lauantai 3. tammikuuta 2009

Ekat kisat 3.1.2009

Nyt on sit ihka ensimmäiset kisat takana! :) Menomatkalla jännitti vähän, mutta kaikista suurin jännitys tuli silloin, kuin sain säpoon lähtönumerot. Se oli sillä hetkellä niin konkreettista se kisoihin meno. :) Kotoa lähettiin 6.00, kisapaikalla oltiin 6.30, eka rataantutustuminen 7.30! Mutta, vaikka kisat meni ns. perseelleen, mulla on hyvä mieli!! :) Niin...kisat oli siis Hyvinkäällä, tutussa hallissa, Jau:n järkkäämät. Tuomarina toimi Anne Savioja, joka on muuten sairaan mukava! Mittauksessa tuli kommenttia, että on pojjaat ollu kinkunsyönnissä mukana! Sekä, et meinaat oikein kahdella koiralla alotaa "uran", vastasin; että kun hullu on....Hän vaan tokasi, että eipä taida olla yhtään täysjärkistä tässä touhussa mukana! :) Molemmat koirat mitattiin muuten mineiksi! Aika varmaahan se oli, mutta "huh" kumminkin! Molemmilla osallistuin A-kisaan ja Leevi vielä lisäksi B-kisaan. Noin 52 starttia kummassakin luokassa! Ja sairaan paljo hylsyjä ainaki A-kisassa. Radat oli mun mielestä ihan haasteelliset meidän tasoisille koirakoille ja aikojen puitteissa ei ollu varaa virheisiin.

Leevi alotti, lähtönumerolla 7. Alotukseen se jäi hienosti, vaikkakin koirasta näky pieni pelko, kun oli uus tilanne ja paljon porukkaa/meteliä paikalla! Rata alko meille kinkkisellä tavalla, kun siinä oli heti 2 hypyn jälkeen A ansana ja vaikka kuinka olin suunnitelussa ottanu asian huomioon, sinnehän se koira paineli. Hylsy rapsahti siitä! :) 3 hypyn jälkeen tuli kepit (takaaleikkaus ois ollu paras, mut pojat ei osaa vielä, saatikka mä), sisäänmeno oli muistaakseni ihan ok, mut sit keppien lopulla koiran tekemisen halut katos kokonaan...ei pujotellu loppuun...kepeiltä ei menny putkelle suosiolla, muutaman kerran yritin ja sit ruopasin koiran syliin ja pois radalta. Asiaa pohdittuani, tulin siihen tulokseen, että vaikka lämppäsin koiraa verkka-alueella, se ei tainnu olla oikein "jyvällä" tekemisestä! Ne on aina saanu katella mun rataan tutustumisen ja hakkua räkyttäneet sen ajan ja keränny intoa. Tänään ne ei nähny tota vaihetta ollenkaan.
Ennen Hugon radalle menoa käskin Markon pidellä koiraa ja menin verkka-alueelle juoksentelemaan esteitten sekaan niin, et se näki kokoajan ja johan rupes koira virkoomaan / ääntä lähtemään. Hugokin jäi alotukseen hyvin. Olevinaan Leevin A.lle syöksystä viisastuneena olisin nyt tarkemp i tuossa 2 jälkeen mutta, paskat! Hugolla oli sama missio kun pojallaan, mutta se ei päässy A.lle asti, vaan törmäsi mun jalkoihin! Meni vissiin jalkovälistäkin. :) Siitä sit 3.lle ja sen jälke en mun piti valssata, mut teinkin persjätön ja koira vähä hukkusi. :) Loppujenlopux kepit jees!!!!! Hitaasti mutta varmasti! Putkelle pari hyppyä, takaakiertona ja taas putkeen, mut meitsi oli vähän hukassa ennen tota toista putkeen menoa. :) Sain kuin sainkin koiran putkeen ja matka jatku sit loppuun asti "muitta mutkitta". Kontakteja ollaan höylätty nyt kotona ja se näky, koira jäi liiaksikin kököttelemään sinne vaikka annoin"mennään" -käskyn! Huomasi viedeolta, että vauhti hyytyy noissa ihan tyystin (varsinkin keinulla tänään) ja hetkex intokin! Tulos 0/+16,21 sija 18/52. vissiinki.
Sit kun Hugo on kunnolla mukana hommissa se erottuu Leevistä jonkin sortin varmuudellaan. Onhan se harrastanutkin paljon pidempään!


B-kisan rata vaikutti "helpommalta" kuin A. Rataan tutustumisen ajan molemmat koirat oli passissa kentän reunalla Markon kanssa. Sit vielä lähtövuoroa odotellessa Marko piteli Leeviä ja mä seisoskelin muutaman metrin päässä ,härnäilin koiraa..kyselin lähteekö mukaan. Oli heti paremmin mukana! Lähtöalueella ootellessa repi narua tosissaan ja murisi. Jäi taas alotukseen hyvin, alux 2 samaa estettä kun ekassa startissa ja nyt sai sit suoria sinne A.lle ja sehän Leeville passasi...sitä putkeen (takaa leikaten)...kepeille, minne sisään menoon olen erittäin tyytyväinen ja pujottelukin meni loppuun asti!!! JIHAA!! Viistossa linjassa 2 hyppyä, kolmannelle takaa kiertoon ja Leevi kiersikin koko esteen ja hyppäsi sen väärään suuntaan....Hylsy! :( En tiiä mikä oli syynä, jäikö merkki liiaksi päälle, vetikö puomi..mun moka kuitenkin! Siinä hetki pyörittin mut, loppurata meni tosi hyvin, jopa keinu ja siitä poikittaisen putken ekapäähän meno.....Ihan hyvä suoritus ilman tota yhtä kohtaa. Tosin oma ohjaaminen ja liikkuminen viedolta katsottuna on kaikkea muuta kun sujuvaa....kuljen kyyryssä koiraa mukaan noukkien kuin 80. v muori! :) Ja empä tiiä oltasko päästy ALLE ihanneajan ilman tota mokaakaan, sen kanssa yliaikaa tuli noin 17 s.

Nyt innolla uusiin kisoihin! Kivaa oli! :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti