perjantai 5. elokuuta 2011

Tokoilua 2.8

Elikkäs tänään alko Inton 5 kerran tokokurssi. Järvenpäässä Riitta Jantunen-Korrin vetämänä. Paikkana tarkemmin Vanhankyläniemi ja meille silkka helvetti. =) Siellä on meinaan frisbeegolf rata ja voi vittu kun niitä frisbeetä lenteli siellä täällä, ni Into vaan huusi ja pyöri kun väkkärä narun päässä. Koita siinä sitten saada kontaktia koiraan ja tokoilla. Hermostuakkaan tuolla ei oikeen koiralle viitti. =)
Toisekseen myös ryhmä ei varmaankaan ole oikea meille, koska on oikeesti jokin edistyneenmpien ryhmä, mutta kärvistellään nyt vielä nää 4 kertaa. Tykkäsin kyllä tokotouhuista noin kunnolla opastettuna, mutta tarttis olla kyllä pidemmän aikaa tuolleen viikoittain tuota ohajttua koulutusta jotta tulisi tehty hommia valvotusti.. Mä saan itteksiin treenaamalla varmaan vaan hallaa aikaseksi.

Tänään tehtiin kehään tuloa, eli siihen joku rutiinin pitäisi kaikkien ottaa. Aina samalla lailla jotta koira tietäisi mitä tulossa ja vire säilyisi. No mulla ei oo hajuakaan tokoiluista saatikka kehäkäyttäytymisestä tai sinne menoista.. =)
Sit otettiin muistaakseni:

-sivulle tuloa (no joo=))
-katsekontaktin säilyttämistä ohjaajaan perusasennossa leluhäiriöllä (voitte kuvitella, että meni varmaan sika hyvin...nou!)
-kaukoja (osaahan toi, mutta kun tekee ihan iteksiin, ilman käskyjä)
-paikallaan makuuta ryhmässä (jannu päätti suorittaa edelleen kaukoja =))
-sivulla ollessa täyskäännöksiä..oikeelle hiukan hallussa, mutta vasemmalle täysin utopiaa, varsinkin mulle. Mä en edes älynnyt kuin mun täytyy lähteä sitä työstämään/opettamaan....
-lopuksi ruutua, ei olla ikinä tehty millään muotoa..no, käytiin viemässä palkka (pallo) porukassa ruutuun ja tultiin joidenkin metrien päähän ruudusta koira sivulle ja katsekontaktin otto jonka jälkeen kun katsoi palloa käskytin "ruutuun", lähti kun nato-ohjus ja kaikki oli ihan haltioissaan. No, totta helvetissä se sinne menee ihan tykkinä kun siellä se pallo on, ei pienintä epäilystäkään. Huvitti vaan kuinka läksi liikeelle kun sanoin "ruutuun" -ikänä oo moista sanaa kuullutukaan saatikka, että olisi lupa mennä sillä, mutta hyvin läksi. =) Toinen toisto samalla lailla ja yhtä lujaa paineli sinne...

Ens kerralle pitää päättää kaksi asiaa mitä haluaa työstää..jaa, kun tietäs. Täytys varmaan olla noi perusasiat kunnossa alkuun..liekkö tärkeimmät perusasiat sivulle tulo ja seuruu...viretaso..kontakti ohjaajaan...mitä? Paikallaolot..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti