sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Syysskabat Purinalla 5-6.9.

Meidän ekat syysskabat ja kivaa oli! Paljon koirakoita ja järjestelyt sujui kohtuu hyvin. Kohtuulle selitys myöhemmässä... =) Meillä yhteensä kuusi starttia. La 4 (Hugo 2+Leevi 2) ja su Hugon kaksi starttia kakkosluokassa.

Kotiin tuomisina kolme hyllyrataa ja kolme tulosta...
Hugolle lauantain mini1 ekasta startista (Seppo Savikko) nolla ja kolmas sija-> siirto kakkosluokkaan. Hugolle asetettu tavoite täytetty! (Tosin nyt se on sit nousu kolmosiin!) Palkintojen jako oli vasta kaikkien ykkösluokkien jälkeen ja tuosta noususta oli itse pidettävä huoli. Radan jälkeen ei sitä kuuluteltu tai mitään muuta sellaista. Oletin siis meidän nousevan, enkä mennyt toiselle mini1 radalle. Mutta, sen ollessa jo mennyt tajusin, että sisso noustiinkohan meni. Noustiin noustiin, olihan se nolla ja ajan puittessakin (kai), mutta jotenkin siinä tuli halju olo, kun ei ollut varmistusta tullut mistään. No, ei kuin ylitoimitsijaa tenttaamaan... =)
Eka kakkosluokan startti oli ratavirheetön, mutta yliaikainen ja sillä sijoituttiin neljänsiksi 19 koirakon luokassa. Voitto ja toinen sija vietiin miinusaikasella vitostuloksella. Kolmas oli nolla ja 2s. meitä nopeempi. =) Tuomarina toimi Ronald Mouwen (NL). Kiva rata! Ja me liikuttiin ripeesti, mikä oli tavoite
Hugon sunnuntain startit oli molemmat hyllyjä. Mutta eka rata oli HYVÄ HYL!!! =)
Tuomarina Mia Laamanen ja niin ikään KIVA ja tekninen rata. Ei perinteistä Miaa..."pelkkää" kiepusta ja hanskaamista.
Yhessä ohjauksessa olin malttamaton, kun oli kiirus seuraavaan ohjaukseen ja se kostautu. Koira oli jo menossa A:n alla olevaan putkeen, kun nykäsin takas ja lähin kohti tulevaa. Koira huomasi ja korjasi liikkeensä A.lle. Hmmm...ainakin Niinu ja Janita on tällaisista koulutuksissa tainnut mainita muutamaan otteeseen...=o Mut koira liikku sairaan hyvin ja ripeesti (ja mä kans). =) No, kontaktit on edelleen ihan törkeen hitaat ja kepakoilla mentiin veitsenterällä. Liekkö jo väsymystä? Mut jäi tosi hyvä fiilis!!
Tokan radan sössin aika alussa totaalisesti ohjaamalla aivan päin p.tä. Oli vinolta hypyltä pitkillä välimatkoilta vienti pituudelle ja siitä putkeen. Pituuden ja putken välissä oli oikeella viisto hyppy jonne ohjasin koiran aivan suoraan viittomalla sinnepäin. Selitys: =) olin mielestäni huomaavinani koiran katsovan väärää päätä putkea mikä oli siis U-putken vasen pää. Tätä korjatakseni törkin koiraa oikeelle ja kunnolla törkinkin. Koira reagoi LOISTAVASTI ohjaukseen. =) En jatkanu rataa loppuun säästääkseni koiraa vaan siitä oiottiin sitten puomin kautta loppuun.

Leevin lauantain eka rata (Seppo Savikko) oli taas joo.... Heppu katteli lähdössä taakseen ja sivuilleen jne... sit tokalle hypylle meno oli takaakiertoon. Lähetin koiran ja nykäsin TAAS liian akkiä takasin ja koira perässä. Kielto siis. No, siinä sitten pariin kertaa yritin sitä uudestaan sinne taa, mutta ei! Homputi homputi vaan! =( MRRR Lopulta, kun onnistuttiin päätin, että nyt sit pingotaan ja lujaa. Siinä tuli hyppy, rengas, keinu suora ja ennenkuin keinu oli edes laskeutunu, oli minä siitä reilu kahden metrin päässä ja valssi valmiina. =) Sit putkeen jonka jälk. valssi ja siitä hyppy -> "taka-taka". Videolta näkee kuinka koira kyllä putkesta tullessaan katsoo minua, mutta hyppyä ylittäessään katsoo suoraan eteensä, (vaikka tasan tarkaan pyöristän hypyn linjaa) kohtaan missä Marko ja Minna on kisaa seuraamassa. Hyvin mukana siis!? =( A.n kontakti oli hyvä, siitä suoraan putkeen, jolle en tehnyt mitää putkijarrutusta, koska olin sitä mieltä et Leevi ei pitkälle putkesta painele ja paskan marjat! Jätkä painaa varmaan 2-3 metriä sieltä suoraan eteensä! Sit kauheella huudolla Leevi,Leevi pituudelle josta se bongaa jälleen Markon ja Minnan!!! Mutkittelee ja katsoo suoraan niitä, kun saan koiran taas mukaani painaa se kepeilleä kakkosväliin!! =( =( Voihan venäjä! Niitä siinä sitten höylättiin pariin kertaan, kun ei pujotellu loppuunkaan jne... =( Puomin kontakti paukku moiskeesti. =( Viiston hypyn leikkauksesta koira paineli jonnekin...ei siis lähteny mun jatko-ojaukseen mukaan ollenkaan vaikka painelin ihan edellä ja erisuuntaan. Että silleen. No, hiukka piukka tosta radasta meni tonkis nenään ja tokalle aattelin, että perkele. Nyt mennään eikä meinata. Vuoroa ootellessa meinas paukut loppua ja usko kadota, et piti oikeen nipistää itteensä korvasta täysiä! =)
Toka rata (Ronal Mouwen) olikin sitten onneksi paljon parempi! A.n kontakti jällen hyvä ja siitä seurannut "taka-takan" eka hyppy venähti pitkäx. No, ei mitään, matka jatku putkeen. Josta pitkä vienti kepeille ja pussi siinä houkuttimena lähellä. Tämä hyvin! =) Kepeiltä putkeen jonka jälkeiseltä hypyltä tiukka käännös seuraavalle hypylle ja puomille. Putkesta tullessaan koira kyseli, näytti jopa et hakee mun selän takana olevan hypyn enne puomia. Hui! No tästäkin suorouduttiin. Puomin alastulokontakti paukku jälleen ja komeesti! V...u! Treenattavaa!!!!! Loppu aikasta jees!! =) Hienosti haki lopussa leikkauksesta "taka-takan" toisen hypyn! Tulos siis viisi ja 5s. yliaikaa. En tiiä mihin tuolla sitä aikaa tuhraantuu? Leevillä, kun on ne juoksukontaktitkin!? Ihanneaika oli tosin 43s ja rata visiinkin 163m pitkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti