lauantai 29. kesäkuuta 2013

SJRT Ry:n aksakoulutus Kivikossa.. 29.6

liki vanhoilla kotikulmilla. Kurkimäessä asuttiin vuoteen 1991 saakka.

Kouluttajina oli Niinu ja Teemu. Ilmosin molempien treeniin siinä uskossa, että Teemun treenissä pääsee koira aina vähän helpomalla kun analysointiin ym menee hyvin aikaa - koira saa huilia. Mutta paskanlati! =) Jumankekka mitä Teemun treenissä kirmattiin! =) Juosta piti / harjoitus niin kauan kunnes hän käskee lopettamaan. Estepohjassa (vain hyppyjä ja putkia) oli 4 eri harjotusta joista kerettiin tekemään kolme. Harjoituksilla hän halusi havainnollistaa mm. linjaavien ja kääntävien ohjauksien eroja. En nyt ratapiirrosta tänne laita, koska kouluttaa hommaa muuallakin ja muutenkin! Mutta saatte sepostuksesta sen kiinni minkä saatte. =D Alkuun juostiin liki ovaalinmallista settiä jossa esteet ei kyllä ollu suorassa linjassa. Päissä oleviin putkiin joutu työntämään jos juoksi kokoajan sisäpuolta. Mä kerkesin tän alkuun tekemään, mutta kun paukut jaloista loppu lopetin ennen Teemun lupaa kun koiran kanssa meinas tulla yhteentörmäyskin kun käänty hypyltä ennen putkea mun suuntaan..hypylle. Hui! Teemu oli kuulemma toivonut, että olisin lennossa osannut vaihtaa, kun väsy tulee, niin löyhään puolenvaihtoon takana... No, eipä tullu mieleen vaikka tutustuessa tästä ohjausvaihtoehdosta puhuttiin. Mähän vaan juoksin! =D Uusintarundilla sitten mentiin sillä takaa "leikkauksella" - en halua puhua leikkauksesta kun siinä koira ei käänny yhtään!


Näin ohjaten pääsi itse kyllä huomattavsti helpommalla ja mulle Teemu painotti tätä tulevaisuutta ajatellen. En tasan tarkkaan tuu Himon kanssa kerkeemään ohjaamaan tällaista päällejuosten! Totta!

Into kyllä irtoo tollasista hyvin eteen vaikkakaan en näitä ole leikkasuten "syömisen" takia paljonkaan tehnyt. Koira tarttee vaan tässä päästää putkelta jo niin edelle että leikkaus tulee siinä heti löysästi eikä lähellä hyppyä. Mitä lähemmäs hyppyä mennään sen tiukemmin tulee kääntyä!

Toisessa harjotuksessa oli tarkotus saada linjattua koiraa pienemmässä ovaalirallissa. Mä valitsin ohjaukseksi vekkaamisen joka taas toimi sen aikaa kun jakso juosta... =) Mutta pysty homma tekemään helpommallakin ja ns. kauempana koirasta ja esteistä. Liikkeen rytmittämisellä ja terävällä liikesuunnan muutoksella. Into toimi hyvin!


Kolmas setti oli sitten kunnon tiukat leikkaukset. Tää ei menny kauheen hyvin, koska mun aivot ei vaan kyenny tähän! Siis Into käänty kyllä joo aina oikiseen suuntaan, mutta ei tiukasti! Mä niin leikkauksissa aattelen, että päästettävä koira "kunnolla" edelle ja tehtävä se leikkaus kunnolla siellä takana. Nyt Teemu haki enemmänkin mielestäni tiukkakin tiukempaa poispaäinkäännöksen omaista ohjausta. Tai ainakin se siltä näytti mulle kun katsoin muita. Tosi lähelle estettä, tosi terävä liikkeen jarruttaminen ja tosi terävä liikesuunnan muuttaminen tulevan esteen suuntaan. Näytti pp.käännökseltä ilman vetovaihetta, ilman vastasta kättä ja koiralle tilan antamista. =)


Homma jäi meiltä vähän kesken. Ei päästy haluttuun lopputulokseen. Tää täytyy treeniä, mutta ehkä hiukan omaan tapaan soveltaen! =D

Teemun setin jälkeen huilittiin reilu parituntia ennen kuin oli Niinun setin vuoro. Hänellä 30 esteinen rata. Esitin jo tekemään lähtiessä toiveen, että otetaan aika iisisti ja kerroin Niinullekin ajatukseni kahteen treeniin osallistumisesta ja että persiilleen meni mun ajatelmat. =D No, loppujen lopuksi koira jaksoi hyvin! Se tekis varmaan niin kauan et oikeesti tipahtaa. Onneksi tänään ei ollut kuuma!! Teemun treenin aikana itseasiassa kastuttiin. Vettä tuli aika kiitettävästi!
Mutta siis joo... Niinun radan alku oli haastava lähinnä ajatustasolla kylläkin, siis alkuun ainakin. Toteutus suju suht ok pikku hienosäätöjen jälkeen. Tein pakkovalssin kakkoselle ja sen jälkeen persjättö ja pieni "veto" = hartoalinjan kääntö vasemmalle, jo ennen kuin koira ponnistaa kolmoselle jotta tulee neloselle eikä mee takaakiertoon. Sitä hiukan "pelkäsin" että vois sujahtaa. Sillon se sinne menee kun ei tarvii mutta kun tarvii niin se onkin toinen juttu... no palataan näihin myöhemmin... =) Tehtiin myös versiolla pakkovalssi kakkoselle ja päällejuoksu persjättö (saksalainen) kolmoselle. Toimi! Puomin kontaktit jees. Tästä takaakiertoon joka yllätäen jees.

Kepeille testattiin tiukkaakin tiukempaa persjättöä niiden jälkeen sekä leikkausta kepeille, koska keppien jälkeinen este oli keppien toisella puolella ja oli takaakierto - niistolla oahjattava. Molemmat onnistuneesti! Ohjasin siis kepeille molemmissa tapauksissa työntämällä putken vasemalla puolella itse ollen. Vetämällä oikeelta ohjaten en edes halunnut lähteä taistelemaa,n koska keppien sisäänmenon oikealla puolella oli ansahyppy!


Sit tulikin se kohta missä tiesin homman menevän perseelleen ja siihen asti siis ekalla yrittämällä suoraan päästiinkin ja töks tuli takaakierrossa missä TIESIN sen tulevan. Otti siis hypyn väärältä puolelta. Nää on mun möröt ja mun tekemisessä vikaa ja paljon. En jaksa eritellä, mutta viipyvämmäksi pitäisi mm. käsi saada sinne takaakiertoon lähettäessä ja koira sinne vielä mennessä. Liikkeellä kun vien eli liikun tasan takaakiertoon ohjattavan siivekkeen päätyä kohden = blokkaan koiran sinne (oon aiemminkin puhunut) niin toimii, mutta jos käsilähetystä - noup!
Kohta oli seuraavanlainen:

Suunnitelma oli: niisto keppien jälk. hypylle, takaakierto seuraavalle ja pakkovalssilla putkelle, jonne siis oli oikeesti hoppu! Tuli takaakiertohypyn editse useemman kerran. Tässä treenailtiin tovi. Paras lopputulema oli vähän Niinunkin yllätykseksi, siis meidän osalta, niin takaakiertopersjättö, koska tässä pakko luottaa takaakiertoon menoon. Itelle se ei ees tullut tutustuessa mieleen. Siitä oli helppo laittaa koira putkeen ns. etuperin itse kulkien!

Seuraava kohta missä korjattiin mun tekemistä (kerran) oli yks irrotuskohta. Itelle vaan terävämpi suunnanmuutos, niin koira kääntyy tiukemmin! Meni kertakorjauksella kaaliin! =)

Lopussa vielä jouduttiin hinkuttaas mun tekemisen takia. Noi terävät suunnanmuutikset ja rintamasuunnan käännöt on haastavia! Ja tässäkin piti tavallaan takaakiertoon tehdä tuo...
Eli keppejä edeltävälle hypylle terävä rintamasuunnan kääntö ja liike kohti kakkoskeppiä törkkäsemään. Into ei tainnut kertaakaan sujahtaa putkeen, mutta siellä suunnilla monesti kävi!


Semmonen treenipv! Kiitos russelit! Oli kivaa ja hyödyllistä!!! Ja jos tekstissä kovasti kirjotusvirheitä, I'm so sorry! Nyt ei jaksa tutkailla, pitkä teksti ja kello 20 vailla 11 illalla, rankka pv takana! Eilen oltiin Riihimäkirockissa ja sieltä kotona vaille 1 yöllä. Uni tuli ehkä vähän ennen kahta ja kello soi aamulla 6.30!! =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti