sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Jaakon koukeroilla 9.12

Onpas taas Jaakko suoltanut radan, oli ensiajatus kun ratapiirrosta rupesin kattomaan! =)
En ois ehkä ratkasuja alkuun, ainakaan toimivia sellaisia keksinyt, jollen olisi edellisen ryhmän nähnyt harjoitusta tekevän.

Teema kuitenkin oli takaa ohjaus, joka Jaakon mielestä on kovin unohtunut tänä päivänä. Totta!
Moni perustaa ohajustaan vahvaan vedättämiseen, allekirjoittanut varsinkin! =D

On kuitenkin tuiki tarpeellinen taito koirilla osata työskennellä itsenäisesti kaukaakin takaa ohjattuna, varsinkin kun nykypäivän rataprofiilit tarjoaa kovin kerkeemishaasteita. Tän päivän reeni oli kyllä hieno muistutus noista taidoista!
Ja ennen kaikkea siitä kuinka paljon helpompaa kaikki on kun on useempi työkalu pakissa mitä voi käyttää!

Intolla toimi poispäinkäännökset tänään hyvin ja ansaputkeenkaan ei menty esteellä 4, mitä pidin kyllä kovinkin uhkana. Alku suju muuten heti kättelyssä meiltä yllättävän hyvin! 8:lta 9:lle vientiä jouduttiin sitten jossain vaiheessa hinkuttamaan kun kerran lumpsahti putkeen niin sit alko sikailemaan. Ei lähteny flippiin enään.

Vippasua vai liekkö leikkauvalssi ei olla tehty herra ties millon viimeksi ja kyllähän tuon sen muisti, joskaan ei se täydellinen ekalla kerralla ollut. Hyvä muistutus kyllä siitä, että tulisi pitää yllä kaikkia opittuja taitoja, ihan varmuuden vuoksi, vaikka niitä ei jatkuvasti olisikaan ajatus käyttää! Vaikka kokisi ne ei niin omakseen. Saattaa tulla se päivä vaikka SM-kisoissa kun on kohta johon olisi kertakaikkiaan viisainta tehdä ko. ohjaus, mutta ei uskalla kun ei ole ihan varma toimivuudesta...

Mieluummin hyvä leikkaus kun kun just just hikiseen keretty tekemän myöhänen valssi jossa se rima tulee alas ja kokoajan mieltä kaivava ajatus siitä että kerkeenköhän mä. Kerkeemisen tuoma paine..

Sit Jaakolta tuli mulle kommentti tietyssä kohden pakittamisesta. Oon omia treeni- ja kisavideoita katsellessani jo aikaa sitten kiinnittänyt huomiota tekemiseeni, mutta nyt Jaakolta tuli siihen hyvä pointti ja muistutus, että kaikella tekemisellä tulee olla syynsä (niinkuin ei tiedossa olisi!). Mutta siis aina kun pakittaa vastaavanlaisesti jo rataantutustumisessa pitää päässä kuulua TRÖÖT! =) Peli poikki, jotain fiksumpaa tilalle, persjättö vaikka ja liikettä eteenpäin...

Sitten oli äärettömän haastava kepeille meno jossa tuli hyvä muistutus siitä, että radalla tulee olla kolmenlaisia käskyjä: estekäskyjä, huomiokäsky ja haltuunottokäsky.
Huomiokäsky = "Into" sana ennen jotain hyppyä esim. jonka jälkeen saa edelleen jatkaa esteiden suorittamista (mun sanoin radanlukua "omatoimisesti") ja haltuunottokäsky "tähän" tai "tässä" joka tarkoittaa että tullaan tähän ns. menemättä mihinkään - tullana käteen. Jees, hyvä pointti jälleen!

Ns. löyhistä persjätöistä tuli muistutusta myös (Jaakko otti puheeksi viitaten tohon 8-9 väliin vaikka se ei meijän ongelma ko. kohdassa ollutkaan), ne alotetaan vasta kun koira on lukinnut esteen. Jos tulee liian ajoissa ja koira silti ottaa vaikka hypyn ko. kohdassa on se sama kuin lupa suikkia selän takaa esteille. En tiiä ymmärtääkö tässä kohden asiasta mitään (tuskin!), mutta sou, pääasia et mä ite tiiän mitä tarkoittaa. Jos joku haluaa tarkempaa selvennystä saa soittaa! =)

Hyvällä takaaohjauksella, että siis koira osaa sen kunnolla, on suuriakin etuja. Takaaleikkauksesta saattaa hyvinkin keretä seuraavaan paikkaa ohjaaman paremmin kuin jostain muusta, niin hullulta kun se kuullostaakin. Miksi tavallaa ravata edestakaisin... täytyy yrittää laittaa tästä jokin kuvallinen esimerkki niin saa paremmin kupletin juonesta kiinni.

Mutta paljon taas opin tänään ja hyvin, äärettömän hyvin tuli muistutuksia itelle monista vähän unholaankin jääneistä asioista!

Kiitos Marika ja kiitos Hannele & AST mahdollisuudesta!

Jaakolta tuli myös koiralle kehuja ja ohjaajallekin =O.

Seuraavan kerran treenitään ens viikonloppuna jolloin on Niinun kaksipäiväinen koulutus.

(edellyttää tietty että koira pysyy terveenä tai ohjaaja... kaiken maailman pöpöjä kun on liikkeellä kokoajan..)


Pätkä reeneistä..
Aikamoiselta rehaamiselta toi oma ohjaus näyttää! Kauheeta käskytystä ja silleen "agressiivisesti" vietyä - ohjaus on "räyhäävää". En tiiä mitä on, mutta vois olla sulavampaa ja seesteisempää! Kauniimman näköstä! =) Mutta tuskin musta sitä löytyy, Jaakko yhdessä kohdin sano, että rauhallisemmin, kun olin jo tekemässä.. matkalla siis, niin musta tuli silmänräpäyksessä löysä. Jaakkokin sano ei sentää tota tarkottanu! =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti