maanantai 2. helmikuuta 2015

Eka tavoite saavutettu! 1.2

Elikkä koiran saaminen kolmosluokkaan.  Ja hui, nyt se on saavutettu. Sit pitäs lähtee kaikkien gurujen sekaan kisaailemaan ja "joutuu" vertaamaan itteensä heihin. =o.

Mitään aikatavoitteita en nousuasian suhteen laittanut, mutta jotenkin päällimäisenä ajatuksena on, että se "kesti" ja startteja tuli luvattoman paljon. =) Syyskuun loppupuolella 2014 alotettiin ja tänään se nousu tapahtui kisojen vikalta radalta. Eli rapiat 4 kk siinä meni! Ykkösluokassa 16 starttia joista 5 oli hyllyjä ja 8 virhepisteellisiä tuloksia - enimmäkseen keppivirheitä (sis.menoissa). Nollilla en muista sijoituttiinko... Kakkosluokassa "viihdyttiin" =) 18 startin verran ja tulokset kääntyivät päälaelleen, hyllyjä olikin nyt sitten jo 8 ja virhepisteellisiä tuloksia 7 - ja nämä kaikki liki rimojen tiputuksia, muurin palikoiden lentoja tai renkaan hajoituksia. Nollaradoista kaikki oli voittoja!

Se tilastoista ja sitten enemmän tähän päivään! Edellisissä postauksissa olen valitellut huonoa kuntoa ja kyllä ne omat veikkaukset osui oikeaan - flunssahan se iski. Tänään kisoissa siis puolikuntoisena ja jotenkin luovuttaneen oloisena.

Kisat oli etuajassa ja siellä sai tutustua tyyliin kaikkiin ratoihin jo ilmottautumaan mennessä... Plaah! Sekottaa vaan pään.. likaa aikaa pohtia, pähkäillä analysoida!

Tutustuin tovin aksa/ekaan rataan ja sit lähin lämppälenkille - ihan eri suuntaan Ojangossa kun yleensä ja kävelin aika pitkälle...käännyin ja käännyin, aattelin tulevani takaisin hallille päin. Sit iski epäusko ja soitin Hannamarille, että tietäsköhän se missä voisin olla. =) No, eipä hänkään osannut noin puhelimessa sanoa ja ei auttanut muuta kuin kääntyä takasin, hitto! No, tulipahan  käveltyä kunnon lämppälenkki kunnon hankipoluilla ja puolikuntoisena! Hiki tuli!
Koiraa toi lenkki ei kuitenkaan väsyttänyt vaan eka rata oli huutoa ja mekastusta! Rimat lenteli - tuli puomin läpi, jonka kyl tajus ite ja palasi salamana takas -> HYL! Jatkoin muutaman esteen, mutta kun taas rimat ropisi keskeytin! Pohdin, että johtukohan mun löpsöstä asenteesta...

Hypärille lähin vähän jo eri asenteella ja päätin, että kääntyy saatana ja jarruttaa. Kakkosella sainkin niisto/ihmisnuolessa tulosta aikaan! =) No, sit sellasen 3 m minisuoran putken jälkeen (jollaista ei varm. olla ikinä tehty) käänty väärään suuntaan kun tein jarrua (syy? luki liekkaukseksi). Sain kuitenkin pelasteltua jatkon oikein ja homma jatku... =D Sit ropisi 13 rima alas ja vikakin rima. Siinä sit älysin rupee antamaan palautetta rimoista, mutta liian myöhään - koira oli jo remmissä kii. Se ei kattonu sitä vikaa rimaa yhtään! Hyppäsi ihan suoraan päälle! Video 2 ekaa rataa

Kiristeli hermoja ja keksin lähteä lämppäestelle kattomaan saanko virhettä aikaseksi ja pääsen antamaan palautetta. Ja jumatsuikka, tyyppi tiputti heti tokan rima takaakierrossa ja rimat oli 65 cm.ssä. Hah hah haa ja pääsin sanomaan. Sit rullattiin tovi niillä muutamalla hypyllä ja ei ainuttakaan rimaa alas. Kerran kolautti - siitäkin huomautin. Nyt täytyy treeneissä rimakorkeutta nostaa, oon pitäny 55 cm ja 60 cm vaihtelevasti radan hypyissä.

Vikalle radalle mä sit taisin herätä? Ts. luovutin se nollan saannin suhteen? =) Olen kyllä ihan avoimesti sanonut, että tuon vikan nollan saanti tuolta kakkosista on varmaan eniten sitä pääkopan hommaa.. samoin kuin kolmosissa joku tuplanolla.

Radalla oli yx kohta jota pähkäilin ja se oli kympin kääntäminen - millä? Päädyin vastakääntöön ja kepeille vientiin sieltä esteiden ulkokautta. Edes toi kohta ei mietityttänyt ihmeemmin vaikka ahdasta oli melmepiin suuntiin mentäessä!

Puristelin siinä vuoroa odotellessa itseäni korvasta kolmen sormen kynsillä oikeen huolella ja vielä koiran jätettyäni istumaan lähtöön ja kävellessäni 3 esteen tykö sitä vastaanottamaan, puristin itseäni korvasta koko matkan!  Tällä saatiin taas oikea pössis tekemiseen ja sit vaan tehtiinkin... Puomin tuli taas niin saatanan kovaa, että pysähty vasta maahan - hetken siinä kävi mielessä, että mitä nyt, älä vaan palaa kontaktille - hätänen jatko ja loppukin puhtaasti. Sit jännättiin oliko nolla vai ei. Olihan se ja vielä voittosellainen, vaikka seisottelin A.llakin koiraa tovin.  Voittoradan video.
Palkintojen jaossa Esa kehui rataa hienoksi - kiitos-

Aika Himolla oli ihan kohtuullinen (siis muihin verrattuna) muuten hypärilläkin vaikka kierteli siellä sitä putkea. =)

Nyt pidetään pientä kisataukoa, siis ei mitään ehdotonta, mutta starttien määrä vähenee roimasti. Aktivoidutaan kunnolla sitten keväällä kun ruoho alkaa vihertää. =) Suunnataan sitten katsetta kauteen 2016 jossa uudet tavoitteet siintää. Eli tulosten saaminen kasaan arvokisoihin! Toki tavoitteena on myös pistää valiokellot tikittämään.

TÄRKEIN TAVOITE ON KUITENKIN PITÄÄ KOIRA TERVEENÄ JA HYVINVOIVANA!!!

Nyt treeneihin tärkein tavoite on itselle on vaatia ne käännökset! Proggis: lentäminen vähemmälle!  =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti