torstai 20. kesäkuuta 2013

Luuria korvaan 19.6

Turussa treenamassa tänään ja oli kiva harjoitus!

Kontakteista puhuin Janitalle ja niihin saatiin hyvät neuvot! Pääsääntöisesti treeneissä nopeita kisanomaisia vapautuksia (KÄSKYLLÄ "mennään"), jotta saadaan kisavireeseen ja tekemään treeneissäkin virheitä, jotta päästään huomauttamaan asiasta. Ei mitään pysähdytään yhdessä kontakteille hommia! =D Pitää kestää ohjaajan liikkeen!

Näin kävi tänäänkin! Ja siis todellista suunnitelmallisuutta treeniin tämän osalta. Palkataan hyvin hyvin satunnaisilla tavoilla treeneissä ainakin (vain) 1 onnistunut suoritus/treeni. Tänään teki virheen kerran josta huomautin, otettiin uudestaan ja palkkasin hyvästä suorituksesta - tätä ei tulisi kuulemma tehdä!! Koira ottaa homman ketjutuksena heti ja se näkyi Intostakin kyllä samoin tein. Teki virheen, otetaan uudestaan = teen kunnolla saan palkkaa. Palkkauksen jälkeen uudestaan otettu homma aiheutti sen, että koira jäi puomilla odottamaan palkkaa, lähti jatkoon todella hitaasti. =o Taas opittiin tästä hommasta ja paljon!! Sitten pääsääntöisesti kisoissa myös nopeita vapautuksia, mutta jos virhe alla pidetään pidempään. Nyt myös kisoissa alkuun palautellaan jos tulee läpi!!Samaten rimojen tiputtelusta oli puhetta ja muutamat rimat paukkukin alas - syypää niihin tietty minä, kun katkaisen yhteyden koiraan. Janita siteerasi Jaakkoa ja sanoi, että aivan sama asia kun mä yrittäisin soitella hänelle ja löisin silti luuria korvaan kokoajan, pikkuhiljaa toinen alkasi aatella että vittu mä en vastaa tolle enään ollenkaan. =) Totta! =) Kontakti siis koiraan kokoajan!

Sitten radalle ohjauksien suunniteluun tuli taas vinkkiä. On olemassa aina se luonnollinen vaihtoehto koiralle joka kohdassa, jota ei ns. "tarvitse ohjata", jolle ei tarvii tehdä mitään - voi luottaa, että koira menee. Mutta jos tästä halutaan poiketa, ei mennäkään sinne luontaiseen vaihtoehtoon tarttis kohdassa tehdä jotain -> OHJATA! Tuli esiin yhdessä takaakiertokohdassa jossa lähdin turhaan törkkimään koiraa taakse, yliohjaamaan, jolloin olin jatkosta myöhässä koska sinne esteen taa koiralla oli jo luonnollinen tie edelliseltä, sieltä takaa pois saamiseksi mun oli tarvinnut tehdä jotain. =)

Kuinka paljon parempi sitä olisikaan, kun tällaisessa opissa olisi ollut alusta alkaen. Ei tarvitsisi kantapään kautta tehdä kaikkea ja kitkeä itsestään sekä koirastaan pois väärinopittuja juttuja!

Oheessa ei niin julkaisukelpoinen video.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti