sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Niinun koulutus Sporttikoirahallilla 13.2, lainakoiralla

Lainakoira, parsontyttö Windyllä olin Niinun valkussa, kun nuo omat koiruudet on sairastelleet.
Sairaan opettavaista mennä välillä eri koiralla ja sairaan paljon nopeammalla sellaisella kuin omat. Lähestulkoon jokaisessa ohjauksessa oli myöhässä. =) Tiedän, että omillani onnistumisprosentti olis ollu paljon korkeampi. =) Muuta ei missään tapauksessa epäonnistunut olo jäänyt tuostakaan. Lyhyissä pätkissä vaan päästiin etenemään ja todella kaikissa sösseissä oli kyse mun ajotuksesta ja rytmityksestä. Windy ei sinkoillu mihkään väärille esteille tms ns. läpi mun ohjauksen vaan jos väärälle esteelle mentiin se johtu tyystin minusta. Mutta aina korjauksen jälkeen päästiin onnistumaan... =)
Hienosti likka sivuirtosi alussa, tyhjään ei taas yhdessä kohdassa irroonnu mitenkään mallikkaasti (luonnollista) ja viskileikkaus oli alux vähän utopiaa. Myös pitkä tauon aikana on tytöllä nuo kontaktien suorityukset pässyt unohtumaan, mut so what, tarkoitushan olikin että mä oppisin jotain.
Rataantutustuessa ja sitä läpi käydessä olin hiukka vaisu, kun ei oikeesti osannut kuvitella ollenkaan mitä kerkee ja mitä ei. Mutta itseasiassa kun valinnat osuu kohdilleen, ei tuollaisen nopean koirankaan kanssa ole kiire mihinkään. Varsinkin kun on estehakuinen ja irtoova. Kivaa oli!
Paljon jäi taas uutta käteen ja monta asiaa jäin ikävä kyllä rataantutustuessa huomioimattakin. mm alun koiran linjat...sekä esteeltä nro 9 koiran linjat kepeille mentäessä... leikkuksen rytmitys pituudelle kunnolla (osittain kävi mielessä) ....putkelta 20 putkeen 21 linja, toki käsitin että 20 syöttää suoraan A:lle, mutta koiran haku putkeen 20 oli kuitenkin putken suun asennosta huolimatta luonnollinen ja näin oma linja sai oikasta suoraan ja kiiresti tönimään koiraa A:n "ohi". Linjat kusi myös tuon setin jälkeen, menin turhaan hakemaan koiraa mustalta putkelta kun en älynnyt sen syöttävän jo koiraa hyvin seuraavalle hypylle kun antoi koiran tulla sieltä reippasti pitkälle ulos.....kepeillä olin hätänen jne jne jne... =)
Mutta opin tiellähän tässä ollaan kokoajan...
Omilla koirilla saa paljon ohjauksissa anteeksi nykyään, kun ne osaa lukea mua ja tietää mitä toi millonkin haluaa. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti