keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Caritaa extrana 25.5

Mä oon nyt jonkun päivän katellu Himoa ja sen liikkeitä.. Ja mielestäni se ei liiku niin avoimesti kuin normaalisti ja nimenomaan etupäästään. Oon sörkkinny sitä  ja puristellu sen varpaatkin, et arkooko mitään. En ole saanut reaktiota aikaiseksi. Päätin kuitenkin että vaikka meillä on Piira 1.6 en halua odottaa siihen saakka, vaan haluan Himon tsekattavaksi aiemmin. Saatin Caritalle peruutusaika tälle illalle. Ihanaa ja oli tarpeenkin! Koira on aika pahasti jumissa vasemman lavan alta. Reagoi kunnolla kun Carita hoiti, mutta aika hyvin sai aukeemista alulle! Onneksi on Piira ensiviikolla joka jatkaa!
Mitään ei mielestäni ole sattunut!

Mutta tuossa hoidon tiimellyksessä kerkesimme pohdiskella ja puhua agilitystä. Treenin tasapainoisuudesta sekä suomalaisten ja  ulkomaisten ratojen eroavaisuuksista! Carita sanoi seuranneensa hiukan kuinka ulkomaiset radat ovat virtaviivaisia ja älyttömän kovista vauhdeista täysin takaisin tulosuuntaan tiukat käännökset "uupuu". Kun taas suomessa tätä harrastetaan kovinkin. Annoin heti esimerkin J. Karstusen radalta! Hän myös kysyi pohdimmeko treenatessamme, että koiralle tulisi tasapuolisesti käännöksiä molempiin suuntiin? Molemmille tasuille laskeutumisia.. Hänelle kun on vastaan tullut paljon agilitykoiria jotka ovat toispuoleisia - toispuoljumisia.
Mä veikkaan, että kovin moni kouluttaja ei pohdi asiaan / harjoitusta tehdessään tuota näkökulmaa. Että koiran kehoa  rasitettaisiin treenissä tasapuolisesti. Ihminen esim. salilla käydessää treenaa kyllä kaikki lihakset tasapinoisesti! =)

Pikaseen ilman videoanalyysia laskin Himolle tulleen viime treenissä laskeutumisia vasemmalle tassulle ainakin 24! Kun taas oikealle vain 12 eli puolet vähemmän! =o Tasottuuko tämä itellään ajan kanssa aina treenatessa vai suunnittelemmeko me oikakätininen enemistö ratoja aina tietyllä tapaa / tiettyyn suuntaan?

Itse en usko minkään sortin jumppauttamisen pitävän tätä asiaa kunnossa. Se vahvistaa varmasti ja ei hukkaan mene!  Mutta lajitreeni on lajitreeniä ja vain siinä tulee se homma tehtyä tietyllä tapaa.

Päätin jo alkuviikosta että Himo lepäilee aksasta nyt parisen viikkoa. Ja tän päivän hoito/diagnoosi vaan vahvisti päätöstä. Saamme kunnon hyödyt hoidoista irti!! La olis ollut Timon valkku, mutta se jouduin nyt perumaan.

Tänään kävin ennen ostikselle menoa tekemässä tarkoituksella pikaiset kontaktitreenit -  Ei mitään ongelmaa tai virheitä. Treenimoodi on treenimoodi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti