keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Saariselkä 8-10.6

Kolme päivää kisatusta Saariselällä, kokonaisuudessa "lomailtiin" siellä 5 vuorokautta. Menomatkalla yövyttiin jossain Ranuan alapuolella. Matkaan lähdettiin tapahtuneesta huolimatta vaikkakin olo oli äärettömän rikollinen siitä syystä. Eihän se mitään olisi muuttanut vaikka kotiin oltaisiin jääty ja reissu päätettiin tehdä vähän niinkuin Isän kunniaksi, koska oli alunperin mukaan lähdössä. Äitee oli nyt sitten vain yksin matkassa... Kyllähän tuo autto kun oli välillä muuta ajateltavaa hetkittäin.

Itse kisoista: Leevi kisasi kaksi starttia perjantaina ja kaksi sunnuntaina. Into veti kaikki startit.. pe x 2, la x 3 ja su x 3. Tuntu "pahalta" ilmottaa noin moneen starttiin, mutta ensijärkytyksen jälkeen, kun kisakirje oli tullut ja 2 kisapäivää takana, saattoi todeta ettei hullumpi homma ollenkaan (kun ihan kisapaikan "vieressä" kokoajan oltiin), kisat käytiin meinaan rata kerrallaan ykkösistä kolmosiin. Eli starteilla väliä kahdesta neljään tuntia aina. Koira kerkesi hyvin palautua ja jaksoi suht hyvin. =) Tosin muuta ei sitten päiviin mahtunutkaan, eli maisemalenkit jäi aika nollaan. Tosin kiinnostustakaan ei liiemmin ole ollut... you know why!

Pe kisat oli ilta/yö kisat -yöttömän yön kisat. =D Kisakirjeen mukaan eka startti 21.55 ja toka 00.55, mutta koko viikonlopun päästiin hommiin liki tuntia tai puolta aina ilmoitettua aiemmin. =) Pe sateli vettä vähän väliä ja hiton kylmä! Aattelin, että tuleekohan Leevin osalta hommasta mitään saatikka iten osalta, kun aikasta myöhänen ajankohta harrastaa aksaatia immeiselle, joka menee normisti nukkumaan about klo 21-22. Ihmeen hyvin hereillä pysyin kun oli valosaa kokoajan.. kisoista mökillä takas noin 02.30 ja sit saunaan! =) Nukkumaan about 03.30. Ite radoista en muista juuri mittän, en tiiä oikeesti vaikuttaako tää tilanne muistiin, kun tuntuu oikeesti muutenkin että ei muista mitään -jossain sumussa menee, mutta videon perusteella voipi kommentoida seuraavaa:

Inton eka rata muuten jees, mutta ite sitte sössin yhden hypylle viennin josta eka kielto ja sitten kierto väärälle puolelle -hyppäsi ja hyl. A:n teetin näköjään kunnolla, mutta korkeelta tiputtautuu. Lähdöt ongelma koko viikonlopun, perkele!
Leevi the loistava aksakoira päätti sitten hyllyttää tämän radan kakkosesteellä hypäten sen suoraan mun seläntakaa kun olin törkkimässä sitä takaakiertoon. =O Great! Fiilis 10! Sit mahtu sinne muutakin paskaa -kävi tsekkaa nopiaan kehänauhat jne jne...Munapää! =)

Leevin meinasin jättää tokasta startista pois, aattelin et ei se sateessa kulje, on niin myöhä sekä kylmä ja kun jo ekassa veti ihan omiaan. Startattiin se toka kumminkin ja Leevi alussa vaan seistä jökötti ja haisteli, sain taas huudella tovin ja houkutella hommiin... Vittu! On mulla aksakumppanit! Niin siistiä! Loppujen lopuksi kuin lähti hommiin veti aikasta verkkaisesti... Pääsis PALJON kovempaa halutessaan! Todistettu on!! Tulos kuitenkin nolla ja sij. 2. =)

Intolle tokasta startista huonot kontaktit ja A mentiin vielä kahteen kertaan. Ekalla kerralla alastulovirhe. Puominkin otti vähän niinkuin läpi juosten. Ja yhdes kohdin rataa ei vauhdikkainta Intoa. Muurin valssiin lähti huonosti vaikka ennakointia multa ei mielestäni puutu!

Lauantaina kisatukset alkoi sitten puoliltapäivin hiukan vähemmän kosteissa olosuhteissa. Into vain "kehissä". =) Ekalta radalta kepeillä sisäänmenovirhe, oli esteenä nro 5. Alotus radassa oli mulle kökkö ja Intolta tulikin palautetta ohjauksista heti -räyh räyh. Tää oli taas niitä kohtia että olis pitänyt luottaa ensivaikutelmaan ja mennä niillä ohjauksilla, mutta kun aattelin turhaksi kikkailuksi. Ei tuolla ohjauksella minkä tein voi muuta mennäkkään kuin kakkosväliin. =)Välillä taas ihan ok menoa, mutta kolmanneksi vika este oli hyppy josta rima alas. Vedästyskohdissa ponnistelee kaukaa...

Toka rata nolla, josta on vaikea pomia kovinkaan positiivista sanottavaa. Nolla kuitenkin! Ei tuntunut rytmiltään hyvältä tekemisesltä..

Kolmas rata oli nolla myös, mutta sama rytmivamma jatkui.. Takaakierrot tökki yms... Palkkarissa nyt kuitenkin tuplanolla ensi vuoden arvokisoja ajatellen. Into tais olla nollilla sijoissa 2 ja 4.

Itseasiassa taas pitkästä aikaa sellaista agilitya että tuntee häpeää kattoessaan videoita ja ei niitä huvittas kelleen näyttääkään.

Sunnuntaina jatkettiin taas ja hiukan lauantaita aikasemmin joskun 11 maissa vissiinkin.
Eka rata hyllytettiin Inton kanssa jo kakkosen jälkeen kun jannu ei lähteny vekkiin ennen rengasta ollenkaan ja jatko vain suoraan edessä näkemälleen hypylle.. Sit koko rata siihen asti mihin jatkettiin oli ihan totaalirävellystä. Lopetin jo yhessä vaiheessa ja aattelin et puomin kautta pois, juoksi läpi. Puomi otettiin uusiksi. Pikkukisojen iloja! =) Suvaitsevainen tuomari! Tuomarina toimi muuten kaikilla radoilla Timo Vertanen, kivoja haasteita tarjoavia ratoja! Ehkä himpun liikaa takaakiertoja.. =)

Koko kisojen loput kaksi vikaa starttia kisasivat molemmat koirat.
Inton toka rata oli taas hylly, ei lähteny A.n jälkeiseen vekkiin ja ampu väärään päähän putkea ja kaitpa A.lta oli tullu jo kontaktivirhekin. Alussa niinkuin jollain muullakin radalla ei ihmisnuolikaan toiminu kunnolla. Olis tekniikoiden preppauksen aika ja toi A kuntoon!
Leevi alotti radan matoillen, mutta yhden suoran putken jälkeisen tilanteen veti makeesti josta puomille. Puomilla sitten päätti himmailla ja kun vaadin kontaktia teki sikatemput pomppi puomin läpi ja juoksi suoraan edessään näkemälle renkaalle. Ja toi oli oikeesti ihan vittuilua koiralta! =) Selkeesti loppuratakin kun ton jälkeen vielä jatkettiin niin humppaili.

Intolla vika rata YLIAIKA nolla, voi perse!! Mä niiiiiin vihaaaan!! Tuli kolme ihan älyttömän pitkää kaarreetta kun jannu sinkoili omille teilleen jotenka ei päästy edes 3,7 etenemään. Ton koira kanssa kaikki pitäs mennä 110% nappiin jotta olis kärjessä edes normikokoisissa kisoissa... In my dreams kaikki vois mennä nappiin! =(
Leeviä en sitten osannutkaan ohjata vikalle radalla enään takaakiertoon ollenkaan kolmannella esteellä...hyl...

On tää semmosta pään seinään takomista kokoajan. Mua ei ole luotu onnistumaan... =(
Kyllä taidot pitäs riittää parempaan niin koiralla (Into) kuin mullakin, Leevillä kiinni vain motivaatiosta, kuin siihen että Intolle 8 startista vain kaksi nollaa tuplana ja leeville 4 vain 1 nolla. Vakavasti jo harkittu lajin vaihtoa ja koiran lahjoittamista mutsille. Se kaipaisi nyt kaveriakin...

SM:ssä edes jonkinmoisen suorituksen kasaan saaminen hypärille tuntuu toivottomalta, siksi lähteminenkin on ollut tiukassa harkinnassa. No ainakin ILMAN MITÄÄN ODOTUKSIA voisi matkaan lähteä, mutta haluaako sitä enään pettyä. Koska jokainen floppirata on pettymys vaikka ei odotuksia olisikaan... Ja kun ei tuo edes lähdöissä pysy! Se vaikuttaa niin pahasti koko rataan...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti