sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Aksan parissa jälleen..

La aamusella aikasin kävästiin porukalla treenaamassa Rannikon Timon perjantaisen koulutuksen rataa.
Kiva (vauhdikas) rata pienestä tilasta huolimatta joka sisälsi omat hauskuutensa sekä haasteensa. =)
Omasta tekemisestä jäi kaivelemaan se, kun en edelleenkään aina tiedä mitä kerkeen missäkin tekemään ja mitä en. Alun ohjauskuviot vesitty kättelyssä, kun en kerennyt toteuttamaan sitä mitä olin ajatellut. Valssi muuttu tuplasylkkäriksi.... Mutta oppia ikä kaikki - kait joku pv tulee noikin ton koiran kohdalla selkäytimestä.
Koira oli aika liekeissä alkuun ja osissa tehtiin. Vikalla setillä kokeilin nollana ja ihan ei tavoitteeseen päästy - vika este oli kepit jonne koira meni väärin sisään (tämä ei videolla, kun akku loppu).  Jos mulla on etäisyyttä koiraan toimii kepit paremmin, mutta jos pungen sinne lähelle tekee virheitä. (tämä keppiasia nyt niin treeniin!) Nytkin tiukkaan umpikulmaan meno,  jota edelsi mun persjättö ja tässä tuli paljon meillä virheitä tänään (useampaa ohjaustapaa testailin). Käänty liian aikasin kepeille sisään ns. avokulmaan.. Ainiin ja mä en oikeesti muista edes opettaneeni tolle koiralle tuplasylkkäriä, kun olen itseasiassa parjannut koko ohjausta ihan hifistelyksi. Mutta hyvi meni! =)

LISÄYS: Tuli hiukan feedbackiä kun avoimesti kirjoitan treenanneeni Timon perjantaisen koulutuksen rataa, jossa en itse edes ollut osallistumassa. Kyllä, näin tein! Ja oisin voinut jättää asian kertomattakin... MUTTA, TARKOITUS EI OLLUT MITENKÄÄN LOISIA!! Valmis vaikka korvaamaan käytön!! Ja toki käsitän asian reiluuspointin! Tarjoitui (kun kutsu kävi) oiva mahdollisuus hyödyntää valmista rataa. Olisi käynyt mikä rata tahansa! Mielelläni Timon koulutuksissa kävisin, mutta kun mulle ei perjantait käy ja enemmistö halusi tuon päivän niin ei voi mitään... Ja Minna K. niin hienosti asian esitti "että emmehän me koulutuksissa käy saadaksemme rataa treenattavaksi, vaan käymme sen koulutuksen/opetuksen vuoksi". Juurikin näin!! Ja vaikka kuinka treenaisin toisen tekemässä ratapohjassa, jää sen kouluttajan näkemys saamatta! Ihan omalla mututuntumalla vedettiin! Toisekseen, netti on pullollaan videoita jos kenenkin gurun koulutuksista, joista voi itselleen halutessa rataprofiilit poimia..  Pahoitteluni nyt rehellisyydestä kun kirjoitin rataa treenanneeni, toki mieluummin olisin itse ko. koulutukseenkin osallistunut! Ja siis pointti ei nyt ollut se, että käydään treenaamassa juuri TIMON rataa ja ILMAISEKSI! ja imetään siitä jotakin!! Sen mitä Timot kustantaa meille maksaa ilomielin!!!
Ja voisihan rata päätyä uudelleen treenattavaksi jonkun koulutuksessa oleenkin kautta ns. kaverimeiningillä.. Mutta, tämä tästä! =)

Su iltapäivällä oli vuorossa Liuhdon Timon koulutus Porvoossa. Ikinä en ole aiemmin hänen opissaan ollut ja kuullut vain puheita huonosta ulosannista... Mutta ei mulla ole huonoa sanottavaa! Ihan kiva henkilö ja aika rennon rauhallisella otteella koulutti. Syvällistä ja teoreettista niinkuin Turun tyyli ylipäätään aina. =) Hänen harjotuksessaan oli meille hyviä, tarpeellisia treenikohtia kuten mm. alussa viisto lähetyminen pituudelle. Ja Himo sukkana sujautteli sitä vinoon - piti ottaa verkko avuksi. Ja myöhemmin pituudella myös sylivekki, joka piti kääntyä eri suuntaan kun mitä pituutta oli menty radassa kaksi kertaa aiemmin. Himo siis käänty sitä kokoajan väärään suuntaan - toki mun tekemisessä oli myös häikkää!
Puomi oli taas niin saatanan nopee tänään, että huh huh! Kellotin videolta että sen 1,7 - 1,8 s! Tuntuu, että toi smartin puomi antaa tolle koiralle ihan extrabuustia vauhtiin! =) Tänään aksan teko tuntu äärimmäisen hyvältä ja kivalta. Osissa rataa mentiin ja olihan siellä omat hinkkauskohtansa. =)

Videoo..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti