sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Kääntyy se! 4.1

kun vaan vaatii ja info muuten tulee ajoissa. Onneksi sanoin alussa Janitalle, että meillä ollut ongelmia kääntymisen kanssa ja tänään kyllä saatiin oikeen hyvää vinkkiä asian suhteen! Into menee helposti ohjauksista läpi jos en vaadi koiralta töiden tekoa.

Vaatiminen = kontaktin otto koiraan - KATSEKONTAKTI - ennen ponnistusta, ei siis riitä että on sijainnillaan/rytmityksellään kertomassa käännöstä ajoissa ja ennakoimassa. Ainahan on hoettu että katse koirassa, mutta se EI ole sama asia! Oikeesti kytättävä koiraa silmiin, jotta näkee reagoiko se! Tänään saatiin huikeita käännöksia aikaiseksi. Sama pätee tietty muihinkin ohjauksiin, sillä saa huisisti aikaa ja rauhaa tekemiseen kun lukee koiraa SILMISTÄ. =) Koiran tullessa ulos putkistakin, kun näkee että katse on minussa (vaikka koira ollessa vielä putkessa), ohjausta vaan seuraavalle esteelle (tänään takaakierto) ja lukitus ja sama homma esteeltä toiselle... Helppoo ku heinän teko!! JUST JOO! Ajotuksia vaan aikasemmaksi kaikessa! Mä en osaa teille tota hommaa selittää sanoin, pääasia että mä tajua mitä Janita ajo takaa. Toivonmukaan tota saa siirrettyä tekemiseenkin!

Ihmisnuolessakin mitä tehtiin, tuli ekalla ihan suoraan läpi (niinkuin yleensäkin), Janita sano, että tee aikasemmin, alempana ja kato, että se koira kattoo mun käsiä kun jarrutusta teen. Ja toimi! Siitä ei tarvii hosumalla lähtee mihinkään! Sama noissa valssien ennakoinneissa jos kattoo vaan estettä, menee ohjauksesta läpi!

Vekit tuotti taas tänään ongelmia, oli aiemmat opit unhetunu näköjään.=) Kisoissa pysyy mielessä, mutta siellä keskittyminen rataantutustumisessa on eri luokkaa. Tuolla kun ope kyttää miten tutustut ja oot epävarma valinnoistasi tekniikan oikeanlaisuuten paneutuminen tutustumisvaiheessa unehtuu.

Oheessa kuvamatskua treeneistä: Video

Janita huomautti myös samasta mistä Niinu puhunu viimeikoina: Alotuksiin liikettä mukaan! Ja muutenkin tiettyihin paikkoihin tehokkaampaa liikettä, ei odottelua ja "rinta rinnan" menoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti