perjantai 28. kesäkuuta 2013

Balsamia haavoille! 27.6

Viikkotreeneissä Juhalla, mutta koutsinapa taasen Jouni. Mukava, onnistunut treeni! Kyllä me treeneissä osataan! Halli Suojasi kivasti suoralta auringonpaisteelta ja pohja on ihana!! Ei oo mm. pallo aina ihan hiekassa kun palkkaa koiraa!

Mutta joo, rata oheessa:

Oikeestaan tässä ei ollut meille mitään ylitsepääsemätöntä. Ekalla yrittämällä lähin tosi läheltä kakkosta ja kakkosen rima alas. Peli poikki! Kysyin Jounilta syytä, että lähinkö liikkeelle vasta koiran ponnistaessa tms häiriköivää. Katkasinko yhteyden koiraan? Käänsin katseeni eteenpäin? Hän sanoi että ei, Into ponnisti kaukaa ja katto vaan mua. Hypyssä ohut oranssi rima muissa paksut keltaiset. Kolisteli tätä rimaa muulloinkin treenissä. No, muutin suunnitelmaa sen verran, että lähin lähempää koiraa, koska kerkesin kyllä todella hyvin siltikin ohjata koiran pidemmän kautta 3 takaakiertoon. Nyt paremmin. Kattoo vaan aina noissa alotuksissa niin pahasti mua ku pitäs keskittyä töihin - rimoihin! Nyt päästiin esteelle 10 saakka oikein. En uskonut Inton tässä sujahtavan ansaputkeen 12, mutta niin vaan meni kun jätin liian ahtaalle, liikuin liikaa siivekkeen päätyä kohden. =) Jouni kehotti antamaan tilaa ja ottamaan vastasen käyttöön. Sanoin että vastasta en ota koska rintamasuunta kääntyy silloin suoraan putkelle ja ei tule sillä. Mun pitää kääntää rintasuuntaa hyppyyn päin, pois putkelta ja antaa sitä tilaa. Jatkettiin hypyltä 5 jotta tuli puomin suoritusta kun ne kontaktit... nyt veti taas hyvin, niinkuin edellisenkin kerran! Ja putkestakin päästiin todella sujuvasti ohi. 14 menin pakkovalssiin joissa lukee merkkauksen loistavasti!! Sen näkee itekin tosi hyvin kun on merkkaamassa ajoissa kuinka sillä on jo ajatus esteen hyppäämiseen lähestyessä - kroppa kääntyneenä hyvin tulee! Joku oppi mennyt hyvin perille! Pakkovalssin merkkaus! Tietää mitä tulossa! A:n kontakti jees, tosin Jounikin sano, että korkeelta tiputtautuu. Näinhän se valitettavsti on ja kisatilanteessa vielä korkeemmalta kun vauhti ja draivia enemmän, jolloin kroppa kuormittuu ihan sikana. Luulen, että tässä syy miksi tulee usein läpi - ei vaan halua pysähtyä noista jysäytystiputuksista kun täytyyhän sen tehdä herkkää jaloissa.
Sit stoppi tekemiseen tuli taas siinä esteellä 2 joka tais nyt sit olla nro 17 kun rima tuli alas... syy? Hetken turistiin jotain ja koira huili, sit muistaakseni A:n kautta vähän sovellellen vielä loppuun. Eli 24 piti jaakottaa, mutta tuli ns pakkovalssi-valssi. =)

Aikaa jäi vielä kokeilla rata nollilla ja yritykseen siis lähdimme... Hienosti meni! Nollarata! 27 estettä! *sydän* "Rauhassa" mentiin. Meillä vaan sujuu niin pal paremmin kun en turhia ala repimään tosta koirasta irti. Tekeehän se jo varmaan omalla tavallaan 110 lasissa kuitenkin! Oma rytmitys on näin parempaa ja koira keskittyy hyppäämiseen paremmin! A:n kontakti oli nyt hätänen ja vapautti itsensä ennen kuin sanoin "mennään". Tajusin meinaan radalla, että kun sanoin "mennään" koira oli tulossa jo. =O Jounikin tästä sanoi maaliin päästyämme. =) Tuolla on kyllä mukava treeniä!

Ainiin ja kepielle viennit oli kyllä koko treenin ajan itellä huonoja. Niiden sijainnin koordinoiminen oli vaikeeta kun piti kattoa tuleeko se koira miten sieltä putkesta mukaan. Oisin voinut liikkua huomattavasti vahvemmin kepeille, mutta joka kerta huomasin niiden olevan vielä vaikka kuinka kaukana ja viennistä tuli aina pikeminkin lähetys. Koira haki loistavasti kepakoita käskystä, mutta sen se kyllä osaakin! Loistava treeni kertakaikkiaan.
Balsamia eilisille haavoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti