sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Voi voi voi 3.2

Tänään liikuttiin Janitan treenissä sellaisella osa-alueella mun osallani, että vaikeeta oli! Tajusi taas kuinka loputon tää tie on ja kuinka paljon on vielä opittavaa / sisäistettävää, jotta pääsisi optimaalisiin hyviin suorituksiin.
Radassa oli paljon linjattavia juttuja ja Into estehakuisena koirana ei ollut näissä helppo. Sitten oli paikka missä piti taas ottaa kiintopistettä radasta/esteistä saadakseen koiraa oikisille linjoille ajamatta sitä ansoille. Voi kuinka helppoa homma lopulta oli kun se kiintopiste ohjaajalle osoitettiin. Ei käyny rataantutustumisessa mielessäkään ja enpä varmaan ihan heti näitä opikkaan. Paljon on aiemminkin asiasta puhetta ollut, mutta mulle saakutin vaikee toteutettava! Alla kohta missä meillä oli hankaluuksia ja juuri yllämainitsemaani kiintopistettä tarvittiin. Eli kympiltä 11 meno!
Vataskäännöksellä kympille mulle liian vaikee, koska siinä piti keretä sijottumaan jo paikoilleen esteen 11 kupeeseen ja takaakiertoon ohjausta ei "saanut" tehdä ollenkaan. Puolivalssilla paljon helpompi kun sai liikkua, mutta se oikeen liikesuunnan löytyminen olikin sitten toinen juttu kun ns. takaperin mentiin. Tässä se kiintopiste astui kuvioihin ja voi että koira meni helpolla 11 taakse, aivan suoraan. Luotti vaan omaan linjaan niin ei tarvinnu katella missä ne esteet on.


Samoin takaakiertoon ohjaus 12 tökki! Paluu menneisyyteen, plaah! =( Väärä linja ohjaajalla! Toki kun sössii niin silloinhan sitä saa parhaat opit asioihin ja niinpä saatiin taas näissäkin kohden hyviä neuvoja. Kyllä jäi mieleen koiran laskeutumispaikka takaakierroissa ja sitä myöten siitä jatkon oikeet linjat ja niiden oikeiden linjojen katsominen ja niihin ohjauksen sovittaminen! Ollaan tulevissa kisoissa viisaampia.. toivottavasti! =)

Sit kepeilleviennissä en taas muistanut yhtään kuinka Inton kanssa tulisi ko. kohdissa toimia (vedosta kyse!) ja homma ei toiminu. Haki vaan kakkos tai kolmoväliin. Olis pitäny laittaa käsi alas ja vaatia koiran kontakti "siihen" ensin ja sit vasta kepeille.

Rata oli haastava missä joutu tekemään paljon ja huomasi kyllä, että ei oo hetkeen tullut tuollalailla treenattua, jotenka tuloshan oli se, että pakka ei pysy kassassa. Niinun treenit on kovin erilaisia.
Nälkä rataan jäi! Olisi ihana kun pääsisi treenimään tuollaisia haastellisia ratoja kaksi päivää perätysten. Saisi ns. selätettyä radan! =)

Loppuun vielä muistutus (itselle) pistelaskusäännöstä:

lasketaan siivekkeille pisteitä..mitä kautta kannattaa ottaa..mikä siiveke voittaa..

pisteitä saa:

- luontaisesta hyppy/laskeutumissuunnasta
- lyhyemmästä matkasta
- paremmasta linjasta seuraavalle kahdelle esteelle

Alla kuva missä asiaa voi pohtia, kumpi viiva voittaa punanen vaiko musta? =)

Musta saa lyhimmän tien 27:lta 28:lle + 1 piste
27 hypylle luontaisen hyppysuunnan + 1 piste

Punanen saa paremman linjan kahdelle seuraavalle hypylle + 1 piste

Tulos mustalle 2/1

Sitä en nyt muista kuinka paljon 1 piste aina oli ajassa!

Onnistuneet osiot - videoEi kommentteja:

Lähetä kommentti