sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Syysskabat pv 1 4.9

Leevillä kisattiin syysskaboissa, launataina kaksi rataa joista ensimmäinen sisällä ja tuomarina Seppo Savikko. Mua jostain kumman syystä jänskätti siinä kun katottiin radan kasausta, yleensä nykyään ei jännitä koskaan. No tuokin meni ohi pian ja ei siitä ollut enään tietoakaan rataantutustumisessa saatikka vuoroa odotellessa. Rata oli kiva ja sisälsi haasteellisen kepeille viennin (135 ast avo, tuli femma tästä) sekä keinun jälkeinen setti oli meille haastava. Nykyään lähden tekemään rataa mitään varmistelematta ja se näkyy tuloksissa ja myös hutiloivana tekemisenä. Koira veti tänään hyvää vauhtia ja rataprofiilitkin palveli Leevin sorttista menijää. =)
Sepon rata hyllytettiin Nastola tapaisessa kohdassa, eli sama virhe toistui taas (koskakohan otan opikseni, nyt toivonmukaan)katse poissa koirasta valssissa ja koira hakee selän takanani olevan hypyn. Niin alkeellisia mokia että sisso!!
Keinun koira juoksi ihan päähän asti vahingossa todellakin ja arvasin että seuraavalla radalla keinulla epäröidään ja niinhän siinä kävi, mutta kehuin tällä radalla päähän tulosta ja siinä sekos pasmat sen verran että jatko ohjaus kusi. Jäi takaakierron jälkeinen valssi tekemättä ja sit tuli muurille leikkaus joka käänsi koiraa vähän liikaa jatkoa ajatellen, no meni putkeen kuitenkin, sieltä A.lle missä olin päättänyt sivuirrota, no eihän toi sitä kestänyt ja loikkasi kontaktipinnan yläpuolelta sivuun alas ja taas jatko kusi. No hyllyratahan toi jo oli, mutta tavan sohellusta sit sieltä hyllykohdaasta saakka. =)

Toka rata oli Ruotsalaistuomari Mija Janssonnin. Aika kiva, mutta sisälsi yhden erittäin haasteellisen kohdan. Lähettiin ihan hyvällä draivilla radalla ja keinulle nro6 koiran vauhti tyssäsi, mutta tuli sen kuitenkin kun tämän olin arvannut ja varautunut lähellä olemiseen ja kannustamiseen. Sen jälkeen hyppy ja putkeen johon koira IRTOSI todella. Jes =) Sieltä muutamien hyppyjen kautta puomille mistä pienellä työnnöllä suoraan putkeen, joka syötti suoraan ykköshypylle. Putkesta oli tarves kääntyä 90 oikealle ja siinä suoraan tyrkyllä hyppy nro 2, mutta eipä mentykkään sinne vaan metrin päässä vieressä oleville kepeille avokulmaan. Tässä en tehnyt niinkuin oli sunnitellut vaan joudun pakosta radalla muuttamaan sunnitelmaa ja menemään mörkövaihtoehdolla, hyvä niin koska se onnistui. Keppein jälkeen lähettiin taas sivuun 90 astetta ja siinä kaksi hyppyä joissa välistäveto. Kepeille tein hyvän pällejuoksun ja näin kerkesin loistavasti välistävetoon. Hyvä Leevi! Jatkossa ei ollut mitää vaikeeta. Hyvän loppusuorankin oli Mija tehnyt...suorasta putkesta hyppy-pituus-hyppy. Ja mitä tekeekään Leevi, tokavikassa välissä pituus - hyppy hää käy hyppäämässä kehänauhan yli mikä oli varmaan 50 cm korkeudella ja palaa takaisin ja suoritaa vikan hypyn. Tähän asti tehtiin nollaa. =) Positiivista mun koira irtoo! Illalla kotona kattelin netistä tuloksia ja yllätyin kun siellä olikin meille nolla ko. radalta???!! Eikö tuomari nähnyt mitä tapahtui, vai eikö reagoinut? Ulkomailla kuulemma näistä ei välttis sakoteta. No hyvä näin, sain ajan koiralle ja erittäin hitaalla keinulla ja pikku pyörimisillä ennen keppejä saimme ihan hyvä etenemän aikaiseksi. Kiva kun koira on iloinen tekemään hommia ja kulkee. Haamurajamme lähestyy... =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti