perjantai 31. elokuuta 2012

4 h aksaa!! 30.8

Zelko Goran koulutuksessa Porvoossa, joka oli siis Porsk:n järkkäämä. Heppu puhui paljon, mutta asiaa kylläkin. Onhan hänellä erilainen ideologia agilityn suhteen kuin meillä suomalaisilla, mutta ei huono ollenkaan. Mä en ehkä allekirjota tota suunta/käänöskäskyjen opettamista, koska en edes itse niiden antamiseen radalla kykenisi. En mä osais siellä miettiä pitääkö käskyttää oikeelle vai vasemalle. Puolestaan hänen kanssaan olen samaa mieltä koiran itsenäisestä työskentelystä, irtoomisesta ja vaatimuksista kääntyä hyvin kaukanakin ohjaajasta. Hänen mielestään kaikki jarrutukset radalla on no no! Suullisilla käskyillä todella ajoissa ennen hyppyjä koira valmistellaan käännökseen -käsky oikea tai vasen ja tiukka käännös tulossa =) ja sen tulee siis itse käyttää aivojaan ja kuunnella ohjaajan käskyjä, valmistella hypyt oikein jotta voi kääntyä tiukasti jne... Ja Zelko vaan juoksee! =)

Koulutus kesti 4 tuntia ja meitä oli kahdeksan koirakkoa!! Homma meni samalla tavalla kuin Eva Lacknakovan koulutuksessa, mutta kertoja radalla tuli tuplaten enemmän ja harjotukset (2kpl) oli 14 - 19 esteisiä. Eka mentiin harjotus omaan tyyliin (jokainen) ja sen jälkeen käytiin yhdessä läpi ja lähettiin tekemään Zelkon mallin mukaisesti, jyystettiin tarpeen mukaan. =) Into jakso ihmeen hyvin, mutta lopetin sen kanssa kierrosta muita aiemmin koska veti musta sen meijän vikan hyvin ja vielä väsykkeessä! Vikan rundin vedin sitten Troyn kanssa! =D

Harjoitus sisälsi vain hyppyjä ja putkia. Ja onneksi ei tarvinnut ruveta oikeeta ja vasenta opettamaan! =) Mutta tykkäsin kovin koulutuksesta! Ajatuksena hänellä kova vauhti ja kovasta vauhdista tulo tilanteisiin jossa tiukat käännökset.

Radilla joutu jättämään koiraa alussa paljon ja hyvä niin, saatiin treeniä siihenkin vaikkakaan jannu ei sillä hyvin pysynyt. Lipsahteli Zelkon jo Suomessa kuulemma kovin hvyin oppimia sanojakin... perkele! =)

Tasamäärää aikaa ei varmasti koulutuksessa osallistujille tullut, koirakko oli radalla tarvitsemansa ajan, toiset pidempään ja toiset lyhyempään. Ei haitannut mua! Treenattiin ihan tarpeeksi!! Mutta kuulin, että jossain koulutuksessa hänelle oli aisasta vähän huomauteltukin. =)

Oheisessa videossa kaikki mitä Into koulutuksessa teki, eli onneksi noita treeniminuutteja ei niin kauheasti tullut, vaikka kentällä oltiin se nelisen tuntia! =)

Seuraavan kerran aksaillaan varmaankin Niinulla ensi viikolla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti