lauantai 14. helmikuuta 2009

Agilityn tehoviikonloppu alkoi Leevi kanssa Janitan koulutuksella 13.2


Turkkusessa piipahdettiin Janitan opissa....Matkaan uskaltauduttiin vaikkakin oli, perjantai ja 13 pv. Ja kaikki meni oikein hyvin! :) Ite olin Leevin kanssa ja matkassa mukana oli Leppäsen Laura & bc Kosti. Kas tuntia oltiin varattu ja se meni ihan heittämällä, tuli täytenä yllätyksenä kun Janita sano et ois pari minsaa jäljellä!
Tällä kertaa Janitalla oli hallissa harjotus, missä treenattiin urakalla mm. poispäinkäännösiä. Toki saman radan olisi voinut ohjata monella tapaa, mutta me tehtiin ihan "perusjutuilla". Niin, perus ja perus.... :) Eipä kuviot ihan tosta noin vaan mieleen tullu! Vaikkakin perusjuttuja?! :) Tonne kun menee, niin aivot on aina ihan jäässä! Sieltä ei tule mitään ohjauksia ulos. Nytkin tovi meni seisoskellessa ja ihmetellessä, että mitenhän nää mennään?! Ja monessa kohtaa! No, mutta kun hommiin päästiin, meillä meni yllättävän hyvin! Leevillä ei todellakaan ole ollut vahvoja noi poispäinkäännökset, mutta nyt meni tosi hienosti!! :))



Tässä suurpiirteittäin radan kulku...Jättö ykkösen taa -> vastaanottamaan koiraa 2.n siivekkeen tolpan kohdalle ja kun koira liikkeelle (oik. kädellä) ihan kun tiputtaisit namin maahan siivekkeen kohdalle ja siitä pakkovalssilla kakkoshyppy -> 3:n -> 4:lle poispäinkäännöksellä , kroppaa tartti käntää kohtuu jyrkästi, että koira teki pienen tien 5:lle putkeen. Putken jälkeen perjättö ja pikku vekki 6:lle -> koiran heitto takaakiertoon, siis twistillä 7 ja putkeen 8. Vekkaus pituudelle 9 -> 10 poispäinkäännös -> 11 muuri poispäinkäännös. Näissä liikuin liikaa estettä kohti! Mutta onnistuneesti kuitenkin mentiin! 12 okserille käännöksen ennakointi (puolivalssi) tai vähän vekaten. Tässä olis voinu jaakottaakin. -> puomi -> hypylle 14 -> putkeen 15 ja jos ohjasit kepit 16 "väärältä" puolelta hidastit...suhisit mikä kenenkin metodi, koiran mennessä putkeen, jotta ei kaahota pituudelle ja olet vastaanottamassa ekalla keppivälillä. Mutta me kun ei vielä mennä keppejä sujuvasti vasemmalta ohjaten, me tehtiin kuvio seuraavanlaisesti. Koira putkeen, ite kepeille, eka välille vastaanottamaan rintamalinja koiraan päin!!, veto kepeille ja lopussa vikavälillä "päälle juoksu?". Vaatii, että voit edistää koiraa hiukan kepeillä, meillä ei menny ihan nappiin just six, kun ei kestä vielä vedättämistä! -> tästä matka jatku leikkausvalssilla hyppylle 17 ja putkeen 18. Mitä jouduttiin hinkkaa, kun ei taas menny mun päähän et liikkuisin! Jään liikaa venalee koiraa! :( Putken jälkeen taas persjättö -> hyppy 19 -> hypylle 20 poispäinkäännöksellä. Meni aikasta jees! :) Tästä A.lle ,minkä jälkeen valssi tai persjättö. Yrtitin jälkimmäisellä, mutta sitä Leevi ei kestäny. Ei siis ottanu kontaktia! -> sit hyppy 21 -> takaaleikkaus 22 -> takaakiertoon 23:lle, ite kohtuu tiukasti kroppaa kääntäen, että koiralla pieni tie puomille. Sit tähän loppu meijän osalta kun tuli aika vastaan. :( Ton lopun ois voinu myös ohjata hyppyjen 21 ja 22 vasemmalta puolelta sit hypylle 23 poispäinkäännöksellä. Ei kokeiltu. Mut mä oon sika tyytyväinen koko sessioon! Leevi irtoili hyvin ja kommenttia tulikin, että luota koiraan! Kyl se menee! Ei tarvi saattaa joka esteelle loppuun asti! :) Lopux Janita näytti backlapin....sitä ny sit kokeillaan ittekseen treeneissä. Tota olis voinu tos radal jossain hyödyntää (viissiin) mut en kyl muista missä! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti