sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Ei pelitä vieläkään! 2.3

Vuokkosilla taasen kisaamassa KAT:n kisoissa. Kaksi starttia, molemmat agiratoja. Tuomaroimassa oli Viitanen ja Jalonen, kun toinen radoista oli KV rata. Ei mitenkään pahoja ratoja, vaikkakaan tuloksia ei kauheesti tullut. Varsinkaan makseissa.

Meillä eka rata kosahti jo alussa mun kikkailukokeiluun. =) Päätin, että haluan kokeilla irottaa koiran ko. kohdassa putkesta putkeen niin, että leijeröin hypyn ja pääsen suoraan törkkäämään kepeille. Tiedostin kyllä tutustuessa että se toiseen putkeen lähetys EI saa tulla juuri hypyn kohdalla vaan ennen sitä. Koska koira lukee ohjauksen varmasti taakakierroksi. Ja tittidii, kuinkas kävikään. Eka putki syötti niin ulos, että koira ajautu seläntaa persjätössä liikaa jouduin sitä kalastelemaan ja kas kummaa olin juurikin sijoittunut hypyn viereen koiraa lähettäessäni putkeen ja takaakierroksihan se sen luki. Näpeille tuli itelle tässäkohden! =) No, tästä hyllytyksen jälkeen jatkettiin HYVIN!! Kepit mentiin tänään molemmilla radoilla päin seinää (lopetus tosi lähellä sinää) ja Into pujotteli molemmila kerroilla kyselemättä/pahemmin saattelematta loppuun! Wau! Pakko sanoa, että jopa Niinun Rhett jätti KV radalla kepit kesken. Keppien jälkeinen tilanne meni myös älyttömän hyvin ja takaakierto ennen puomia. Tuntu hyvältä! No, sitten Into tulikin puomin läpi. Teki kyllä nätin juoksukontaktin ja pysähty puomin jälkeen maahan kattomaan mua nätisti silmiin ja haromaan takajalkojaan puomille. Tämä EI vaan käy!! Otettiin puomi uusiksi toiseen suuntaan ja nyt jäi kun nakutettu puomille oottelemaan kun mä kirmasin huitsin tutteliin ympäri kenttää. Maalin kautta pois ja ei valitettavasti pallopalkkaa koiralle. Vähän kyllä säälitti...

Tokan radan alotus oli meille haastava kääntymisen suhteen. Päädyin niistoon kakkoselle (jjossa jarrua ihmisnuolen tapaan), mutta mielessä kävi vekki ja poispäinkäännös kolmoselle...olis kyllä taatusti ollu hitaampi. Tollassissa kohdissa koirat kääntyy vaan niin törkeen huonosti! Moni maksiohjaaja otti kohdan valssilla ja musta ei oikeen onnistunut kellään. Koirat tuli jaloille. Timo L. veti kohdan älyttömän hyvin Pirtulla(Se koira kääntyy ihan penninpäällä!)! Teki siis kakkoselle ihminuolen!! Sit suurin osa myös mini ja maksikoirakoista valssasi 4-5 väliin, kaikilla valu koirat.... Mä tein 5:lle päällejuoksun, ajatuksella että sijoittumisellani kerron jotain, mutta oisin kyllä voinu rytmittää paremmin tai jopa tehdä puolivalssia, että ois saanu tiukemmaksi. Nyt kohta levis... valssilla olis voinu olla vaikka parempikin, jos valssi olis ollu esteen takana valmiina jo kun koira lähtee ponnistamaan edelliselle hypylle. Tässä toki vaarana 5:lla ajautuminen takaakiertoon...

Rata oli taas ehkä hiukan "munatonta" menoa. Kepit veti loistavasti!! A.n ja puomin sitten tulikin näppärästi läpi.. =( Pysähty siis kyllä taas molempien esteiden jälkeen siihen maahan kattomaan mua. Palaa aikaa!! No rataa jatkettiin sitten kumminkin. Nippa nappa nollilla maaliin, siis ajan suhteen. Todella hyvä suunta - päästään nykyään juuri ja juuri ihanneaikoihin. Mä en oikeesti käsitä, että treenatessa tekee kontaktit niin vitun hyvin ja häiriölläkin! Mutta kisoissa on sit tollanen ja kukaan ei voi tulla mulle sanomaan, että koira ei tiedä mitä pitäs tehdä. Tasan tarkkaa tietää! Ei vaan viitti! Koska tajuaa heti läpi tultuaa tulleensa läpi, koska pysähtyy kyllä maahan ja alkaa takajaloillaan sitten hamuamaan estettä. Tehtiin muuten ennen radalle menoa lämppäalueella häiriöllä puomia! Heitin pallon vierimään kontaktin eteen, kun koira laskeutu alastuloa, silti maltto pysähtyä oikiseen kohtaan!!

Täytyy nyt kattoo jos jaksais tiistaina mennä vuokkosille epistelemään ja kattomaan tota hommaa siellä...

Oon myös miettinyt että mitä järkee täs kisaamisessa on kun tää on tällästa pään seinään takomista ja tulee vaan paha mieli. Mutta kait se on taottava sitä päätä seinään, jotta se homma muuttuis ajan saatossa? Pitäs kyl päästä treenaamaan kunnolla (toistaa itseään!)!! Tekniikoita ja rataa ja kontakteja jne jne..

Ainiin, mietin tossa tovi sitten, että kiva kun ei ole pitkään aikaan ollut asentohuimausta ja kappas vaan yöllä kylkeä kääntäessäsi tajuat, että tidii nyt sitä sitten on. =( Tekee siis sen, että ei meinaa taju lähteä vaan kun käännät päätä, kumarrut tms alkaa maailma pyörimään (tuottaa pahaa oloa), tasapaino heittää ja meinaat tai meet nurin (ihan kun joku vetäis maton jalkojen alta)... riippuu pyörityksen asteesta. Onneksi ei tänään vaikuttanut pahasti kisaamisen. Pelkäsin kyllä, että jos on kauheen kääntäviä ratoja, et meen vielä turvalleni siellä. =) Nyt ei homma vaikuttanut kovasti ohjausvalintoihinkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti