyty upeesti ja pujotteli hyvin!! 12 valssiin ei lähtenyt hyvin (kertaakaan treeninaikana), mutta onnistuneesti kyllä. Putkeen 14 irtoominen pala kakkua ja A:n kontaktin tuli läpi kaikessa kiihkossaan hintsusti, mutta palasi sinne välittömästi itse. Sitten 16 latasi suoraan hypyn 7 kautta putkeen 14. =D Mä rataantutustuessa ajattelin että siihen tarvii tehdä vastakäännös, mutta totesin et täytyy tulla vähemmällä - ei tullu! =)

Sit tovi jyystettiin 7 ohjausta kuntoon, kun eka vaihdettiin siihen ns. pakkovalssi. Siitä otti alas laskeuduttuaan etäisyyttä niin, että Juhan sano et kisoissa ois voinu tulla hyl - saattoi juosta puomin alastulon yli nääs. Sitten vaihdoimme siihen jaakotuksen, parani. Mutta mun oli todella lähettävä siitä liikkeelle, että kerkesin edes joten kuten valssaamaan 8-9 väliin. Kerran tuli 9 rima alas ja peli seis välittömästi!! Ja koiralle palaute! Ei tullut toiste alas! Jäi kokeilematta 9 vienti viskyllä. =(

Lopussa ei oikeestaan ollut ongelmaa! 16 alko pelittäs kun teki se vastakäännöksen ja malttoi katsoa että koira suuntaa puomille..

Ekaa kertaa ever päästiin myös kokeilemaan rataa nollilla! =) No, ihan ei vielä onnistuttu mutta kaukana se ei ollut!
Meinaan ekalla tuli A.sta ohi, kun oli ite liian pitkällä töröttämässä siellä paikallani. Seuravalla yrityksellä tämä huiomattavasti parempi kun "haki" koiraa putkelta, kun jatkossahan ei ollut mihkään kiire. Toka setti tyssäsi sitten kun tuli puomin ohi. Lähin ite Juhan käskystä tykittämään 16 vastakäännöksestä ihan hulluna varmaan yhtään koiraa katsomatta ja ohihan se tuli. =) Jatkettiin sit A.lta loppuun ja rytmittämällä siinä puomilla otti sen mallikkasti ja kyllä siitäkin ihan hyvin ehti puomin loppuun työntämään koiraa takaakiertoon 18. 19 sylivekki ja sit orpisi kaksi vikaa rimaa alas! Mur! Palaute koiralle ja puomin lopusta homma uusiksi onnistuneesti.
Mä oon pannut merkille että Himolle tuollaiset estekulmat, mitä toi 20 on, ni on vaikeita! En tiiä on yliesesti koirille? Ois varmaan pitänyt käydä vähän työntämässä / vekkaamassa sitä sinne tai ohjata se takaakierto/vastakäännöllä.

Mut on sen kanssa vaan huikee mennä! On mulla huikee aksatykki! Kuukauden päästä tyyppi olis jo kisaikäinekin... Siksi on ihan hyvä, että päästään jo kokeilemaan noita nollaratoja - vaikkakin onhan noi vaikeustasoltaan ihan omaa luokkaansa vs. ykkösluokka tms.

Puomi oli muuten ihan super vauhdikas! Ja oli herättänyt "katsomossakin" huomiota ja sainkin ihastuskommentteja lopetettuamme! Kiitos!

Ainut mikä "kaivertaa" on noi rimojen tiputukset... nollatoleranssi... =) Ja rimat tais olla 60 cm.
Läksyksi on otettava ehdottomasti kohta 11-13!! Tarkemmin 11 ja 12 käännökset!

Ainii ja Himo on ihan uskomaton tossa kun homma keskeytyy, ni se palaa aina lähtöön, ekan esteen taa. Vaikka mulla ei olis pienintäkään tarkotusta ottaa hommaa alusta. Mä en tajuu miten se on ton oppinu. Huvittava! Juoksee tukka tuulispäänä istua nököttämään ekan esteen taa kun tatti, aina kun tajua että homma jatkuu = palkka otettu pois. =)
Tänäänkin kun sitä seiskaa jyystettiin oli tark. jatkaa aina keinun lopusta (jossa siis itse kökötin), mutta jannu kipasi aina lähtöön, en siis millään muostoa vienyt sitä sinne - yritin kieltääkin menemästä. =) No, kutsuin sit keinun tykööltä sitä niin, että ohajasin hyppämään ekan hypyn ja siitä kolmoselle ja sit keinu. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti