maanantai 7. heinäkuuta 2014

Ortopedilla 7.7

Käytin Himon ortopedi Jan Räihällä tutkittavana taannoisten "ontumis" kommenttien vuoksi, ihan saadakseni itse mielenrauhan asian suhteen. Ja jälleen kerran, niinkuin olen sanonut Himohan sitä oikeeta takakinnertään kiertään jne jne se juttu. Ja olen huomannut sen "pahentuvan" mm. rasituksen jälkeen ja nyt olen myös huomannut sen että ko. "vaivan" ollessaan pahimmillaan se vähenee huomattavasti fyssarin tms. käsittelyn jälkeen...

No, anyway... Räihä ei nähnyt edes sitä kiertoa/lonksumista kintereessä tänään ja koplasi/taivutteli/venytteli koiran jalan, lonkkaa ynnämuuta myöden sekä lantion jne... Hän ei löytänyt mitään!!

Melkeinpä kirjaimellisesti sanoi, että katsotaan, ja kun on kolmijalkainen tulkaa sitten takaisin. Sit kuvataan ym.! Älä tuijota sitä jalkaa! Jos olisi esim. löysä, olisi nivelrikko tullut muutamassa kuukaudessa.

Hän katsoi myös Himon taannoiset lonkkakuvat ja sanoi, että on rajatapaus ja C.n kyllä kallistuu. Lonkkamalja on aika pieni, ja näin ei peitä tarpeeksi kattavasti reisiluun päätä. Joskin reisiluu on siellä ihan tiivisti kumminkin.
Ja kun on noin pieni ei tule C.n lonkat ikinä haittaamaan!
Katsoi myös lantiokuvat ja ei näkynyt mitään! Vasemmassa kyynärässä näki luussa jonkin viivan ja tää jäi mulle vähän mysteeriksi. Nehän tuli k.liitosta 0/0. Toki kysyin siinä yhteydessä että tarviiko mun olla huolissaan hän vastasi, että unohda koko juttu, ei tuu ikinä haittamaan. =O Treeniä vaan!

Eli siis varsinaista diagnoosia asialle emme saaneet. =( Lopputulema kuitenkin oli se, että on voinut pienenä itsensä satuttaa ja lihaksisto on kehittynyt epätasapainossa (jostain syvältä ja kaikki vaikuttaa kaikkeen lihaksistossa) ja ns. heikko lihas rasittuessaan alkaa aihettamaan tätä. Sanoin, että nyt ollaan käyty paljon uimassa ja se on kuulemma hyvä asia se! =)

Äärettömän positiivinen asia on se, että noinkin arvostettu ortopedi ei sieltä mitään löytänyt, MUTTA olishan se kiva että kaikelle olisi olemassa kunnollisen selitys - syy/seuraus juttu! Eipä tässä nyt muuta voida kun jatkaa vanhaan malliin ja katella! Jos tulee kommentteja kentän laidalta täytyy sanoa että olemme tohtorilla käyneet!

Ja siis Himon olen tähän saakka pitänyt ihan tarkoituksella normi treenissä, että siellä varmasti olisi vaivat näkyneet jos niitä olisi ollut!

Lopuski mainittava että tytsy on kyllä tuollaisissa paikoissa äärettömän lungi. Pöydälle kun nostettiin hyppäsi suoraan tohtorin kaulaan pusuttelemaan ja pödällä makoili ihan muina naisina selällään kun Räihä oli katsomassa kuvat toisessa huoneessa.

Odotusaulassakin homma sujui näin rennosti:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti