tiistai 18. joulukuuta 2012

2 päivää treeniä!

2 päivää treeniä Univetilla Niinun "koukeroissa". Siksi sitaateissa koukerot, kun Niinun radat ei varsinaisesti ole koukeroita, niiden haaste tulee muualta kuin että pitäisi pystyä tekemään 25 eri kaikenmaailman ohjaustekniikka yhdellä radalla!
Niinun harjoituksissa selviää perusohjauksilla, mutta radat vaatii tarkkaa rytmitystä. Viikonloppuna hän tarjoili meille 6 eri lyhyempää harjoitusta 13-19 esteisiä, kaikki radat ilman kontakteja. La aamu oli mulla erittäin huono, pää kipiä ja huono olo -eikä johtunut mistään krapulasta! Koko viikon tuntu että pukkaa flunssaa, mutta eipä kummosta ole tullut. Lauantain treenit alko ihan hyvin! Kaksi ekaa rataa meni ihan ok, mutta sitten sillä kolmannella alko tökkimään. En tiiä laskiko lataus kun kaksi rataa jo mennyt hyvin?!
Kolmannella tökki kaikki, mulla meni niiin kuppi nurin itteeni, että hoh hoijaa. Pallonkin viskasin seinään (ei kyl oikeesti osunu,huono heittäjä!) niin, että Niinu katto huuli pyöreenä! =D Mutta lauantaina ei mikään ollut koiran taidoista kiinni! Ilo huomata! Ainut että rimoja kolisteli ja tiputteli ja niihin puututtiin ja puututtiin sunnutainakin ja jatkossakin. Sunnuntaina oli muutamat rimat jopa 40 cm jotta hiukan kattois hyppyjä ja käyttäs takapäätään kunnolla.
Niin ja takaakiertojen ohjaukset ei taas multa sujunu alkuun. Valssista jos mennään seuraavalle hypylle takaakiertoon on mun haettava koira kunnolla sieltä edelliseltä esteeltä. Toi irtoo niin hyvin esteille, että näissä kohden pääsen liikaa irti ja rytmitys kusee tyystin!

Sunnuntai puolestaan alkoi loistavasti! Kun lähettiin ekaa harjoitusta tekemään koira istui kuin tatti lähdössä mun vielä käydessä muutaman esteen takana rataa mielessä läpi. =O Mutta sit kun pyysin sen hommiin tuli eka rima alas, sanoin murr ja peli seis. Takas alkuun ja uusiksi -nyt tämä eka harjoitus nollilla läpi! Sen jälkeen kokeiltiin muutamaan kohtaan erilaisia ohjauksia. Läksyksi tuli keppien päällejuoksuissa palkkausta tiukoista päällejuoksuista. Videolta myös huomasin että Intolla en ota vastasta käyttöön LÄHESKÄÄN yhtä aikasin kun Leevillä ja en näköjään uskalla tehdä sillä yhtä jyrkkiä päällejuoksuja kun Leevillä. Treeniin ja testiin!
Toka rata alko haastavasti, sivuirrotuksella jollaisia ei olla tehty piiiitkään aikaan. Tosin uskoin tuossa Inton hypyn ottavan, mutta noup. Joutu vahvistaa kerran, ni sit taas pelitti! Valssit oli kökköjä tänään ja ennakoinnit ylipäätään, varsinkin muurilla kun koira ponnistaa mistä sattuu. Noi ennakoinnit ja valssihommelit/kääntyminen pitää saada treenattua kuntoon!!

Ilo oli viikonlopusta huomata kuinka estehakuinen koira mulla on! Monessa kohdin se oli vasta menossa esteelle kun mä olin jo menossa eri suuntaan, koiraan voi luottaa että esteet ottaa kunhan on lukinnu...

Su toisen radan keppikulma tuotti onkhelmia. Ei kolli oikeen keskittynyt vaikka umpikulma on sille ollut helpompi.

Sunnuntaina kerettiinkin tehdä vain kaksi rataa, mutta hyvä niin koska koira oli jo aivan naatti! Harmitti vaan kun se vika setti jäi tekemättä sen puolesta kun siinä olis ollu yksi kohta mihin en löytänyt kunnon ratkasua. En tiennyt mihin kerkiin ja miten Into toimisi...

Koostetta treeneistä videon muodossa taas (aika pitkä pätkä)

Vahva käskytys ärsyttää itteä tällä hetkellä, siinä olis proggista enemmän kuin yllinkyllin, kun yrittäs päästä siitä eroon. Mykkä aksaa likimain, käskyttäs vaan putket (ehkä), kepit ja takaakierrot? =)Niin ja kontaktit tietty!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti