perjantai 10. helmikuuta 2012

Into Piiralla 9.2

Jeps, Leena Piiralla käsittelyssä/tsekattavana kävästiin...tuomiopa ei ollut kovin mukavaa kuultavaa! =(
Hoidoissa (muualla) käyty parhaimassa tapauksessa 2-3 krt/kk ja pienistä jumeista on tullut manintaa, mutta ei mitään merkittävää. Tänään kävi toisin!
Into on nyt toistaiseksi agilitykiellossa ja muutaman päivän kipulääkkellä sekä aloitin heti cartivetin, B-vitamiinin sekä Nutrolinin senior öljyn syötön (su->). Lenkkeily tapahtuu toistaiseksi vain remmissä ja askellajina tulee olemaan vain ravi. Kotona tehdään jumppaa ja sitten pitäisi vielä kävästä vesikävelyllä/juoksulla (hankalaa toteuttaa) sekä harrastaa mäkikävelyä. Syynä näihin toimenpiteisiin on se, että koiralla oli lantio aivan vino! Oikean kyljen sekä takajalan lihaksisto aikasta heikko. Sekä oikean takajalan lonkka kipeä! Leena meinasi, että on täytynyt kyllä joskus aikoinaan sattua, että olisi jopa käynyt lonkkamaljasta poissa...
Intollahan on ne C:n lonkat (väljät, eikä auta yhtään asiaa!) ja se on ihan herran haltuun niitten kanssa tulevaisuudessa. Voi oireilla tai sitten ei, mutta niin voi esim. A:ksi kuvatut lonkat koiralla muuttua vaikka nivelrikkoiseksikin.
Mutta koira siis kauttaaltaan aika jumissakin, kun on paikannut noita puutteitaan muilla kropan lihaksillaan.. Selkeesti näki että käsittely tuntui, vaikkakin antoi poikkeuksellisen hyvin hoitaa itseään! Ehkä oikeesti tiesi, että täältä avun saa. =)

Pakaroita (pyllyn päällinen) pitää nyt saada kehitettyä -> lihasta (reittä kyllä löytyy vaikka muille jakaa) ja lihaksia lisää vahvistettua myös edellämainitsemiini paikkoihin. V-mäisintä tässä hommassa on se, että olet koiraa hoidattanut ammatti-ihmisillä ja silti se on tuollaisessa kunnossa ja se, että se ei ole oireillut ontumalla tai millään muullakaan tavalla. Ainoat asiat mitä koirassa olen huomannut on se, että se on rasituksen jälkeen ollut kärttyisä ja istunut jo pidemmän aikaa juuri oikea lonkka "avoinna". Vetänyt menemään siis vaan tolla apinanraivollaan eteenpäin... Surullista!

Nyt kuntoutellaan rauhassa ja toivotaan, että siitä kalu vielä saadaan. Leena oli kyllä sitä mieltä, että pääsee tulevaisuudessa aksailemaan. =) Kolmen viikon päästä mennään uusinta tsekkaukseen/käsittelyyn. Oikeesti vituttaa vaan kun kaikki hyvät/ammattilaiset on jossain hevon huitsin nevadassa Mäntsälää ajatellen...Piira ja Janita Turussa...Niinukin Espoossa jne...

(Inton pidin tarkotuksella tähän asti (viimesen kuukauden) aika kovalla rasituksella -> irtiolo lenkkejä, treeniä, uinti jne jne... jotta todellisuus tulee kunnolla esille ja tulihan se!)

Ja ei muuten tota Leenaa ihan turhaan parhaaksi kehuta!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti