sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Kontaktikouluun... 3.11

Kolme rataa vuokkosilla (jossa muuten tykkään tosissaan kisata!) tuomarina Anne S. joka tarjoili meille mukavat radat sopivalla määrällä haastetta! =)

Eka radan alku mietitytti hiukan, mutta päädyin alotuksessa kakkoselle pakkovalssi-valssiin (oikea ratkasu meille!), joka sitten kuitenkin loppujen lopuksi aiheutti sen, että olin esteellä 4 (suora putki) liian pitkällä, jonne mun piti koira lähettää ja vaihtaa puoli sitten siellä ulostulon päässä. "Mukava" tunne, kun tajuat olevasi liian pitkällä tehdäksesi lähetyksen putkeen, jotta siis kerkeisit turvallisesti vielä vaihtaa puolen siellä ulostulopäässä koiran edellä.. mielessä kerkesi pyöriä monta asiaa...APUA! en voi enään lähettää, koska en sit kerkee enään sinne ulostuloon...APUA! en voi leikata, koska on ihan pöllö ohjaus ja koira tulisi ulos väärään suuntaan, APUA! mun tarvii tehdä pakkovalssi (jota siis rataantutustuessa mallailinkin) ja silloin koira oli jo aika pitkällä ohi putken suun tehdäkseni optimaalisen pakkovalssin. No, tein sen valssin sinne kumminkin likimain nauraa rätkyttäen. =) Koira meni kuiteski oikein ja tuomarin käsi ei ohituksen merkiksi noussut, eikä kyllä olisi kuulunutkaan. Matka jatkui sut mallikkaasti loppuradan. Kontaktit kiikkakaakka. Nollalla maaliin kuitenkin! Yhdessä kohdin ennen A.ta mietin valintaani myös...valssi, jonka huomasin suuntautuvan kunnolla tehtynä jo rataantutustuessa liikaa A.ta kohden, siis oma liike. Näin todellakin kävi myös radalla ja koira meni A.lle liki 40 cm "raosta"! Pisteet koiralle estehakuisuudesta ja itselle siitä kuinka tiesin tuossa käyvän. Mutta enpä usko, että se päällejuoksukaan edeltävälle esteelle olis ollu sen kummosempi ohjaus!

Tuntu taas hyvältä meno, tehtiin yhdessä aksaa! Tokihan noi omat kommellukset on mulle kova paikka!!=)

Toka rata taas ihan sujuvaa menoa. "Vain" kontaktivirhe A.lta, joka aiheutti sen että toteutin sitten loppuradalla ja vikallakin radalla sen mitä alunperin pitikin, mitä tultiin näihin kisoihin ns. tekemään eli kontaktit kunnolla!
Jouduin kyllä omalla himmaavalla liikkeellä otattamaan koiralla kontaktit ja todella vahvalla käskytyksellä, mutta sou tässä vaiheessa. Tästä pikkuhiljaa edeten ja vaatimustasoa lisäten kisa kisalta..

Vika rata myös aika sujuvalla menolla (nolla), kontaktit kunnolla tehden! =) Yhdessä kohden koira meinas livetä selän taa putkeen, mutta kerkesin reakoida ja korjata. Iloinen olen myös siitä kuinka tälläkin radalla tunsin koirani elkeet. Kolmanneksi vikalla esteellä arvasin sen laskeutuvan juurikin niille sijoilleen mille laskeutukin, mutta en halunnut siinäkin kohden mitään vastakäännöksiä kikkailla kääntääkseni koiraa tiukemmin ja en halunnut sylkkärilläkään sitä ottaa. =)

Mutta ainahan tätä tekemistä vois analysoida loputtomiin ja listailla korjauksen kohteita, mutta mä oon tällä hetkellä tähän kaikkeen enemmän kuin tyytyväinen (PAITSI kontaktit!!!). Tehdään sentäs yhdessä aksaa ja samaa rataa! Meillä on hyvä ja iloinen fiilis ja kisan jälkeenkin on hyvä mieli. Se ei ole viimeaikoina ollut mikään itsestäänselvyys!! =) Toivotaan, että saadaan jatkaa tällä iloisella mielellä kisaamista!! Omasta korvienvälistä kii....

(Nyt on oikeesti kaikki arvokisanollat kasassa, mutta vain SM:en osalta tärkeintä...)

Annen kivat radat alla mun tekeleinä, eli sinne päin piirrokset.. =)

Kolmas rata

Eka rata

Toka rata, jossa muuten näköjään on tullu mulle virhe. rata sislsi sarjaesteen ja suoran putken nro 13 jälkeen oli vielä hyppy 3 samalta puolelta ennen A:lle menoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti