maanantai 6. elokuuta 2012

Ahdistaa, v****taa ja mitä vielä? 5.8

Tänään Inton kanssa Porvoossa kisaamassa, tuomarina Salme Mujunen. Olin oottanut suoria virtaviivasia ratoja, mutta hänpä tarjosi kaikkea muuta. Okei, no vika rata oli älyttömän helppo, piatsi kepeille meno Intolle, jossa otettiinkin femma. Oikein sisään, mutta jatko kolmoseen tai jotain... =( Kahden esteen takaa alussa suoraan kepeille todella loivaan avokulmaan, mutta keppien viistoasento oli juuri sellainen veemäinen, että oikein oli helppo mennän sisään, mutta kääntyminen kovasta vauhdista kakkoseen hankalaa.. Täytyy treeniä tämä! Tällä kolmannella radalla tuntui koirasta jo paras puhtikin olleen poissa. Jännä juttu koska tokalle radalle ei ikinä sitten startattu, käytiin vaan lähdössä "tappelemassa" ja saamassa ohjaajalle nuhteet koiran epäreilusta kohtelusta! Joo-o! =)

Siis tän päivän pahaakin pahemmaksi ongelmaksi muodostui lähdössä pysyminen! (tätähän oli jo taas Janakkalassakin lisääntyvässä määrin, ainahan ko. ongelma on toki ollut mutta nyt kaikista eniten!)

Ekalla radalla ei tarvinnu jättää kuin yhden esteen taa, mutta sai varastettua siinäkin. Radan jälkeen sanoinkin että toka on varmasti pahempaa kuin nyt jo oli tuollainen. Käskytän hulluna "odota" "odota" ei auta kun lähden kävelemään pisteeseeni hiipii perässä käskytän "ei" "ei" "perkele" ei auta hiipii! Mulkku! =D Ekalla radalla koira oli ihan vauhdikas. Välistävetoihin olen tyytyväinen. Yhden (ja radan ainoan!?! =o)suoran putken jälkeen olin päättänyt tehdä vastakäännöksen tai flipin omaisesti kohdan josta mentiin keinulle. Huvittavaa oli että näin koiran menevän jo ja tajusin että ohjaus tulee helkutin myöhässä niin silti väännän ajattelemani ohajusken. Koira on jo hypyn mennyt kun mä käännyn. Naurattaa vieläkin! =D Veti sen kohdan todella pitkäksi ja tässä palo aikaa! Keinulla yllätyi pahemman kerran, siinä piti jättäytyä hiukan taakse ja sivuirti, en aatellut olevan mikään ongelma Intolle, mutta eipä tehnytkään ns. treenien lailla. Tuli todella sivusta keinun alas, onneksi koivet oli kuitenkin käyyt kontaktipinnalla! Not good! Treeniin taas!! A oli taas ahdistavan paska! Hitto että ottaa korkeelta nyt kisoissa! =( No, nollalla maaliin kumminkin sijoitus kait neljäs. En tiiä mikähän olis mahtanut olla sijoitus ilman armotonta mutkaa ennen keinua, no turhaahan jossittelun on! =)

Toka rata olisi tarjonnut mukavasti haastetta, paikkoja joita olisin halunnut kokeilla... Radalle ei siis kuitenkaan koskaan päästy! Olis tarvinnut päästä linjassa olleiden kahden hypyn taa vastaanottamaan koiraa...
Mutta kun sinne lopujen lopuksi pääsin, kauheen huutamisen ja komentelun jälkeen lähdössä josta ei ollut mitään hyötyä, ja käännyin näin koira olevan ekan siivekkeen sivussa hiipimässä mua kohden. Näytti siltä, että lähtee heti tykittämään tokaa hyppyä kun käännyin, karjasin EI, kävelin koiraa kohden, nappasin niskasta kiinni ja nostin syliin ja käveltiin pois. Sitten perästä kuuluu "ohjaaja, ohjaaja"...Salmehan se siellä huuteli... "Täytyy olla reilu koiraa kohtaan jne..." Sanoin: että mielestäni en paha ollut ja pyysin kuitenkin häneltä anteeksi. =) Koira ei tilanteesta ollut moksiskaan - tästä suoraan autoon. Muutenkin sen nappaan aina niskasta syliin, helppoa! Ja kaikki mut tuntevat tietää, että jos mä raivostusn se ei todellakaan ole vain ton tasoista! =D

Enkä tossa ees oikeesti raivostunu! Näyttäähän se tietysti pahalta kun ensin lähdössä minuutin? karjuu koiralle "odota,odota, ei ei ei, odota, perkele jne.." Ja käy sen nenänedessä kovistelemassa ja loppujen lopuksi roudaa koiraa niskasta syliin ruopasten kentältä pois. No, ompahan tämäkin koettu..

Toi on nyt vaan niin paha toi tilanne, että en tiiä mitä teen. Hiipi meinaan vikassakin lähdössä vaikka olin just edelliseltä kantanu pois lähdöstä tekemättä estettäkään. Jatkossa täytyy ottaa se linja treeneissä ja joka paikassa, että jos edes perseensä nostaa tulee lähtö pois...

Sellaset kisat taas.. aina jotain tällasta mukavaa... A ja lähtöongelma... tittidii! Ja mää oon nyt vielä kaiken kukkuraksi ilmonnu tota koiraa kisoihin...russelimestikset ja piirimestikset. Ei pal huvita!

Positiivista löydän sen verran, että mielestäni koiran askeleiden sovittaminen esteisiin, hyppyihin on parantunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti