keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Olisipa valmiita vastauksia.. 18.7

Aamu alkoi klo 8.00 omalla fyssarilla, jonne päätin vihdoin ja viimein mennä. On ollut jos jonkinmoista vaivaa, nilkassa..polvessa..selässä vaikka ja mitä. Polven vuoski meni (ja nilkan) koska haittaa jo harrastamistakin.. Sainpahan sellaisen käsittelyn, notta! Ja mun kroppa on kauttaaltaan niin jumissa kuin vain ihmislapsella voi... kannattasko teherä jotain? Ehkä, jos meinaa vielä liikkumaan päästä! Venyttelyä... Mut se siitä.

Ja jotta hoidosta saatiin maksimaalinen hyöty irti, niin pitihän se mennä vähän sitten aksaamaankin juuri tänään.

Vire teki valkoiset pallurat ja muutoin meni tosin hyvin, mutta 3 sylivekkiä luki viskyleikkaukseksi alkuun kokoajan. Ihan yksittäinkin tai 2 hypyn kanssa tehtynä. Tän sit "hinkkasin" siinä kuntoon. Huomioitavaa, että koiralle ei ole yksittäin edes mitään sylivekkiä opetettu! Nyt irtosi tosi hyvin putkeen 8! Eiliseltä opittua, jes! 


Päätin sitten treeniä Himollakin.. Huoh! No, tappeluksihan se meni. Koira oli niin helvetin kierroksilla, että en muista sen juuri koskaan tehneen noin paljon omiaan mitä teki nyt. HULLU! Se ei ollut enään millä muotoa mukavaa yhdessä tekemistä! Ja josta päästään kirjoituksen otsikkoon - aihe jota jo pohdin tuolla aiemmissa kirjoituksissanikin. Kuinka edetä nyt tuon koiran kanssa kohti tavoitteitamme ja unelmiamme? Ja tieedän tää kortti on nyt vielä kääntämättä mitä päätin kokeilla - kaikki on vasta siinä suhteessa alullaan. Mutta kieltämättä tämän päivän treeni jälkeen iski turhauma! Himo on koira jolla on teknistä taitoa, että sen puolesta ei paljon treeniä kaipaa. MUTTA sen pää EI KESTÄ tekemättä olemista - tai siis kestää jos ei sit tehdä lainkaan aksaa koskaan. Mutta se että se pääsee tekemään sitä harvoin ei käy. Tai no, voi käydä Himolle, mutta ei mulle. Mä en voi toimia tuolla lailla käyttäytyvän koiran kanssa! Kaikista ohjauksista voimalla ja räyhäten läpi, hullun kiilto silmissä. Ja toisekseen se ei ole koira jonka kanssa mä oisin rutinoituneesti tottunut tekemään = päästäisiin onnistuneisiin suorituksiin. Jos tämä kisataan "pelkästää" ei tuota haluttua tulosta, jää jäljelle kaksi vaihtoehtoa. Treenataan kerran viikossa kisataan mitä kisataan jotta kaikessa säilyy balanssi + et kehityssuunta voi olla nousujohdanteinen  ja koira KESTÄÄ tämän kaiken TAI sitten se ei kestä ja sen aksat on aksattu. Himon kanssa se ei ole vaihtoehto että kisataan tarvittava määrä silloin tällöin tyyppisesti - koska pakka ei pysy kasassa.

Mut joo, tän päivän sessiossa ei menny ku hermo. =( Ajatus oli että teen vähän, mutta en voinut jättää hommaa vaan kesken. Varsinkaan keppien osalta missä väännettiin tovi.
Valkoset pallurat tein Himolla 8 esteelle saakka. Ei ollut irtoomisonglemia putkeen 8!!!!!!!  Mut meni väärään pähään! Jep, musta kauinmaiseen! Joutu tovin taistella et sain mun puoleiseen päähän. Kakkosen hypyn veti ihan läpi ja pitkäx..

Sit  mustat pallurat. Eka ongelma et tyypillä ei ollut minkäänlaista putkijarrua olemassakaan - ei edes vastis tehonnut. Sukkana vaan U-putkeen. No, sit kun mä hampaat irvessä jarruttelin sitä niin eihän kepeille menosta tullut mitään. Haki alotuksen keppien lopetuspäästä. Tai seuraavilla tuhannelella toistolla jostain kolmos - nelosvälistä. Tein niin kauan että löysin ratkaisun! Se oli suoran putken vieressä olevan hypyn leijeröinti eli koira suoritti 5 hypyn mun ollessa kaukana ja sille hypylle tein jo ns. flipin jotta koira tiesi putkesta ulostullessaa että tarttis kääntyä johonkin eikä jatkaa U-putkeen. Sit tein vielä valssin 7-8 väliin. Helppoo ku heinän teko..jep, jep.. Kerran koitin päällejuoksuakin mutta voi vittu - kuolema meinas seurata molemmille! (vaikka ois ollut ajoissa tekemässä päällejuoksua ja jarruttamassa ihmisnuolityyppisesti. Kun linjat on luokkaa : Punainen mitä Himo suoritti - vihreä se optimaalisempi.  (allaolevassa piirroksessa on putken viereinen hyppy huti paikassa!)


Mut sellaset "treenilöt" (lue: taistelot). Näillä eväillä to illan kisoihin... Onnea Taija! 

Jos tää treenisessio Himon  kanssa jotain opetti niin sen, että Vireestä EI TULE samanlaista kuin Himo on. Mä pidän siitä huolen, että mä tulen päseemään ohjauksessani helpomalla. Ja älköön nyt sitten kukaan tulkitko, että en Himosta pidä tai arvosta tai mitään muuta sellaista! Siitä EI OLE KYSE! =D Sen kans on koettu monet kiksit ja se on huima opettaja ollu mulle jne jne.. En ees jaksa alkaa tähän! Vaikea se vaan on - siitä ei pääse mihinkään ja en sille tarpeeksi pätevä ohjaaja! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti