lauantai 4. kesäkuuta 2011

Leiri 4-5.6

Rannikon Timo piti meille leirin ja meijän omalla kentällä. Hän oli ihanasti ottanut huomioon lämpöisen sään ja tehnyt vauhdikkaat radat. Ei mitään tiukkaa motivaatiota syövää yhtäsoittosta vääntöä.
Lauantain rata alkoi oikeen vauhdikkaasti ja Into vetikin hyvällä sykkeellä. Ongelmia oli saada se 6 esteen alapuolelle pakkovalssiin. Suorasta putkesta tuli niin vauhdilla, että ampu väärälle puolelle. Vaati, että rintamasuunta oli jo jyrkästi kääntyneenä ns. tulosuuntaan kun koira meni putkeen. Kohdassa mentiin putkesta putkeen puomin alla, itse ollen puomin toisella puolen kokoajan. Välistävedon vauhdikkaassa paikassa tuli nätisti, kun oma tekeminen osui kohdalleen. Jatkoon 10-12 olin aluksi "pelokas" ja luovutin ekalla kerralla, kun pelkäsin koiran ampuvan putkesta jalkoihin, kun se piti saada suorasta putkesta mistä oltiin jo kerran menty toiseen suoraan ed. putkesta nävyvään toiseen putkeen, niin puomille. (Tulipas lausehirviö! =D)10 takaakiertoon kun irrotti luottavaisin mielin ei ollut mitään kiirettä ohjata koiraa puomille, kerkes hyvin! Puomi suorituksena hyvä! Sit tein taas hölmöyksiä. Pidin koiraa liiakseen ohjauksessa, kun olis vaan pitäny irrottaa hypylle ja kääntyä ite tiukasti... no, mun tekemisellä taas korjaantu tääkin. =)Radassa takaakierto-persjättö toimi hyvin, koira kepitteli mallikkaasti, kesti vedätystäkin. Leikkausvalssi tehtiin ekaa kertaa ja sitä täytyy tietty treenata lisää. Suht hyvin kuitenkin käänty, kunhan otti tiukkaan ennen hyppyä "kiinni"....ihan ok päivä. Väsähtihän tuo koira loppua kohden vaikka kolmessa eri setissä tehtiin toisen koiran kanssa vuorotellen.

Sunnuntaina menin ajoissa kentälle tehden Leevillä sitä edellisen päivän rataa ennekuin kasattiin uusi. Nollilla yritin lähtee tekemään, mutta Leevi oli taas "the tuulella". Tartti antaa palautetta, että niille esteille mennään minne ohjataan eikä aina vaan puomille tms. Pikku keskustelun ja mm. puomilta kainaloonoton & putkeen heiton (kirjaimellisesti) jälkeen rupes pelittämään ja saatiin rata nollilla läpi 29 estettä. Pari kohtaa piti tehdä erilailla kuin Intolla. Leevi mm. haki hyvin käskynkin voimalla puomin siinä putkikohdassa. Tuntee siis erottelun ja puomi vetää. Leikkausvalssilla käänty tosi nätisti! Ja menee eteenpäin niin kauan kuin munkin jalat eli sillä suorista putkista ampuminen on myös hillittävissä sillä että mun liike tyssää. Kohtaa missä Intolla tein putken jaälkeen valssin Leevillä oli pakko tehdä leikkaus. Otti muuten suoraan putkesta näkyvän hypyn.

No, sit Inton kanssa sunnuntain harjoituksen kimppuun. Nyt oli vähän enenemmän vääntöä tiedossa, mutta ei missään tapauksessa paha rata. Okserille tein ihmisnuolen, ekalla rima alas kun en lähtenyt tarpeeksi ajoissa alta pois. Ja ekalla käänty myös putkesta johon tuossa mentiin niin takas, musta putki.. Välittömästi takas putkeen ja ok. Uudestaan alusta ja nyt kaikki ok ja tehtiin hyvä pätkä aina esteelle 10 puomi saakka. Johon oli jo alunperin päättänyt palkata. 5:lle tehtiin ihan nätti sylivekki...6 poispäinkäännös...7 ns. päällejuoksu ja 8 takaakierto+valssi...9 okseri ja leikkauksesta puomille. Sillä puolella mistä ohjasin oli ihan puomin ylösmenon vieressä putkensuu ja hyvin haki puomin! Tässä taukoiltiin ja sit jatko olikin mulle hankalaa. Takaakierto+päällejuoksu ja seuraavalle pakkovalssiin. Eka hyppy hyvin, tokan ohjaus niin myöhässä, että otti sen seläntakaan kun en kerenny merkkaa kunnolla. Saatiin onnistumaan, mutta nätti ei ollut missään tapauksessa. Leevillä kun yllytyksen (jota ei paljon tarvittu) jälkeen lähin rataa nollana tekemään tein kohtaan takaakierto+päällejuoksu ja tokalle saksalainen oli hyvä vaihtis, liekkö ois toiminu Intollakin paremmin...
Kepit taas hyvin ja kesti hyvin sivuirtoomista. Jatkoa ajatellen oli pakko saada etumatkaa. Tosin toi kohta toimi meillä parhaiten leijeröimällä puomi, kun koira otti hypyn ja pussin ja sinne puomin allaolevaan putkeen ns. pimeeseen putkikulmaan. Niistot jees kun ite tekee oikein. Keinu ekalla hyvä, mut sit alko tökkimään. Koira oli tässä jo tosi väsy. Nyt taidettiin vetää kahdessa osassa. Sit nyt tuli todistettua, että mulle sopii japanilaiset paljon paremmin kuin pakkovalssit! Ne on paljon helpompia! =)
Leevin kanssa siis kokeiltiin rataa nollilla, kun oli luppoaikaa ja Leevihän ei ollut leirillä muuten mukana. Se oli siis aamulla jo tehnyt sitä yhtä rataa.. =o Lähti vähän tahmeesti liikkeelle, mutta nollilla vedettiin kunnolla esteelle 21 saakka joka oli keinu. Siinä vaadin sit kunnon suoritusta ennen kuin jatkettiin. 25 - 26 väliin tein Leevillä valssin ja Intolla ton vedin vekillä 25:lle. Leevin vaihtikseen en ollu tutustunut ollenkaan ja koira meni vielä ihan oikein, mutta kun putkeen saannin jälkeen käännyin jatkoon olikin putki vielä siinä edessä ja mä lysähdin siihen päälle. =) Timo kommentoi suoritusta, että muuten hyvä, mutta siellä oli muutamia naurettavuuksia matkassa. =D Kuten alussa..olisin voinut hakea koiraa mukaan putkelta 3 paremmin ja jotain muutakin oli.. Lähin vielä yrittämään toista kertaa nollilla mutta ei siitä enään tullu mitään. Leevi oli väsy...
Kivat kaksi päivää treenailua ja la illalla vielä evästystä palomiesten mökillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti