sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Ihan positiivinen ensikohtaaminen 22.9

Turussa, Jaakon opissa ja ensikertaa. Oli vallan positiivinen kokemus. Jaakko oli huumorintajuisen oloinen mm. sain kuittia pituudestanikin, joskin kova puhumaan johon paloi paljon itse suorittamisesta aikaa. Ihan mukavasti saimme kuitenkin tehdä, mutta yhdet valssikohdat jäi tekemättä ja se harmittaa. Jaakko paasasi lähinnä kontakteista mulle (ja Intolle). Periaatteessa osaa ne hyvin ja todella tietää paikan, mutta vapautus on mulla liian "epäselvällä" kantimilla. Vapautuu liikkeestä pääasiassa, ei odota käskyä. Näitä pitää treeniä, että sieltä lähetään vain ja ainoastaan "mennään"-käskyllä vaikka mä juoksisin mihin ja ohjaisin seuraavia esteitä. Ensin vapautus "mennään"-käskyllä ja sitten ohjaus seuraavalle esteelle -periaatteella. Ei vapautuskäsky ja ohjaus samanaikaisesti jolloin on = liikkeellä vapautus. Helposti jatko-ohjaa ja koira tulee jo, ja sä sanot "mennään" vasta sitten.

Tehtiin testi: Inton ohjaus A.lle ja mä juoksen jonkun verran ohi / pysähdyn, koira jää kontaktiasentoon ja mä sanon mitenkään jatkoa ohjaamatta "mennään", lähti liikkelle mun luo, hyvä! Jaakko epäili lähtemistä eli = koira ei tietäisi vapautuskäskyä.

Toinen testi: muuten sama homma, mutta en sano mitään vapautuskäskyä ja en pysähdy vaan ohjaan koiraa suoraan seuraavalle esteelle, ja niinpä lähti koira mukaan ohjauskseen vaikka ei saanut vapautuskäskyä. =)

Näitä pitää treeniä, että sieltä lähetään vasta kun tulee lupa, vaikka heittäisin kärrynpyöriä!!!! Huomioitavaa myös, että vapautuskäsky on AINA SAMA!! Ei mitään "tule" tai "jes" tms. vaan aina "mennään".

Kepitteli hyvin ns. seinään päin mun jättäytyessä taakse ja leijeröidessä yhden hypyn!

Sit taas takaakierto tökki yhdeskohdin, onneksi vain sen kerran, mut ne on kyllä nyt ollu jo pitkään mulla niin paskaa tekemistä että sisso. En osaa rytmittää niitä oikein tällähetkellä ollenkaan. Huiskasen kaukaa ja korkeelta ja rintamasuunta näyttää hevon v**tuun. =D Nyt tuli yksi hyvä juttu taas niihinkin... =D

Sit tuli yksi kielto niin taviskohdassa, että se laittaa v****tamaan, että tollaisia mokia tulee edes tehtyä! Argh! Perkele!

Inton koostevideo...

Treenasin Troylla myös ja kommentti oli, että ohjaan sitä kuin ampuisin hyttysiä haulikolla. On vähän räiskintää. =o Ei oikeen sovi toi agre/liikkumistaso sille koiralle.. Jaakon sanojen mukaan koiralle jolla on jo kaasu hirttänyt kiinni. =)
Jouduin ohjaamaan ilman käsiä ja luulin et en pysty edes liikkumaan niin, mutta ihmeen muuntautumiskykyinen sitä olinkin. =)

Tästä jutusta- / tavasta ohjata täytyy kyllä pyrkiä jotain siirtämään omaan tekemiseen (ihan Jaakon tapaista agilityohjauksen balettitanssijaa musta ei saa) mm. takaakiertoihin...

Troyn koostevideo...

Yhteensattuminen summa... hallilla toisessa päässä oli treenimässä Mila, Marianne & co Saunajaakko bortsujen kera, mutta ei valitettavasti keretty sanaakaan vaihtamaan. Moit tuli onneksi heitettyä.

Treenilistalla olis nyt vaikka mitä juttuja ja lista varmaan kasvanee tässä lokakuun aikana kun tulee käytyä 2 kerta viikko maksullisissa treeneissä. (poikkeuksellinen kuukausi!! on tuurauskeikkoja ja "sain" 5 kertaa Oreniukselle ja sit on viikonloppuvalkkuja ja voin sanoa, että käypi lompakolle)
Ainuat treenit mitä meillä tulee tässä olemaankaan, en ottanut halli / ryhmä paikkaa seuralta ollenkaan, kun petyin viime vuonna mm. hallin pohjaan (tippu vettä katosta ja jääty kököiksi) ja eipä tuota tullut varmastikkaan koko maksamani rahan edestä edes käytettyä.
Marraskuussa meillä ei sitten olekaan kuin kokonaiset 2 valkkua (jos Timoon mukaan pääsen), jotenka en tiiä miten treenaamisen muuten käy... Mennään hetki kerrallaan... kai sitä jotain keksii ja tulee eteen. Täytyy ainakin Univetin sivuja seurailla ja ostella myyntiin tulleita treenipaikkoja. Suurta kehityskaarta ei kannata toivoa siis tämän talven aikana varmaankaan. =(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti