maanantai 31. joulukuuta 2012

Aina jotain pätee edelleen 30.12

Vuokkosilla kisaamassa pari starttia. Edellisistä kisoista jo puolitoista kuukautta ja treeneistäkin tasan kaksi viikkoa. Ei näillä paljon kehity. =D Pikemminkin vieraantuu lajista!

Tehtiin tänään kaikesta huolimatta tuplanolla, MUTTA....

Ongelmia riittää! Ton kanssa kaikki on niin vaikeeta! Kotiolot, kääntyminen/hyppääminen, A.n kontakti jne jne...

Ekalla radalla (hyppäri) Into kolisteli valehtelematta puolia rimoista, ponnisteli ihan sairaan kaukaa hypyille ja ei lähtenyt ennakointeihin tai ohjauksiin muutenkaan kovin hyvin. Sinkosi vaan hypyt suoraan ja käänty vasta sitten! Antaa pikkusen liian paljon tolla tasotusta muille. Toki minunkin ohjaus olisi monin paikoin voinut olla molemmilla radoilla paljonkin parempaa ja koiraan luottavaa!

Tällä hyppärillä jäätiin kärjestä 5 sekuntia! Ei siinä nolla paljon kilpailuviettistä ihmistä lämmitä, kun rata ei muutenkaan noiden kolistelujen ja läpi mentyjen ohjausten ja vammasten hyppyjen jälkeen mieltä ylennä! Yhen takaakierron hyppäsi niin vammasesti että!

Tota koiraa saa edes valioksi vaikka koluisi kaikki tuppukylien kisat, sen verran osanottajia alkaa olla jo joka kisassa!

Tokalle radalle missiona vain A.n kunnolla teko ja ei kyl ois tehny totakaan vertaa sitä, jollen olis lämppäesteillä käyny A.ta ottamassa ja kovistelemassa/palkkaamassa.
Lähdössä joutu jättääs pitkälle ja eihän toi pysyny! Vammaset hyppelöt ym. edellisen radan hörhöilyt jatku. Me ei saada ikinä sellasia hyvän mielen onnistuneita kokonaisuuksia vaikka nollia nyt tätänykyä onnistutaan tekemäänkin...

Itellä kisosen suhteen EI ollut MITÄÄ odotuksia/sen kummosenpia TULOStavoitteita ja jotenkin nyt jälkikäteen sen vasta tajuaakin. Lähettiin vaan radalle aksailemaan. =)Hyvä juttu!

Nyt kysellään motivaatiota ja ennenkaikkea uskoa lähteä työstämäään isoja asioita (mm. hyppytekniikan korjaaminen, kääntyminen) ton koiran kanssa jos siitä meinaa KUNNON aksakoiraa itelleen vielä tulevaisuuteen tehdä! Mutta jo ei yritä ei voi tietää tuleeko siitä! Kaitpa mahdollisuus on koiralle annettava! =)

Tovi pitäisi keskittyä:

Oikean ponnistupaikan löytämiseen.
Hyppäämiseen ylipäätään.
Kääntymiseen, johonka voima varmasti tulee jahka hyppäminen paranee.
A.n kontaktiin.
Ja vielä keppiosaamiseen...
LISÄYS: lähdössä pysyminen!!

(vahvistella se oikea hyppäminen kaikkiin ohjauksiin!)

Piira meillä on reilu viikon päästä, sieltä kulee taas sitteen onko koira ihan morjens tällä hetkellä eikä edes kykenisi parempaan hyppämiseen / tekemiseen.

Video kisoista.


Tässä koira viis veisasi ohjaajan rintamasuunnista vaan loiskautti suoraan kun olisi pitänyt laskeutua pisteen suuntaan. Kuvat ovat epäselviä kun on videon still-kuvia ja tässä koira on siivekkeen takan nuolen osoittamalla pikalla.


Tässä koira lähti hyppyyn hyvin ja näytti että kääntyy, mutta paskat. Ruksin kohdalle olisi pitänyt tulla. Näillä sitä tasotusta annetaan!!


Sama tässä, nuolen osittamalle paikalle olis tarttenu laskeutua ja pystyy kyllä mielestäni halutessaan!


Tässä näkyy (huonosti kylläkin) kuinka kaukaa ponnistaa suoraan hypyille tultaessa! =(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti