lauantai 20. elokuuta 2011

Nimensä veroinen koiruus 20.8

eli puhkui Intoa tänään Hyvinkäällä kisoissa. Arvelinkin sen diggaavan keinonurmella menosta, mutta en ehkä ihan kuitenkaan osannut odottaa että noin paljon. =) Ekan radan toi koiruus oli ihan pööpö. Siis kaikella hyvällä, mä naureskelin vaan siellä radalla kokoajan. 4 ekaa estettä meni ihan ok, sit siltä lähti mopedi käsistä, kirjaimellisesti keulimaan. Veti ihan hulluna, kynnet vaan kuulu raapivan hallin uutta mattoa joka oli tosi pitämätön -liukas. Moni maksi veteli körsiä! =( Radat oli tänään haastavia ja esteitä kentällä paljon, lähellä toisiaan, ei ollenkaan loogista menoa koiralle ja Into tosiaan ekalla radalla haki aivan kaikkia esteitä ihan kokoajan ja ei ollut ollenkaan ohjauksessa. Hyllytettiin kun koira irtosi kepeiltä suoraan aika kaukana olevalle ykkösesteelle vaikka mä olin menossa jyrkästi vasemalle. Yleisökin kuului naureskelevan. Yksi kommentoikin radan jälkeen, että on kyllä nimensä veroinen koira! =) Hyvää radalla oli pussin jälkeiselle hypylle leikkaus vaikka ansana oli takana lähellä putken suu. Olin myös pakotettu oman kerkeemiseni takia tekemään keinulle tappoleikkauksen ja sitä Into ei kestänyt, ei olla edes treenattu, eli käänty pois keinulta. Kepit veti hyvin. Kontaktit jees! Ja ihanaa kun tänään "joutu" leikkauksia tekemään kun ne onkin treenilistalla.

Toka rata tarjosi samaa haastetta kuin ekakin. Nyt olin päättänyt, että asenteella mennään ja jannu saa luvan pysyä lapasessa. No, pysyhän se, mutta aika saakutin vahvalla käskytyksellä piti vetää. =) Siisti fiilis oli kyllä radan jälkeen, siinä mentiin asenteella ja mielestäni vauhdillakin vaikka etenemä ei sitä kerrokkaan. Rata oli kuitenkin aika vääntöä ja siellä oli kaikki kontaktit! Jos en ihan väärässä ole (virallisia tuloksia en ole nähnyt!!!!) niin Into taisi tehdä kaikki säkäluokat huomioiden tuossa kisassa nopeimman ajan radalla. =) Meille siis nollavoitto radalta ja toinen luvanolla kakkosissa. Kepeille mentiin 90 avokulmaan U-putkesta, onneksi kepeille pääsi törkkäsemään, siitä edessä olevaan U-putkeen ja tässä vaiheessa Into sano räyh!=) Tälläkin radalla Into haki kovasti kaikkia esteitä kokoajan ja nyt sen kanssa täytyykin juuri tuon takia varoa vekkaamisia... Kokemattomuus näkyy myös putkista ulos tullessakin, sillä ei aina ole hajua mun sijainnista, eli vaikka olisin U-putken sisäpuolella lähettämässä sen puteen saattaa käntyä putkesta vikasuuntaan. =) Nyt kisoissa ainakin, ei musta kyllä tee tuollaisia "virheitä" treeneissä. Mutta tämä rata oli hyvä! Siinä oli sitä tunnetta! Love! Ainiin ja pussin jälkeiseltä hypyltä lähettiin täysin takaisin tulosuuntaan ja ansana jos käännytit koiran tulosuunnasta katsoen oikean kautta ni putki. Mä tein jaakotuksen ko. hypylle ja Into käänty hyvin! Jei! Mentiin riskillä ja tehtiin asioita mitä uskoin meidän osaavaan ja tulos oli hyvä! I want more!
Alkaa jannu selkeesti syttmään lajiin enemmän ja enemmän kun kisataan, toisin näin uskoin ja toivoinkin käyvän. Tosin maltilla saisi tuokin tapahtua jotta keretään keräämään sitä kokemusta vielä ennen kuin ruvetaan hullun lailla vetämään. Ettei vaan satu mitään!

LISÄYS: Unehtu aiemmin laittaa että nyt Into pysy lähdössä ! Ei hiipinyt kun jätin maahan makaamaan, nousi kyllä seisomaan omia aikojaan, mutta pysy paikallaan. Tällä metodilla jatketaan...jätän kilsan päähän ekasta hypystä ja maahan makaamaan. Katotaan kauanko toimii. =)

Into were competing at Hyvinkää today. He was so crazy, run like fool. =) Into won the second start. I guess (I don't know for sure!!) he was the fastes dog of hole class, faster than any medium or large size dog. =O Now we need 1 faultless run and that podiumplace and then Into will compete in class three! That run was so... "love"!

1 kommentti: