maanantai 1. elokuuta 2011

Janakkala 2.pv ja 2x2-luokan rata 31.7

Illalla taasen Jankkalaan...Intohan oli ilmottu mini1:iin, mutta kun eilen nousi kakkosluokkaan, niin tänään sitten kisat vasta illalla. Ihan hyvä, että sai edes ton verran lisälepoaikaa, kun eilen tuli kyllä liikaa startteja ja liian pitkä päivä noin kokemattomalle ja nuorelle koiralle.

Niinkuin olen varmaan aiemminkin tuonut esille Into kisasi ykkösissä vain 5 stattia. Eilen 1 startin kakkosissa sekä sen kolmosluokan russelimestisradan ja tänään nyt sitten taas kaksi kakkosissa. Yhteensä siis takana 9 starttia... koira joka ei ole edes ratoja juurikaan kokonaisuutena treenannut!! Kestävyyttä ei siis kauheasti voi olettaa tohon hommaan oleva! Se näkyi kyllä myös tämän päivän vikalla radalla varsinkin A.n suorituksessa, joka oli 3 viimeinen este radalla.

Tämän päivän 2-lk:n radat tuomaroi Heidi Viitaniemi ja eka näytti kyllä aikamoiselle väännölle. Yllätyksekseni (todella) se meni äärettömän hyvin. Tuntu sujuvalta ja mukavalta (paitsi 1 valssi), mutta 1 rima tuli alas jotenka se siitä. Mutta radasta jäi äärettömän hyvä mieli!
Ja vielä parempi mieli tuli kun näin tulokset! =) Etenemä oli hyvä radan profiiliin nähden!Toka rata oli sujuvampi profiililtaan, vauhdikkaamman oloinen ja arvasin alun olevan Inton mieleen. Masa kuuluttikin, että siinä lähdettiin hiekka pöllyten ja koira olikin tosi vauhdikas. Jopa ärisi mennessään siihen asti kunnes alkoi sohlaus. Mä ohjasin koiran valssista umpikulmaan kepeille, kun jätin liian ahtaalle vaikka avoon piti mennä. Sit kun oli virhe alla, olisin halunnut alkuperäisen suunnitelman mukaan vedättää kepeillä, no sitähän ei Into vielä kestä, ja kun tosiaan virhe alla lähdin tätä kokeilemaan -ei kestänyt. Jätti 2 vikaa väliä pujottelematta en korjannut ja hyl. A.n kontaktin teki taas leväperäisesti.

Niin ja tänään olin olevinaan extra tarkka lähdöissä jotta ei hiivi. Eka rata ok, kun jäi vain 2 esteen taa..nousi kyllä kerran ylös palautin. Toka rata -oli kokoajan livistämässä ja jouduin komentamaan..käskemään uudestaan istumaan ja kun selkäni käänsin taas oli hiipimässä. Perkele! Seisaaltaan lähti siis liikkeelle. Se on jätettävä helvetin kauas ekasta esteestä!
Mutta toi toka rata oli nyt se eka kaoottinen sellainen meillä ja noita EI kiitos lisää! =)

Tällä hetkellä häikkää tekemisessä se, kun en luota kepeillä koiraan, osaamistaso ei ole sitä kun haluaisin!! Kakkosissa keppiosaamista jo vaaditaan kuitenkin. Kisataan ny muutama kisa ja jos tämä ahdistus kepeillä mulla jatkuu tai virheet satelee niistä, niin sit jäädään kisatauolle treenaamaan kepit proksi! =) (Ja kolmosiin nousun jälkeen tauko tulee jokatapauksessa!!)
Tosin toikin moka kepeillä nyt oli tyystin mun! Ohjasin oikeesti sen suoraan umpikulman puolelle!


Loppuun hiukan jossittelua... JOS Into ei olis siellä eilisessä russelimestiksessä hiipinyt startissa ja tiputtanut sitä rimaa, oltaisiin oltu kolmansia... =D (ja nythän en siis tiedä oliko kello ollut jo käynnissä tovin, koska jannu oli nokka kiinni ekassa rimassa mun suunnasta katsottuna!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti