lauantai 20. elokuuta 2016

Tutkimuksissa 19.8

Niinkuin oon aiemmin kirjoittanut Himo on ollut toistuvasti etupäästään jumissa. Liian usein ja se on mua vaivannut! Ja oon nähnyt se arkovan kivikkoisella pohjalla liikkuessa tassujaan + että ei ole liikkunut vasemmalta normaalin avoimesti!
Halusin, että asia selvitetään, koska jumithan saattavat johtua jostain vakavammasta... 

Varasin ajan jo aikaa sitten, mutta hyviksille on vaikeeta saada aikaa -  joten oottamaan jouduttiin viikkoja. =) Käytiin nyt siis Mevetissä Anu:lla (Saikku-Bäckström).

Anu tutki koiran äärimmäisen tarkkaan, katsoi liikkeet, tunnusteli koiran, venytti ja vanutti... Himo ei juurikaan reagoinut mihinkään. Pienesti ehkä ja pupillit laajentuen, kun Anu puristeli vasemman jalan tassua. Jumin vasemman lavan takana tunsi niinikään ja vasenta jalkaa väännellessä olka paukku oudosti. Pelästyin, mutta Anu sanoi ettei välttis tarkoita mitään. Paukkuuhan meilläkin paikat kun vaikka kättä pyöritetään. Mulla ainakin!! =)

Palpaatiossa ei siis mitään selkeyttä mihinkään joten päädyttiin kuvaamaan. Ja mä sanoin, että tehdään kaikki mitä tarvii jotta syy löytyy!  Ei muuta ku Hippanen unten maille. Taisi olla tuju annos kun varmaan minuutissa sammu! =)

Himolta kuvattiin olat, ranne, rintaranka jossa siis selkääkin näkyy ja tassu. Anun katsellessa kuvia mistään ei löytynyt ensin mitään. Kaikki näytti hyvältä! Jes! Himo on niin monesti saanut tälliä etupäähänsä, että ei olisi ollut ihme jos siellä jotain ois paskana ollut. Monesti kuulemma näissä kuvauksissa löytyy yllättäviä murtumia kylkiluissa ja rintarangassa ja kukaan ei oo huomannut koirassa mitään. 

Hän oli jo lopettamassa kuvien katselua, kun kiinnittikin huomiota vasemman tassun uloimpaan varpaaseen (ns. pikkurilli) jossa näkyi outoa paksuutta - kertymää. Mäkin näin eron! Tästä otettiin sitten vielä yksi kuva, jota mä en ikinä nähnyt, kun Anu oli jo varmaan tunnin myöhässä.

Koira jätettiin unten maille ja Anu otti toisen potilaan jo tässä välissäkin. Kysyi multa toki voinko odottaa. Mitäpä sitä pe iltana, nälkäisenä ja orastavassa hedarissa... =)

Palasi vielä tunnustelemaan Himon unessa, jotta koira olisi täysin rento. Ei löytänyt mitään muuta kuin tuon varvas homman. Nyt mäkin puristelin sen ja tuntuu paksuuntuneelta ja jäykältä. Se missä toi on tullut / saanut alkunsa on täys ??? Joku tälli / vääntyminen sille on käynyt jonka vuoksi on ruvennut rustottumaan. 

Eli tällä ajatuksella nyt edetään, että ongelman ydin on tuo varvas. Rimadyl kuuri, cartrophen pistoskuuri, lepoa nyt  jne.. Lapaan sai laseria. Ja back to business jossain vaiheessa.    =)

Mulle kerkes tulla tossa kolemn tunnin ell keissin aikana niin järkyttävä hedari että meinas oksennus lentää. Ja varsinkin kun koira kako jokusen kerran herätessään. Oli kiikka kaakka et pystyin himaan ajaa - silmalasit narikassa tosin. Ihan järkyttävä olo. Himassa sit panadol & burana napaan.

Eli nyt saikkuillaan tovi ja karenssien vuoksi (rimadyll 4 vkoa vikasta tabusta) kisakentille saadaan palata joskus lokakuussa? Mä olin ilmonnu Himon näyttelyynkin syyskuulle, mut sekin on nyt peruttava.

Himon tarkotuksella treenasin to illalla ja mikään ei pahentunut tuosta. Halusin vaan tällä varmistaa että jos jotain on, niin on ärtyy ja Anu helpommin paikallistaa vian.Mulla taas suunnattomia vaikeuksia löytää asennetta treenaamiseen.  Mä en tajuu... Alkuun osiisa katkonaisesti kaiken maailman kommelluksia sattuen. Jätti jopa pujottelun kesken. =O Pituuden vastiksesta läpi väärään päähän putkea... Kepeille ei vetämällä oikein sisään missään vaiheessa, ja mul meni herne sit nenään ja luovutin. Törkkäsemällä hyvin!
Lopuksi sitten kuitenkin nollilla läpi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti