perjantai 24. syyskuuta 2010

Onnistumisia ja kääntymisongelmia 23.9

Treenipäivä ja Minnan veto. Harjoituksena osa Teemu Linnan koulutuksen radasta.
Hugokin pääsi piiiiitkästä aikaa hommiin ja sen kyl näki, kaveri oli erittäin innokkaalla päällä. Ei ensinnäkään malttanut pysyä lähdössä. =) =O - noloa! Tehtiin radan alkua...taaksetyöntö-päällejuoksu kakkoselle, ennakoiva valssi kolmoselle (esteet ei ehkä ihan ollu samassa linjassa kuin silloin koulutuksessa), siitä putkeen ja pituudelle ennakoiva valssi josta taas suoraan putkeen, putkijarrutus ja A.lle. Hugo veti ihan sairaan hyvin ton pätkä, alun kaikkien paikallaanpysymättömyysongelmien ym. häslien jälkeen. Putkijarrutuskin toimi HYVIN!
Sit hypättiin kepeille jossa laitoin itsenäisesti hakemaan ne ja HAKIHAN SE!?! Kesti vielä sivuirtoomisenkin!! Missio sillä oli selkeesti keppien lopussa! Jes! Tästä valssi sit keppien jälkeen ja suoraan putkeen puomin A.lla, josta alkoi usean leikkauksen setti. Mentiin ihan jees, oikiset esteet, mut kyl koira kyseli.

Sit Leevi kehiin ja pussista kepeille irtoomista treenattiin. Alotin sillä et lähetin pussin edestä kepeille ja sai pujotella tuetta itsenäisesti loppuun. Sit kävin seuraavaksi laittamassa namin koiran kanssa ekaväliin ja sit pussin taa, hetsausta missä kepit ja koira lähti kun nato-ohjus kohti keppejä. Ei varmaan oo ikänä menny pussia tolla draivilla lävitte, ei siis pujotellut nyt. Nyt ilman namia ja sama homma ja liikuin jonkun verran kepeillä tueksi. Sit edelleen samaa, mut nyt oli palkka keppien päässä valmiina ja wau, millä vauhdilla edelleen pussia ja kepeille. Sit siirryttiin seuraavaksi reippaasti radalla taaksepäin...suora putki...pituus...pussi ja ne kepit...sinne meni, mutta jätti pujottelun kesken kun lähin irtoomaan puomin taa! =) Uudestaan ja palkka keppien päähän. Hienosti meni!!! Kesti hyvin leijeröinnin!! Vielä kerran..kerta kiellon päälle. Nyt ilman valmista palkkaa. Putkelta saakka, sairaan hyvin haki kepit, missio oli päässä vaikkaa palkkaa ei ollut ja minä irtosin puomin toiselle puolelle, tehden siis vielä se leikkauksen sinne pussille, jahka koira oli lukinnut kepit, tästä ohjasin Leevin vielä sinne puomin alla olevaan suoraan putkeen, kun oli pujotellut loppuun. Huom! Olin siis jo putken loppupäässä, puomin eripuolella kuin missä koira oli pujottelemassa. WAU LEEVI!!! Koska se on tällaisia oppinut kestämään/tekemään! HÄ!!????!! =) Sit leikkaukset loppuun vaikka olis jo pitäny lopettaa, mutta koiralla tuntu puhtia olevan!?! Eka setti omalla mokalla puoleen väliin, toka kysellen, kolmas ihan ok kun koira tiesi miten homma mennään....siis ekalle hypylle suorasta putkesta tullessa poispäinkäännös ja sit 4 leikkauksen sarja.

Into teki radan alkua...takaakiertoon erittäin hyvin ja päällejuoksu ihan ok, oma luottaminen koiraan olis antanut varmaan minulta parempaa tekemistä. "okserille" ennakoiva valssi..ei tietoakaan kunnollisesta käännöksestä, MUTTA erittäin positiivista koira hakee hyvin eteenpäin ja estettä vaikka käännyn vahvasti vasten. Jonkun mielestä ei ehkä niin hyvä juttu kun ei reagoi, mutta ei oo ees tollassii opeteltu, VIELÄ. Musta on PÄÄASIA ETTÄ ESTEET IMEE! No, sit ruvettiin vauhditta ja valmiilla palkalla treenaamaan ennakoivaa valssia. Ihan jees, mut ei vauhdin kans... =) Loppuun Intollakin sitä suoraa putkea puomin alla ja se poispäinkäännös + 1 leikkaus. Tosi HYVIN!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti