lauantai 26. joulukuuta 2009

Yhteenveto tästä vuodesta.

Pojat ja minä niin ikään aloitettiin kilpaileminen tammikuussa Hyvinkäällä. Ei mitenkään kauhean menestyksekkäästi kylläkään, mutta tuskin kukaan ekaa kertaa agilityn kilparadoille mennessään niin onnistuisikaan. Leeville olin asettanut tavoitteeksi kolmosiin nousun ylipäätään, mitä aikatavoitetta tälle en laittanut. Hugon päätin haluavani ainakin kakkosiin. Sen näin silloin tuon koiran kohdalla realistisena. =)

Alkuvuoden kisat oli yhtä keppikaaosta. =) Jos radalla virheitä tuli, ne tuli aina keppien sisäänmenosta ja sitten tietty yliaikaa.
Helmikuussa ei kisattu koirien sairastellessa ollenkaan ja Hugon päätin jättää maaliskuun kisojen jälkeen harjoittelutauolle. Jatkettaisiin kisaamista sitten, kun kepit sujuisi ja se aika koitti sitten kesäkuun lopulla.
Leevillä homma alkoi "sujumaan" maaliskuun lopulla ja pääsiäisenä se nousikin jo kakkosiin.
Ekasta kakkosluokan startista 26.4 jau.lla Haarajoella tulikin sitten pommi. Nollavoitto 21 koirakon luokassa. =) Kolmosiin Leevi nousi juhannuksena Tuorlan kisoissa voittaen luokan jälleen.

Hugon kanssa uudelleen kisaamaan lähdettiin sitten kesäkuun lopulla ja sieltä saatiinkin hyppäriltä ekä nousunolla. Aksaratakin oli ratavirheetön, mutta yliaikaa tuli 0,46s kun kontaktit teetin todella tarkaan. =)
Seuraavissa kisoissa elokuun alussa napsittiin taas vitosia ja ne muistaakseni oli taas keppivirhe ja An. ohitus kun oletin sen menevän kontakteista kun tykkää.
Elokuun puolessavälissä Hugokin pääsi kokemaan luokkavoiton KAT.n kisoissa ja tästä toinen luva-nolla. Täälläkin toinen rata oli ratavirheetön, mutta 0,32s yliaikainen. =) Mutta nyt meillä oli todella tekemisen makua menossa. Sysskaboissa Hugon tavoitteet sitten täyttyivät..siirto kakkosluokkaan. Nälkä kasvaa syödessä ja pian oli selvää että kyllähän mene perkele nyt kolmosiinkin päästään. =) Joskus ainakin!! =)
Kakkosluokan alun startit Hugon kanssa oli hyllyvoittoisia. Ihan oma vika! Hugo oli niin erilainen ohjattava kuin Leevi. Sen kanssa sai kaikessa olla niin paljon täsmällisempi. 12 sartin verran VAIN hugon kanssa kakkosissa pöllöiltiin. =) Sit kun lähti sujumaan niin.... 17.10 jaun kisoissa tuplanolla ja kaksi luva-nollaa sijoituksilla 2 ja 3. Seuraavissa kisoissamme 22.11 tulikin sitten luokkavoitolla viimeinen nousuun tarvittava nolla ja Hugo siis kolmosiin. Nyt jo??!! Hugo, hei haloo!! =) Ekat kolmosluokan startit pojalla onkin sitten vuonna 2010.

Leevi siis nousi kolmosiin juhannuksena ja eka kolmosluokan starttikin oli sitten samana päivänä. Tuloksena hyl. =) Koko syksy kisattiin ailahtelevin tuloksin, hyllyjä..vitosia...yliaikaa, saamatta kuitenkaan sitä ekaa nollaa kolmosissa. Se napsahti sitten lokakuussa 18 pv Johanna Nyberin radalta Hyvinkäältä ja ei ollu helppo rata ei. Sijoituskin 42 koirakon luokassa 4.
Leevi on motivaatioltaan erittäin ailahteleva koira!! Sillon kun sitä huvittaa tulostakin voi tulla.
Nyt plakkarissa kaksi nolla kolmosista ja joitakin yliaika nollia. Tästä on mielestäni hyvä jatkaa. Nyt vaan rohkeutta ihan sikana omaan ohjaamiseen ja luottoa koiraan. Meillä ei ole mitään hävittävää...

Kaiken kaikkiaa voi sanoa, tavotteet täyttyneet monin verroin ja kehitystä on tullut reilusti vuoden aikana ja onneksi näin! =)
Paljon olen pyrkinyt kouluttautumaan, kun omassa seurassamme ei valitettavasti opetusta ole meille kilpaileville tarjolla. Toistemme opatuksella treenataan ja sitten mitä olemme ulkopuolisia kouluttajia paikalle saaneet. Onneksi niitäkin melkein kerran kuussa.

Tärkeimmät opettajat tässä vuoden aikana ovat olleet Niina-Liina Linna ja Janita Leinonen, jonkan opissa olin ensimmäisen kerran 6.9.2008 ja silloin silmät lajin suhteen aukesivat!!! Kiitokset heille! Ilman heidän oppejaan ei tasan tarkkaan oltaisi tässä!! Loppuvuodesta 2009 mukaan listaan putkahti Timo Rannikko,mahtava ope! =) Eli kiitokset hänellekin!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti